Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hukkle
2010-07-20, 22:31
43.2 Problem z czasem / aktualizacja ze strony larka
Autor Wiadomość
picanti 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-07, 00:01   

Jak odpalę ze skryptem i zmienię strefę to jest okey do czasu wyłączenia. Po włączeniu jest HongKong.
 
 
uvw
Navi Expert


Pomógł: 11 razy
Dołączył: 01 Lut 2009
Posty: 308
Wysłany: 2010-01-07, 04:37   

witam
czy moglbym prosic o ten skryp do zmiany czasu i daty mam podobny problem z nawigacja invion oczywiscie dotyczy to tylko AutoMapy dzieki z gory moj e-mail
agregat48@go2.pl
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 36
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2010-01-07, 07:13   

hmmm. U mnie jest dobrze po każdym włączeniu, wyłączeniu, a nawet hard resecie. Ale poradziłem sobie z tym jeszcze przed modyfikacją skryptu do WinCE. W związku z tym rozwiązanie problemu znalazłem gdzieś na forum. Z tego co pamiętam to chyba odpalałem navi z total commandera i zmieniałem to w panelu sterowania, nie kojarzę tylko jaki był myk, aby WinCE zapamiętał to ustawienie. Czy w MapaMap masz strefę ustawioną na GMT+1?
I tak jak wspominałem wcześniej ustawienia oryginalne strefy potrafi przywrócić w navi ActiveSync - także trzeba też na to uważać i sprawdzać bez podłączania navi do kompa.
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-01-07, 08:29   

ja też u siebie pierwsze co zrobiłem po zakupie to po wejściu przez cecmd (z SD)
w ustawieniach WinCE zmieniłem strefę i nie mam problemów z zegarem :lol:
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
picanti 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-07, 11:42   

Cezarysz w MapaMap mam GMT+1. Zmieniam strefę pod WinCE i jest dobrze. Po włączeniu ponownym czas jest dobry ale strefa czasowa HongKong. W momencie uruchomienia AutoMapy i złapaniu fix-a czas zmienia się o 7 godzin zgodnie z strefą widniejącą w WinCE. Co zrobić aby WinCE zapisał ustawienia strefy na trwałe. Wszystko robię bez podłączenia do kompa. HELP !!!!
Pozdro
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-01-07, 15:11   

no coś uparty ten Twój Lark
czy aby na pewno tu ustawiasz?

Screen002.jpg
Plik ściągnięto 20 raz(y) 60,15 KB

_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
picanti 
azymut


Wiek: 44
Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 4
Wysłany: 2010-01-07, 16:47   

Pionaj. Dokładnie tam zmieniam. Po zapisaniu jest dobrze. Jednak po ponownym włączeniu jest HongKong. Oczywiście AutoMapa czerpie strefę HongKong.
Pozdro
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-01-07, 17:23   

tu w ostatnim poście też miał problemy z czasem po odznaczeniu opcji synchronizacji pisze

wystarczyło zmienic strefę czasową na "E.Europa Standard Time"

ale gdzie on to zmianił ? :-)

http://www.elektroda.pl/r...1068092ab4b5e0d
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
jurus
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sty 2010
Posty: 10
Wysłany: 2010-01-13, 22:46   

U mnie występuje dokładnie taki sam problem i nie wiem jak ogarnąć temat...



p.s. można go wyłączać tylko na miękko? i tak zostawiac np na noc czy raczej powinno sie wyłączać na stałe?
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 36
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2010-01-14, 16:29   

Można wyłączyć do trybu standby aż do wyczerpania baterii.
Co do strefy czasowej. To odpalić CeCMD później control panel i zmiana data/czas, zmienić strefę i zobaczyć czy zapamięta...
 
 
white88
azymut


Dołączył: 22 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-23, 20:49   

Witam,
przeczytałem i wypróbowałem większość z opisywanych tutaj metod i żadna nie daje takiego skutku jaki byśmy chcieli.
Za każdym razem strefa czasowa powraca do Hong Kongu.W sklepie mi powiedzieli że można oddać do serwisu larka i w ramach gwarancji przestawią tą strefę na stałe.
Bo jak widzę nie ma na to pomysłów mówię tutaj o Lark 43.2
 
 
cezarysz 
Waypoint
vel Cezar



Wiek: 36
Dołączył: 26 Gru 2009
Posty: 32
Skąd: Otwock
Wysłany: 2010-01-24, 14:07   

U mnie strefa została zmieniona na stałe... może macie jakąś inną wersję firmware i są jakieś inne problemy, ale nie sądzę.
 
 
Misjonarz
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sty 2010
Posty: 5
Wysłany: 2010-01-30, 12:41   

ja zmieniłem przez TC strefe czasowa i smiga czy wlanczam czy wylanczam navi pamieta ustawienia
 
 
termistor 
azymut


Dołączył: 31 Sty 2010
Posty: 1
Wysłany: 2010-01-31, 12:53   

Moim skromnym zdaniem Larka 43.2 pamięta wszystkie zmiany w panelu sterowania czy rejestrze do najblizszego restartu (czy przez reset czy przez wyłączenie <nie uspienie>). Po restarcie pobiera skads (ukryta partycja) ustawienia rejestru na nowo. Wszystkie opisane tu sposoby (nie probowalem skryptu) sa na razie nieskuteczne ;/
 
 
pionaj 
GPS instruktor



Pomógł: 12 razy
Wiek: 65
Dołączył: 04 Gru 2009
Posty: 611
Skąd: krak
Wysłany: 2010-01-31, 13:16   

termistor napisał/a:
Po restarcie pobiera skads (ukryta partycja) ustawienia rejestru na nowo.


Ameryki nie odkryłeś ;-) o tym w przypadku Larka43.2 mówi się od 2 miesięcy :-)
natomiast dziwne jest że u niektórych po zmianie czasu poprzez CECMD z SD trzyma ustawienia a niektórym niestety nie:-)
_________________
codziennie budzę się coraz piękniejszym ale dzisiaj to już przesadziłem :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 13