Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
[FAQ] Skrypty Windows7.0 dla Lark 43.1 - pasek zadań
Autor Wiadomość
waldek03 
azymut


Dołączył: 31 Paź 2008
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-15, 20:23   

Payti jestes thebesciak dziekuje wszystko hula :-) waldek03.
 
 
ptyku
azymut


Dołączył: 21 Paź 2008
Posty: 2
Wysłany: 2009-05-16, 15:00   

Payti

czy jak ktos wcześniej probował innych menu a chce przejść na twoje to co powinien zrobić aby działało poprawnie ?
 
 
tps4 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 29
Wysłany: 2009-05-16, 15:23   

ptyku napisał/a:
Payti

czy jak ktos wcześniej probował innych menu a chce przejść na twoje to co powinien zrobić aby działało poprawnie ?

Witaj
Najlepiej przywrócić urządzenie do stanu "sklepowego" - zwłaszcza rejestr, a powgrywane do navi rzeczy można pokasować, choć nie jest to wymagane.
Najważniejsze, żeby ewentualne zmiany w rejestrze, które robiłeś, cofnąć na fabryczne ustawienia.
Sposób tu opisany nie powoduje generalnie potrzeby zmian w rejestrze, a więc jest "bezinwazyjny" dla nawigacji i bardzo łatwo potem można wszystko odwrócić :) np. dla potrzeb gwarancji.
pzdr
 
 
pyarek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 6
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-05-16, 16:48   

witam,

tps4, a możesz podać krok po kroku co potrzeba zrobić aby powrócić do ustawień fabrycznych? (żeby sie ponownie wyświetlało menu larka) bo jak rozumiem po wgraniu menu Payti nawet po wyłączeniu przełącznikiem on/off nie powróci do ustawień fabrycznych?

pozdrawiam użytkowników Larka!
 
 
tps4 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 29
Wysłany: 2009-05-16, 18:48   

pyarek, Witaj
Wszystko zależy co było z navi robione.
Najlepiej chyba mieć kopie swojej fabrycznej navi - poprzez ActivSync - backup.stg
Inny sposób to cofnąć wszystkie zmiany w rejestrze robione ręcznie CeRegEditor lub innym edytorem , na klucze początkowe - ich wartości można podejrzeć np. w kopii fabrycznego rejestru - mój dałem np. tu > http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9838.
Jeżeli pamiętasz w/g którego przepisu na odblokowanie pulpitu robiłeś navię to zajrzyj do tych postów i masz tam zawsze jakie wartości zamieniasz na jakie.

Jak masz już stan fabryczny i Lark uruchamia się z menu głównym - tymi niebieskimi 6 polami to robisz dokładnie w/g 1-go postu tego tematu.
pyarek napisał/a:
bo jak rozumiem po wgraniu menu Payti nawet po wyłączeniu przełącznikiem on/off nie powróci do ustawień fabrycznych?

Duża zaleta to jest właśnie, że Lark uruchamia się z menu fabrycznym, a dopiero po kliknięciu na nawigację przechodzi do pulpitu win CE.
Jeśli tego nie chcesz wystarczy w ustawieniach menu głównego zaznaczyć we ustawieniach nawigacji plik do mapymap i już...

pozdrawiam użytkowników :->
 
 
ogi2
Waypoint



Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 30
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-05-17, 19:11   

witam wszystkich po wgraniu skryptów do larka pochodził przez 4 dni i koniek uruchamia się ekran startowy z logo larka i nic więcej niema połączenia z ActiveSync proszę o jakąś pomoc
_________________
Jeżeli pomogłem to nie dziękuj pomóż innemu
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2009-05-17, 21:15   

ogi2, wygląda, że Lark Ci padł. Zgłoś na gwarancje. Skrypty dopiero startują jak klikniesz w menu, także napewno nie przez wgranie skryptów Ci się urządzenie zesypało.

