Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: harry
2008-10-13, 13:55
Co zrobić by tapeta nie odlatywała nam w chmurki ...
Autor Wiadomość
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-10-08, 17:24   Co zrobić by tapeta nie odlatywała nam w chmurki ...

Własnie ustawiłem sobie ikonki na stałe, ale teraz zastanawia mnie fakt co zrobić by tapeta była na stałe po resecie ? bo jak sobie ustawie to po resecie odlatuje mi w chmurki :mrgreen:

Porosze o pomocno dłoń :-P

Pozdrawiam
_________________
Goclewer + AutoMapa
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-08, 17:31   

rafQ napisał/a:
Porosze o pomocno dłoń
Przeczytaj proszę instrukcję odblokowania Akiry 512 i innych - masz tam łopatologicznie wszystko wytłumaczone... :mrgreen:
Już ponad dwa tygodnie zwiedzasz forum - czas zacząć czytać i się uczyć...
_________________

 
 
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-10-08, 17:33   

harry napisał/a:
rafQ napisał/a:
Porosze o pomocno dłoń
Przeczytaj proszę instrukcję odblokowania Akiry 512 i innych - masz tam łopatologicznie wszystko wytłumaczone... :mrgreen:
Już ponad dwa tygodnie zwiedzasz forum - czas zacząć czytać i się uczyć...


eee już jest dobrze zapisało sie na stałe po każdym resie tapetka zostaje
dzieki za taką pomoć :mrgreen: hihi ..

Pozdrawiam .
_________________
Goclewer + AutoMapa
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-08, 17:38   

Powodzenia... :mrgreen:
_________________

 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-10-08, 18:16   

rafQ napisał/a:
co zrobić by tapeta była na stałe po resecie ? bo jak sobie ustawie to po resecie odlatuje mi w chmurki

To bardzo dziwne bo w nv35 nic nie trzeba robić. Tapeta sobie tkwi taka jaką sobie wybierzemy i żaden reset jej nie straszny ;-)
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-08, 18:22   

Hukkle napisał/a:
żaden reset jej nie straszny
OK - otwieram zatem celem poznania tego wyjątku lub może przypadku... :mrgreen:
_________________

 
 
rafQ 
Waypoint
użytkownik


Wiek: 33
Dołączył: 16 Wrz 2008
Posty: 51
Skąd: Ostrołęka
Wysłany: 2008-10-09, 00:09   

Ale to wccale nie jest śmieszne :mrgreen: nie miałem tapety po resecie był czysty niebieski obraz ale już jest dobrze jestem bardzo zadowolony i usmiechniety :lol:
_________________
Goclewer + AutoMapa
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-09, 09:51   

Hukkle napisał/a:
Tapeta sobie tkwi taka jaką sobie wybierzemy i żaden reset jej nie straszny
Czy możesz uzasadnić dlaczego? Co z zapisami rejestru?
_________________

 
 
Hukkle
Maestro GPS
Akira512



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 02 Mar 2008
Posty: 2772
Skąd: 52.8 17.2
Wysłany: 2008-10-09, 15:08   

harry napisał/a:
Czy możesz uzasadnić dlaczego? Co z zapisami rejestru?

No właśnie nic. Specjalnie odszukałem dziewiczą nv35. "Odblokowałem" poprzez modyfikację autorun.inf i zmieniłem tapetę z tej niebieskiej z numerem na bmp z katalogu navia. Po resecie tapeta zostaje. Bez modyfikacji rejestru.
Sposób podał projectorGPS - ja potwierdzam działanie.
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=39509#39509
_________________
Jeśli nie wiesz - czytaj FAQ
Jeśli chcesz by inni wiedzieli - napisz w FAQ-propozycje
Jeśli pomogłem, nie klikaj "Pomógł" - pomóż komuś innemu
 
 
mrDark 
Waypoint



Dołączył: 03 Mar 2008
Posty: 27
Wysłany: 2008-10-09, 16:59   

Hukkle napisał/a:
harry napisał/a:
Czy możesz uzasadnić dlaczego? Co z zapisami rejestru?

No właśnie nic. Specjalnie odszukałem dziewiczą nv35. "Odblokowałem" poprzez modyfikację autorun.inf i zmieniłem tapetę z tej niebieskiej z numerem na bmp z katalogu navia. Po resecie tapeta zostaje. Bez modyfikacji rejestru.


Ani Navi, ani Akira, nigdy nie potrzebowały do tego modyfikacji rejestru.
_________________
 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-09, 20:58   

mój nv35 przeszedł już 63,219 resetów (a podmieniona tapeta ani mrógnie) stoi jak stałą, skubana!
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-10, 09:13   

Może to: flash_storage\navia\np_Tapeta.jpg
_________________

 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-10, 13:04   

harry napisał/a:
Może to: flash_storage\navia\np_Tapeta.jpg

nakierowany tym sprawdziłem jeszcze coś:
tapeta wybrana z lokalizacji SD również zostaje, ale do momentu wyjęciu karty, bez karty jest kasowana (tzn. nie wyświetlają się żadne tła, powstają błędy) jest kłopot z odświeżaniem (lub coś w tym stylu), zostają okna w tle, np synchronizacji z PC, logo navia oraz kolorowy pasek wznawiania WCE itp. wszystko na sobie...

wygląda na to że to ścieżka do lokalizacji pliku jest zapisana na sztywno, (ustawiłem jak wcześniej ale z flash_storage\navia\np_Tlo.jpg) i to pamięta po resecie, nawet jeżeli juz tam nie ma takiego pliku (bo zmieniłem potem nazwe) UWAGA pamięta ścieżke nie grafikę, z braku odpowiedniego pliku o nazwie np_Tlo.jpg po resecie nie wyświetla żadnej grafiki (nakładają się wszystkie okna łącznie z logo oryginalnym navia po wznawianiu WCE jak wyżej) i naj ciekawsze gdy ponownie plik o odpowiedniej nazwie i podanej wcześniej lokalizacji sie pojawi (znów zmieniłem nazwe tzn. wróciłem do starej), to logo z pliku np_Tlo.jpg również się ponownie pojawi po resecie (na pulpicie)
Reasumując: jak jest dostępny plik z ustawionej lokalizacji tła, to tło pulpitu będzie dostępne po resecie niezależnie czy z SD czy flash_storage
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2008-10-10, 13:51   

Cytat:
nakierowany tym sprawdziłem jeszcze coś
Gdybyś był tak uprzejmy i przy okazji sprawdził, czy tapeta umieszczona w folderze flash_storage\XXX\np_Tapeta.jpg (gdzie XXX dowolny folder o nazwie różnej od navia) po resecie "odleci w chmurki"...

rafQ:Jak to u Ciebie wyglądało przed zmianami?
_________________

 
 
projectorGPS 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 91
Skąd: PL
Wysłany: 2008-10-10, 15:26   

harry napisał/a:
Gdybyś był tak uprzejmy i przy okazji sprawdził,

a prosze Cię bardzo:
tym razem JPG.jpg z lokalizacji flash_storage\JPG.jpg również pozostał,
i to samo z lokalizacji flash_storage\tapety\JPG.jpg
nic nie jest wstanie tego zmienić. :-D
reset nie kasuje.
harry napisał/a:
gdzie XXX dowolny folder o nazwie różnej od navia

a to o to Ci chodziło... wcześniej
_________________
Navia nv35 / Lark FreeBird 43 WCAM
MS Vista Premium / MS Xp
MapaMap Lite / MapaMap Easy
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10