Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2010-08-13, 22:55
Lark 70.0 LM z Real-a
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-11, 11:01   

mg1989sos napisał/a:
3. Czy da się wgrać nowszego windowsa CE 6.0 ?
A po co chcesz to robić? Windows CE 5.0 aktualnie jest lepsze

mg1989sos napisał/a:
1. Czy da się ją odblokować do windowsa ?
Tak.

mg1989sos napisał/a:
2. Czy na CE 5.0 są aplikacje w tej rozdzielczości ?
O jakie programy Ci chodzi? Nawigacyjne same się dostosowują. Aplikacje (narzędzia, odtwarzacze) z innych rozdzielczości poprawnie działają na tej rozdzielczości.

mg1989sos napisał/a:
4. Jak z gwarancją po odblokowaniu ?
To zależy od odblokowania.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-11, 11:01   

1. Zawsze się da jak jest.
2. są
3. Po co utrudniać sobie życie i dogrywać sobie problemy?? nie da sie.
4. Rzecz sporna.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2010-08-11, 11:05   

1. Część Larków (np. 50.1) można odblokować do Windowsa, część nie (ale można wgrać alternatywne menu z włączaniem expoloratora Windows

2. Większość aplikacji dostosowuje się do rozdzielczości podczas instalowania. Kłopot będzie z grami

3. NIE: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15377

4. Zależy od sposobu odblokowania. Jeśli poprzez zmiany w rejestrze - po gwarancji, jesli bezinwazyjnie - nie tracisz
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-11, 13:03   

a jak z obsługą kart ? sdhc pojdzie ? i do ilu gb ?


i jeszcze jedna wielka prośba... czy ktoś kto już kupił mógłby podać mi wymiary tej nawigacji ? chce ją zabudować w aucie i chciałbym mieć pewność że się zmieści :)
 
 
Trojan9 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Sie 2010
Posty: 9
Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2010-08-11, 13:43   

mg1989sos napisał/a:
a jak z obsługą kart ? sdhc pojdzie ? i do ilu gb ?


co do kart jeszcze nie sprawdzałem jakie łyka ale sdhc 4GB na pewno nie wiem czy większe bo nie mam możliwości sprawdzenia


mg1989sos napisał/a:
i jeszcze jedna wielka prośba... czy ktoś kto już kupił mógłby podać mi wymiary tej nawigacji ? chce ją zabudować w aucie i chciałbym mieć pewność że się zmieści :)


Wymiary zewnętrzne to 117x190 dodam że mieści się w standardowym gnieździe 2 din w aucie

[ Dodano: 2010-08-11, 13:46 ]
dla zainteresowanych pod tym adresem jest zip z winCE i RF2 z Lark 70.0
http://nsm.pl/~trojan9/
_________________
Lark FreeBird 70.0
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-11, 14:03   

Trojan9, Jakby ktoś chciał zmienić stronę startową w IE to wystarczy utworzyć plik \SDMMC\Homepage.ini na karcie i podać adres

Aby zmienić tryb pracy USB to wystarczy utworzyć plik \SDMMC\SystemConfig.ini i wpisać do niego
Kod:
UsbMode=Serial_Class
lub
Kod:
UsbMode=Mass_Storage_Class

Plik SystemConfig.ini przyjmuje jeszcze parametr
Kod:
DaylightMode=
, który zmienia HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Clock:AutoDST.

[ Dodano: 2010-08-11, 14:06 ]
MTKApi
Kod:
AdjustLightness
GPSReset
GetBatteryStatus
GetLightness
GetUUID
GetVolumeLevel
SetVolume
ShutDown
WaveOpenForce


[ Dodano: 2010-08-11, 14:11 ]
Gdy ktoś chce zmienić program nawigacyjny lub coś podobnego to tworzy plik \SDMMC\JWDGPS.ini i wpisuje do niego scieżke

[ Dodano: 2010-08-11, 14:14 ]
Do urządzenia standardowo jest wgrana mapa LarkMaps
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
tomeksoad
azymut


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-11, 15:55   

Jakie inne programy do nawigacji pójdą na tym sprzęcie?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-08-11, 16:05   

Większość, np. AM, Igo
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
tomeksoad
azymut


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 2
Wysłany: 2010-08-11, 16:07   

Próbowałem zainstalować automape 6.5 i wyskoczył komunikat o zbyt małej ilości pamięci, ale może zrobiłem coś żle bo jestem całkowicie zielony w tym temacie...
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-11, 16:07   

Trojan9, zarejestrowałeś mapę na larkmaps.pl? Masz linka do downloadu exeka?
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-11, 16:36   

no i kupiłem :) całkiem fajny sprzęcik :) proponuje stworzyc dla niego osobny dział tak jak inne modele :)
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-11, 16:45   

mg1989sos, udało Ci się zarejestrować mapę na stronie http://larkmaps.pl/ ?

Da się pobrać instalke lub coś?

Aby mieć "lepszego" linka.
1. Rozpocznij pobieranie w Firefoxie
2. Kliknij PPM na elemencie pobieranym
3. Później kliknij "Kopiuj adres źródłowy"

PS. Linka możesz mi wysłać na PW. Udostępnię wszystkim na warunkach Premium.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-11, 16:52   

zaraz sprawdze :)

[ Dodano: 2010-08-11, 17:37 ]
jakoś nie mogę nic tam zarezerwować ... chcą inne dane niż mam w nawi
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2010-08-11, 17:42   

mg1989sos, skontaktuj się z LarkMaps. Masz prawo do kopii.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mg1989sos
Waypoint


Dołączył: 11 Sie 2010
Posty: 25
Wysłany: 2010-08-11, 17:48   

jutro mam wolne to na spokojnie sie tym pobawie :)

[ Dodano: 2010-08-11, 17:48 ]
aaa i jeszcze jedno 8 gb sdhc smiga :)
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11