|
My Navia
|
Gry i pulpit. |
Autor |
Wiadomość |
koko5329
Waypoint Moderator GSMX :D

|
Wysłany: 2011-08-10, 15:34 Gry i pulpit.
|
|
|
Cześć ,mam kilka pytań. Proszę o wyrozumiałość bo jestem zupełnie zielony w sprawach nawigacji.
1.Jak wgrać gry na nawigację?
2.Czy jeśli wgram to stracę gwarancję?
3.Jak uruchomić pulpit?
4.Czy po uruchomieniu pulpitu stracę gwarancję?
Pozdrawiam i proszę o szybką odpowiedź , najlepiej na GG |
|
|
|
 |
jestem_ktoś
Maestro GPS

Pomógł: 259 razy Dołączył: 28 Paź 2009 Posty: 9606 Skąd: znikąd
|
|
|
|
 |
cepilek
Waypoint

|
Wysłany: 2011-08-13, 04:10
|
|
|
Trochę zbeletryzuję, spuentuję i dodam swoje 3 grosze: Zasadą na każdym forum tematycznym jest w zasadzie aby najpierw napisać dokładnie co się posiada... lub co planuje się kupić a może tylko się zdobywa wiedzę? :) Czyli pasowałoby coś napisać o celu pytania i jaki system na komputerze się posiada... A dlaczego? Dam przykład: Na Larku Firebird 43.3 wcale nie trzeba niczego zmieniać w nawigacji aby mieć wszystko to co chcesz i pragniesz. Po prostu wszystko to co dusza zapragnie umieszczasz poprzez kopiowanie (nawet bez instalowania) na dodatkowej zewnętrznej karcie pamięci np. mikro SDHC 8 KB Kingstona w odpowiedni sposób i będziesz miał pulpit i programy i gry i automapy jakie dusza zapragnie i możliwość odtwarzania: doc, pdf, mp3, mp4, avi i wielu innych plików, nie wspomnę o txt, bez jakiejkolwiek ingerencji w oryginalną wewnętrzną pamięć Larka a więc nigdy nie stracisz gwarancji... Samo kopiowanie daje mi pełną kontrolę nad tym co robię i gwarancję, że żadna instalka nie zmieni mi niczego w pamięci wewnętrznej nawigacji bez mojej wiedzy. W internecie znajdziesz bardzo wiele gier i programów pod Win CE 5.0 działających na nawigacji pod Windows CE 5.0 jaki posiada Lark 43.3 po zwykłym skopiowaniu na kartę zewnętrzną za pomocą Active Sync lub Total Commandera z nakładką do obsługi Win CE 5.0 pod Windowsem XP. A jaki system masz na komputerze, bo jak masz Vistę to do obsługi trzeba innego programu i dlatego piszę, że pasowałoby abyś na wstępie pisał także jaki system masz na komputerze... Wracając do tematu to po prostu nawigacja Lark 43.3 jest odblokowana fabrycznie od początku a w internecie osoby proponujące jej odblokowanie zwłaszcza za pieniądze to zwykli naciągacze! Ten Lark po prostu u mnie stał się najtańszym palmtopem (teraz znalazłem jego cenę 169 złotych w jednym ze sklepów internetowych) - gdzie kupisz palmtopa za tę cenę? I dotyczy to wielu innych nawigacji... Ja umieściłem sobie także na karcie zewnętrznej podkatalogi na swoje filmy, teksty, zdjęcia i muzę i mam nawigację po 3 miesiącach używania dziewiczą bo nie ma w jej pamięci wewnętrznej ani jednego obcego pliku ani jednej obcej zmiany nawet w rejestrze czy w ścieżkach dostępu do plików... Wkładam kartę zewnętrzną, włączam nawigację to startuje mój pulpit z moim menu i Windowsem CE 5.0 do woli. Jak wyjmę kartę zewnętrzną to po włączeniu startuje nawigacja dziewicza jak cnotka fabryczna i mogę ją wysłać do naprawy mechanicznej na przykład bez obawy utraty gwarancji. Przecież nie będę jej wysyłał do serwisu z kartą pamięci dodatkowej skoro producent sprzedaje te nawigacje bez karty pamięci zewnętrznej - dodatkowej. Śpię spokojnie... Polak potrafi - da się! Za tę cenę to warto nawet kupić drugą taką samą nawigację do zabawy i uwalania i reanimacji... I chyba to zrobię niebawem bo bawi mnie zabawa w naprawę jej niedoskonałości i w inne tematy, patrz np. te wątki:
http://www.elektroda.pl/r...2882&highlight=
http://www.elektroda.pl/r...3047&highlight=
W drugim w/w linku znajdziesz wygląd oryginalnego menu a jak przejdziesz do następnej strony postów (2) to znajdziesz w przedostatnim moim poście także wygląd niebieskiego menu autorstwa DavX jakie posiadam po uruchomieniu nawigacji z karty zewnętrznej:
Chyba to menu wyżej jest przyjemniejsze od tego niżej a odbywa sie to w Larku bez żadnej ingerencji w jego pamięć wewnętrzną:
Znajdziesz też w w/w linkach wygląd okienek spod Windowsa CE 5.0 i programów uruchamianych spod niego, więc twierdzenie, że coś jest niemożliwe bez ingerencji w pamięć wewnętrzną Larka 43.3, stwierdzam osobiście, że jest nieprawdziwe... Oczywiście można i zmienić menu oryginalne ingerując w pamięć wewnętrzną Larka - patrz słowo Notes zamiast E-book, ale to już trochę trzeba więcej wiedzy.... Jeżeli interesują Cię takie i podobne tematy to zapraszam do literatury w/w i n/w wątków:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27952
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=27826
Podkreślam, że w Larku 43.3 niczego nie muszę zmieniać, natomiast na przykład w Mio C720 trzeba zmienić ścieżkę dostępu do uruchamianego w pierwszej kolejności pliku z własnym menu zawartym na karcie pamięci zewnętrznej i będę miał to samo co opisałem wyżej w Larku 43.3 (zbadane i przetestowane z wynikiem pozytywnym), więc wysyłając nawigację do serwisu muszę zmienić tę ścieżkę na oryginalną, wyjąć kartę zewnętrzną i już jestem spokojny – nie utracę gwarancji! Wiele nawigacji jest właśnie tego typu, więc wyłudzanie pieniędzy za rzekome odblokowania Mio C720 i podobnych jej nawigacji uważam także za trochę przesadzone! Wniosek z całości mojego tekstu to między innymi: warto zakupić nawigację z możliwością wkładania zewnętrznej pamięci dodatkowej... Oczywiście koszt karty pamięci 8 GB jaką posiadam do Larka 43.3 jest dosyć spory w stosunku do nawigacji (169 zł.) bo połowa ceny, ale w sumie 250 złotych to i tak niewiele za "pseudo" palmtopa a nie muszę się martwić długo, że mi pamięci braknie na gry i programy czy inne materiały... :)
Powodzenia... |
|
|
|
 |
cytek
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 09:47 Gry na Lark 43.3
|
|
|
Witajcie. Szukałem ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Co dokładnie muszę zrobić aby uruchomić program np. grę na Larku 43.3 ? Podmiana ścieżki nic nie zmienia. Chyba coś muszę dodatkowo wgrać na kartę tylko co ? THX |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS Administrator

