Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2015-12-02, 10:21
Odblokowanie Beckera Z101
Autor Wiadomość
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
  Wysłany: 2009-04-19, 19:42   Odblokowanie Beckera Z101

Becker z101

1.sciagnac program do komunikacji nawigacji z kompem(ActiveSync 4.5) z poniższego linku
http://dobreprogramy.pl/i...&ActiveSync+4.5

zainstalować, podłączyć nawigacje przez mini kabel usb dołączonego w zestawie do kompa, skonfigurować jeśli jest możliwość a jak nie to dać anuluj i w menu moim wyskoczy ikona z nowym urządzeniem czyli nasza nawigacja ,

2. wchodzimy do środka nawigacji wyszukujemy folder o nazwie ;MNAV;, kopiujemy go sobie gdzieś na kompa(zapisujemy na swój wybrany dysk ) tak by później w razie czego można było wgrać ponownie ten folder z plikami które znajdują się w środku a nasza nawigacja jest pierwotna jak wyszła z fabryki.

3.zabieramy się do odblokowania .
Wchodzimy do folderu który wcześniej skopiowaliśmy czyli folder ;MNAV;
W folderze znajduje się pliki miedzy innymi plik o nazwie Stell.exe i to właśnie nim się zajmiemy,
4.sciagamy pliczek który zamieszczony jest w mojej paczce z odblokowaniem czyli plik Shell.rar.rozpakowujemy go i mamy plik Shell.exe

Później zmieniamy nazwę Stell.exe w naszym urządzeniu w katalogu MNAV na np. orgStell.exe a nasza Shell.exe które wcześniej ściągnęliśmy i rozpakowali
wklejamy do folderu ;MNAV; robimy Reset urządzenia na górze albo na dole taki mała dziurka i po włączeniu ponownie wyskakuje nam odblokowany system gdzie możemy normalnie korzystać z całego urządzenia a nie tylko z 1 oryginalnej mapy dołączonej w zestawie .

Pozdrawiam wszystkich i życzę szerokiej drogi….w razie czego proszę pisać

Shell.rar
Pobierz Plik ściągnięto 3010 raz(y) 93,45 KB

 
 
 
Lestad 
azymut



Wiek: 47
Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 3
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2009-05-19, 21:04   

Witam !

Po zainstalowaniu ActiveSync mam dotęp do zasobów nawigacji lecz sam program jest nieaktywny - brakuje połączenia z urzadzeniem. Czy to jest normalne z tego co pamiętam przy współpracy z innymi urządzeniami np PDA Asusa - ActiveSync wyraźnie wskazywał połączenie z urzadzeniem ? W związku z powyższym przy instalacji AutoMapy program instalacyjny nie "widzi" urządzenia i informuje mnie że nie może zaisntalować aplikacji z powodu brakujących sterowników.

Oczywiście chodzi o urządzenie Beckera Z101.

[ Dodano: 2009-05-19, 21:20 ]
OK - wszystko jasne !
Przepraszam - nie zapoznałem sie dokładnie z historią forum.
 
 
 
BEŁKOT
azymut


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 2
  Wysłany: 2009-06-13, 12:26   problem

Skąd wziąść plik Shell.exe?
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-13, 12:30   

Stąd http://www.my-navia.pl/download.php?id=4157 . Musisz być zalogowany
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
BEŁKOT
azymut


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-06-13, 13:00   

Dzięki,, plik znalazłem,ale mam chyba problem z( ActiveSync 4.5),nie mogę się połączyć,jest niepołączony :-(
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 111
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-17, 20:36   

Super ze dodales ten post ale mam do Ciebie wielka sprawe mam komputer z Vista i zaden activ nie dziala powiedz jakim innym programem moge odblokowac moja nawigacje Becker Z 101 i prosze skad moge pobrac dobre mapy do odblokowanego beckera...
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8836
Wysłany: 2009-06-17, 21:32   

pawel_wodzu napisał/a:
Super ze dodales ten post ale mam do Ciebie wielka sprawe mam komputer z Vista i zaden activ nie dziala powiedz jakim innym programem moge odblokowac moja nawigacje Becker Z 101 i prosze skad moge pobrac dobre mapy do odblokowanego beckera...

