To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
My Navia
Windows CE - forum użytkowników nawigacji GPS

seria S - MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan

kamykp2p - 2010-08-29, 10:33
Temat postu: MIO seria S i przycisk uśpienia "OFF" w odblokowan
witam wszystkich. Forum przegladam od dawna, ale po raz pierwszy musze poprosic o pomoc...
navi mam odblokowane. Problem polega na ty, ze nie dziala przycisk uspienia "OFF". AM jest na karcie i zeby wylaczyc urzadzenie musze je resetowac. czy ktos z uzytkownikow rozwiazal ten problem?
wczesniej byl panel FRIXI.pl ale AM 6.5 i 6.6 non stop resetowaly GPS, a bez panela ten problem wystepuje sporadycznie... prosze o pomoc, wertowalem wczoraj forum, ale o S501 nie ma wiele informacji, a w tematach o S505 i S555 nie wiele znalazlem...

BladeX - 2010-08-29, 12:59

kamykp2p, nie ma rozwiązania. Możesz wyłączać przez START>Suspend
kamykp2p - 2010-08-29, 15:54

ok, to moze rozwiazanie innego problemu.. Czemu z panelem frixi.pl Automapa 6.5 oraz 6.6 non stop restartuje GPS? Nie traci sygnalu, tylko pojawia sie klepsydra, niebieski ekran i tak w kolko. Na 6.2 tez to wystepuje, ale zadziej... Testowalem rozne ustawienia GPS i o dziwo na wszyskich lapie sygnal... aha, na panelu Frixi.pl suspend dziala bezproblemowo...
BladeX - 2010-08-29, 16:47

kamykp2p, podeślij ten panel i daj link na PW. To zobaczę w jaki sposób jest to zrobione w tamtym odblokowaniu.

Resetowanie możę być przez synchronizowanie czasu z GPS w AM. Patrz instrukcja obsługi.

imar42 - 2010-08-29, 20:52

Dzakus, tam do MortScripta trzeba było dołożyć
Kod:
Run (Powerbutton.exe)
(Dostępny w MioPocket)

BladeX - 2010-08-29, 21:01

imar42, pokombinuje jak to zrobić

[ Dodano: 2010-08-29, 21:04 ]
PS. Jak uruchomimy w tej nawigacji PowerButton to w Clarionie tez będzie działać - ten sam producent.

kamykp2p - 2010-08-29, 22:39

ok, teraz jak wywalilem synchro gps jakos lata, ale nadal cos jest nie tak. Jak wylacze AM i wlacze to nie znajduje GPS (nie sygnalu ale modulu)... robie reset i smiga... probowalem tez ustawic date w WCE, ale po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic... i nie znaduje GPS... jedyna opcja to nic nie zmieniac w dacie i uruchomic AM... olac czy da sie cos z tym zrobic?
imar42 - 2010-08-30, 06:38

kamykp2p napisał/a:
po wlaczeniu AM na sile zmienia na -8 pacyfic...
To jest cała sekwencja startowa z Mio Moov 500. Dzakus, spróbuj coś dopasować z mojego panelu od tegoż... Tu masz całą resztę wszystkiego co potrzebne (włącznie z synchronizacją czasu na GMT+1 Sarajewo, Warsaw...)
Kod:
Kill ( "AppStartupSec.exe")
sleep 200
Kill ( "MioMap.exe")
#sleep 200
Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\PowerButton.exe")
Sleep 200
    Run ( "\Windows\intll.cpl")
        WaitForActive ( "Regional and Language Settings",1);
        SendKeys ( "p")
        SendOK ()
        sleep 600
    Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        Sleep 600
        SendOK ()
XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Regedit.exe", "\Windows",FALSE)
    XCopy ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Time.reg", "\Windows",FALSE)
    Regedit = "\Windows\Regedit.exe"
        Run (Regedit.exe, "-s " & "\Windows\Time.reg")
        Run ( "\Windows\ctlpnl.exe", "cplmain.cpl,13")
        WaitForActive ( "Date/Time Properties",1);
    Sleep 600
SendOK ()
        If(not ProcExists ( "Panel.exe"))
        Run ( "\Storage Card\Cobia_500_64\Panel\Panel.exe")
        EndIf
        Sleep 600
If(ProcExists ( "USBScreen.exe"))
        Kill ( "USBScreen.exe")
EndIf

kamykp2p - 2010-08-30, 07:14

imar42, widze, ze troche popracowales w nocy... a moge prosic "lopatologicznie" to moze ktos jeszcze skorzysta... :-)
imar42 - 2010-08-30, 12:52

Nie bardzo mam czas, ale jeśli kol. Dzakus, nie będzie miał czasu na dokończenie - wtedy ja opiszę dokładnie. Raczej nie dziś - Brak czasu :-> Dopiero pojutrze

[ Dodano: 2010-08-30, 15:09 ]
wyszło mi 3x :mrgreen: "czas"

BladeX - 2010-08-30, 16:15

http://www.przeklej.pl/pl...ip-002020cd35a5
Uruchomić i guzik będzie działać

PS. Frixi sprzedaje na Allegro darmowy panel MioPocket po przeróbkach.
frixi\frixi\frixiprogramy\Variables.mscr
Kod:
If(RegRead("HKLM" , "SOFTWARE\MioPocket" , "PortraitDevice"))
i wiele innych wpisów. Oszuści i tyle, a po za tym sposób uruchamiania tego menu jest mało mówiąc głupie, modyfikuje pliki systemowe: \System\ProcessMgr.ini
Kod:
apcall02 = \My Flash Disk\Program Files\frixi\Start.exe,,0,0,0,2000,


[ Dodano: 2010-08-30, 16:17 ]
Jednym słowem Frixi oszukuje swoich klientów, bo przypisuje pracę czyjąś (MioPocket) jako swoją, a nawet nie znają się na tym robią. Oszuści!!!

[ Dodano: 2010-08-30, 16:18 ]
PS. Ja za "karę" udostępnił ich panel w Internecie. Dokładnie opisując jak zainstalować.

Foto - 2010-08-31, 16:20

@kamykp2p

Masz AM na karcie bez zadnego panelu?

Niedawno zrobilem dla kolegi taki mini panel , ze po zakonczeniu AM pokazują
sie dwa przyciski : restart i off. Zeby wylaczyc Mio musisz suwak przesunąc na OFF i nacisnąc przycisk . Dziala na S505 .
Jak chcesz moge ci dopasowac , musze tylko wiedzec jak startujesz AM.

kamykp2p - 2010-08-31, 20:46

Foto napisał/a:
musze tylko wiedzec jak startujesz AM.

zmienilem nazwy katalogu i automapy na "navigator" ot cala filozofia...

Foto - 2010-08-31, 22:25

Dobrze .
Foto - 2010-09-03, 22:04

Brak czasu. :-P




autostart AM


Rozpakowac i skopiowac na karte razem z Automapą.
Domyślnie sciezka - Storage Card/Automapa/Automapa.exe czyli jak jest inaczej trzeba zmienic nazwe katalogu i .exe.
Po Resecie powinna startowac AM , a po jej zakonczeniu pokazują sie 2 przyciski: Restart i OFF.
Po przesunieciu suwaka na OFF i naciśnięciu przycisku OFF : standby.

Powinno działać nie tylko na S501 i S505 , S555 , S600, S605 .


Jesli działa na innych , to prosze o potwierdzenie z podaniem na jakim modelu.


Autostart AM do Spirit 670-687 tutaj:

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=28107


pozdr



Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group