Pomogła: 188 razy Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4577 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-04-07, 09:53
|
|
|
cytek,
Poczytaj ten temat , do którego przeniosłam twój temat |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
cytek
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 14:26
|
|
|
Więc tak. Mam windowsa 7 który nie wykrywa urządzenia. Tylko ładuje. Wrzucenie na kartę pliku exe oraz skierowanie na niego uruchamiania z poziomu menu nic nie wnosi. Nie chcę kopii bezpieczeństwa nowego menu itp. Chcę tylko odpalić jeden plik exe. |
|
|
|
 |
___Olivia_
Maestro GPS Administrator

Pomogła: 188 razy Dołączyła: 19 Gru 2009 Posty: 4577 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2012-04-07, 14:32
|
|
|
cytek napisał/a: | Więc tak. Mam windowsa 7 który nie wykrywa urządzenia. |
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=15573 punkt 2 |
_________________ Nawigacja, to sztuka jedyna, niepowtarzalna bez kopi, backupów, ale codziennie aktualizowana. |
|
|
|
 |
cytek
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 17:07
|
|
|
Problem był w kompie. Drugi wykrył sprzęt i zainstalował bez problemu. Problem w tym,że to zupełnie nic nie wnosi. Nadal nie wiadomo co skopiować na kartę aby mieć możliwość zainstalowania Crazy bubbles. |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 17:35
|
|
|
cytek napisał/a: | Nadal nie wiadomo co skopiować na kartę aby mieć możliwość zainstalowania Crazy bubbles. |
Nic nie kopiujesz, Crazy bubbles.exe masz mieć na PC, podłączasz navi pod PC i z poziomu PC dwuklikiem uruchamiasz instalację Crazy bubbles. |
_________________ Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16 |
|
|
|
 |
cytek
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 17:54
|
|
|
renron napisał/a: | cytek napisał/a: | Nadal nie wiadomo co skopiować na kartę aby mieć możliwość zainstalowania Crazy bubbles. |
Nic nie kopiujesz, Crazy bubbles.exe masz mieć na PC, podłączasz navi pod PC i z poziomu PC dwuklikiem uruchamiasz instalację Crazy bubbles. |
Nareszcie Podłączam nawi do kompa winda wykrywa ją, pojawia sie w moim komputerze. Odpalam instalkę i problem jest taki że nie ma wolnej przestrzeni na instalcję pmięć wewnętrzna jest podobno niedostępna, karta także :( |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 18:22
|
|
|
No to pozostaje jakiś program, który potrafi rozpakować ten exe i skopiować na SD jako gotowiec. |
|
|
|
 |
cytek
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 18:33
|
|
|
Hmm pewnie tak tylko jaki ? |
|
|
|
 |
renron
Maestro GPS

|
Wysłany: 2012-04-07, 18:39
|
|
|
Spróbuj np. uniextract16.exe może da radę, Google czeka na Twoje zapytanie. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|