My Navia Strona Główna
FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  DownloadDownload

 Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum
Regulamin oraz opis zmian w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Błąd przy wchodzeniu do mesada.
Autor Wiadomość
dareno
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-22, 11:21   Błąd przy wchodzeniu do mesada.

Mam zainstalownay total commander 6.51 i 7.02 z wtyczką wincefs.wfx. Podczas próby wejścia do mesady - wpisując mesada w polu ścieżki - pojawia się komunikat: quote verb not supported.
co to może być?

 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-22, 12:52   

Wszystko gra, tylko pewnie źle wpisujesz.
Widzisz ta linię niebieską " \\\WinCE Device\*.* " (czerwona strzałka)? Tam klikasz na końcu linii i jak się pojawi kursor na końcu ostatniej gwiazdki, to kasujesz " *.* " - ma być tak: " \\\WinCE Device\ " . Wówczas na końcu dopisujesz "mesada" i stawiasz slesza "\". Linia powinna wyglądać tak:
Kod:
\\\WinCE Device\mesada\

Wciskasz enter na klawiaturze i będziesz w katalogu $MSD$ - tym ukrytym. A dalej już łazisz jak po katalogach :-)

mesada.jpg
mesada - wejscie przez TC w PC
Plik ściągnięto 200 raz(y) 109,28 KB

_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
dareno
azymut


Dołączył: 22 Kwi 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-04-22, 13:10   

Dzięki, masz rację, wpisywałem w tym pasku na dole.
Aktualnie mam ścieżkę \\\WinCE Device\maseda\$MSD$\App\
i jest tam pusto, nic nie widać. W opcjach TC mam włączone pokazywanie ukrytych/systemowych plików.
Mój Lark to 35.6
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-04-22, 18:22   

Coś musisz mieć nie teges u siebie z TotalCommanderem. Powinny być widoczne. Chyba, że w 35.6 ich nie ma... :-/

zawartosc_kat_mesada.jpg
\\\WinCE Device\mesada\$MSD$\App\*.*
Plik ściągnięto 490 raz(y) 80,88 KB

_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
grzema0104
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 22 Lut 2009
Posty: 5
  Wysłany: 2009-08-13, 13:45   

nie działa u mnie przycisk pomógł, dlatego tą drogą pragnę podziękować za poradę
WĘDROWCOWI
 
 
telmut 
Waypoint



Wiek: 49
Dołączył: 03 Lis 2009
Posty: 18
Wysłany: 2009-11-10, 18:37   

nie działa u mnie przycisk pomógł, dlatego tą drogą pragnę podziękować za poradę
WĘDROWCOWI
Szczerze wielkie dzięki za pomoc. To jest to czego szukałem :-D
_________________
GoClever 5066 BTFM
 
 
Wedrowca 
Maestro GPS



Pomógł: 144 razy
Dołączył: 16 Kwi 2008
Posty: 2736
Skąd: się wziął kosmos?
Wysłany: 2009-11-11, 23:17   

Nie ma sprywy :-) .
_________________
Longhorn 950, GOCLEVER 4335, LARK 35.0 v1.0, LG L3
Pentagram P3106+K750i/K800i/W995+TrekBuddy
 
 
zibi1953 
guru
stypendysta MON



Pomógł: 36 razy
Wiek: 63
Dołączył: 11 Lis 2008
Posty: 1529
Skąd: Mazowsze - WPL
Wysłany: 2009-11-30, 12:26   

Tym sposobem raz mi się udało "wejść" do katalogu MESADA.
Niestety, teraz gdy próbuję to zrobić, podczas "klikania" myszą wyświetla mi się okienko: "Dodaj aktualny katalog
Konfiguruj..."
Teraz się zastanawiam, czy nie poprzestawiało się coś w opcjach Total Commander-a 7.5.
A może coś w Larku (35.0), bo po próbach z różnymi menu Windowsa, w menu fabrycznym (6 okienek-ikonek), pod ikonką, którą uruchamiamy nawigację kiedyś był napis "nawigacja" a teraz "Windows CE". I bądź tu człowieku mądry.

Z "wejściem" do Mesady dałem sobie radę. Błąd był po mojej stronie.

Podtrzymuję swoje pytanie (problem). Jak przywrócić na oryginalnym pulpicie LARK-a 35.0 pod ikonką nawigacji napis "Nawigacja" zamiast "Windows CE", który zaistniał po próbach z różnymi MENU i pulpitami.
 
 
daro458
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 11
Wysłany: 2010-03-12, 09:23   

Witam. W załączonym notatniku jest opis jak to zrobić. Opis znaleziony na naszym forum - nie mogę teraz znaleźć linku do tego tematu. U mnie na 43.0 działa. Polecam zrobić kopie zmienianego pliku.

Zmiana nazwy ebook 2.rar
Pobierz Plik ściągnięto 470 raz(y) 499 Bajtów

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  
 
 

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 12