A nie przestawiałeś może uruchamiania Larka programem Settings na 'gps1' ? Spróbuj jeszcze rozładować baterię do zera i podłączyć pod USB i uruchomić.

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
ogi2
Waypoint



Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 30
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-05-17, 22:14   

Niestety nic po za wgraniem skryptów nie robiłem po prostu smigał dobrze i dzisiaj buuum koniec ekran startowy i nic. Rozładowanie nie pomogło dziwna sprawa nic nie robiłem też z rejestrem ani nie przełączałem do gps1. Pewnie jakiś felerny model. Ciekaw jestem czy zrobią to na gwarancji Dodam jeszcze że skrypty wgrałem jakieś cztery dni temu kurcze nie mam pojęcia co się stało jaka może być przyczyna
_________________
Jeżeli pomogłem to nie dziękuj pomóż innemu
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2009-05-17, 23:35   

Poprostu wygląda, że się uszkodził. To tylko elektronika ...

pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
angelalopez
Waypoint
lark 35.3 lark 43.1



Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 41
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-05-18, 00:30   

Witam,
wszystko wgrałam i działa jak trzeba poza jednym:
po wybraniu automapy z panelu by Payti navi chce wceAm. ja mam zmienione na MobileNavigator. W związku z czym gdzie mam zmienić (w jakim pliku) domyślną ścieżkę na moją automapę? (SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe)

pozostałe ścieżki np z start/programs/nawigacja oraz uruchamianie z pulpitu sobie już zmieniłam

będę wdzięczna za pomoc
_________________

 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2009-05-18, 15:15   

Payti wielkie uznanie dla ciebie a glownie za text czerwona czcionka jeszcze raz moje uznanie
Ryszard
 
 
Payti
Navi Expert



Pomógł: 4 razy
Dołączył: 25 Mar 2008
Posty: 345
Wysłany: 2009-05-18, 18:23   

angelalopez, zmień sobie w plikach:
1.) ini\nawigacje.ini
2.) ini_orange\nawigacje.ini

linijkę: Command = \SDMMC\AutoMapa EU\wceAm.exe
na linijkę: Command = \SDMMC\MobileNavigator\MobileNavigator.exe

Pozdrawiam,
_________________
Nie prowadzę HelpDesku dotyczącego navii na PW. Od tego jest forum.
 
 
angelalopez
Waypoint
lark 35.3 lark 43.1



Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 41
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-05-18, 21:17   

WIELKIE dzięki! wszystko działa :) uznanie :)
_________________

 
 
ogi2
Waypoint



Dołączył: 19 Kwi 2009
Posty: 30
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-05-19, 00:53   

Małe sprostowanie już wiem co jest przyczyną moich kłopotów z larkiem UWAGA na automape jestem kolejną ofiarą tego programu.Wszystko sie posypało gdy wgrałem automape 5.5.1. .Lark dzisiaj pojechał do serwisu Przypomnę że przestał się uruchamiać tylko ekran startowy i koniec brak połączenia z PCtem
tutaj podaje przykłady
http://www.elektroda.pl/r...07227885a6b08b5
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=87918#87918
i jeszcze tu
http://www.elektroda.pl/r...07227885a6b08b5
i tu
http://www.elektroda.pl/r...07227885a6b08b5
_________________
Jeżeli pomogłem to nie dziękuj pomóż innemu
 
 
jufers
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 24 Paź 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-05-21, 21:09   

Payti dzięki za wersję do 43,1

Mam mały problem z filmami: bez problemu śmiga *.wmv,
natomiast *.avi oraz *.3gp powodują odpalenie menu startowego Larka :shock: ,
*.flv nie chodzą tzn. dzwięk jest, ale obraz to m/w krzaki widziane w kamerze na podczerwień.
Zaznaczam że wszystkie filmy w ww. formatach działały na 35,0 z Windows7.0

Ma ktoś podobne objawy?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 9