ActiveSync jest na XP, dla Visty musisz zainstalować Windows Mobile Device Center.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
leotdi 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 06 Cze 2009
Posty: 32
Wysłany: 2009-06-17, 21:39   

pawel_wodzu napisał/a:
Super ze dodales ten post ale mam do Ciebie wielka sprawe mam komputer z Vista i zaden activ nie dziala powiedz jakim innym programem moge odblokowac moja nawigacje Becker Z 101 i prosze skad moge pobrac dobre mapy do odblokowanego beckera...


Vista 32-bit
-------------
http://www.microsoft.com/...&displaylang=pl

Vista 64-bit
-------------
http://www.microsoft.com/...&displaylang=pl
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 111
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-21, 11:01   

a mozecie podac jakie sa najlepsze mapy aby wgrac do beckera i skad mozna je wziasc. a czy jak odblokuje nawigacje bede mogl ja przywrocic do stanu fabrycznego???????
 
 
 
pawel_wodzu 
młodszy inspektor GPS
pawel_wodzu


Wiek: 111
Dołączył: 23 Mar 2009
Posty: 9
Wysłany: 2009-06-23, 19:07   Odblokowanie Beckera Z101

Prosze o napisanie tu jak odblokowac beckera Z101 oraz jak wgrac do niego popularnych map. wszystko krok po kroku.

[ Komentarz dodany przez: jacekp1313: 2010-01-22, 08:32 ]
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Scaliłem ten i dwa kolejne posty z istniejącym wątkiem
 
 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2009-06-23, 20:03   Re: Odblokowanie Beckera Z101

pawel_wodzu napisał/a:
Prosze o napisanie tu jak odblokowac beckera Z101 oraz jak wgrac do niego popularnych map. wszystko krok po kroku.

Proszę o przeczytanie opisanych w tym dziale sposobów na odblokowanie beckera. Wszystkich wątków, słowo po słowie.
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
Campao 
Waypoint
RaFi



Dołączył: 15 Gru 2008
Posty: 42
Wysłany: 2009-06-23, 21:01   

zapraszam do przeczytanie i zapoznania się z moim odblokowaniem Beckera na stronce poniżej...

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9369
 
 
 
juninho88
azymut


Dołączył: 01 Paź 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-10-01, 15:12   Becker z101. laik problem. pulpit + różne aplikacje

Witam. Mam pewien problem. Mianowicie jak ustawic w nawigacji opcje by po starcie pokazywal sie pulpit wlasnie z roznymi aplikacjami typu AM aplikacje biurowe czy np gry (tak jak widac to na zdjeciu). Jak narazie po załączeniu sprzętu pojawia mi sie windows z paskiem bo do tego udalo mi sie dojsc studiując forum :-/ Jestem nowy w temacie więc prosze o szczegółowe instrukcje, cierpliowsc i wyrozumiałość :-)

P.S. Zdjecie by Sance. Wybacz że użyłem Twojego zdjecia ale rzuciło mi sie w oczy w którymś z postów a odzwierciedla efekt do którego dąże ;-)

skiny.jpg
Plik ściągnięto 174 raz(y) 58,43 KB

 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-10-01, 15:18   

Odwiedź i poczytaj dział który sie nazywa "PULPIT ClubManiaca" a na bank osiągniesz efekt do którego dążysz ;-)
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
prudzio
azymut


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-10-15, 09:51   

Witam.
Mam problem bo mój Windows nie wykrywa nawigacji. W ActiveSync nic się nie dzieje jak podłączam nawigację. W czym może tkwić problem? Mam Xp Sp 2.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi: sunrise seven
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 13