My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
SX2 i programy nawigacyjne
Autor Wiadomość
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2015-06-26, 20:55   

Mam pytanko do użytkowników czy jest tam w menu opcja autostart tak aby po uruchomieniu urządzenia automatycznie włączył się program nawigacyjny?
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
fonik
Azymut


Dołączył: 08 Lis 2008
Posty: 4
Wysłany: 2015-07-12, 10:38   

Witam,
Czy do zakupionej nawigacji z MapaMap można bez problemu zainstalować Auto Mapę. Jeżeli tak to czy instalujemy ją bezpośrednio do nawigacji czy na dodatkową pamięć SD.
 
 
JuanLopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Skąd: zNienacka
Wysłany: 2016-01-20, 09:07   Podświetlenie dla Igo Primo 9.6.13

Witajcie,
Tak , jestem posiadaczem SX2 zakupiłem w grudniu 2015 z outlet od X-com za 139 zł wraz z MapaMap+aktualizacja 1rok,
Myśle ze jak na ten model to okazja.
Przyznamy sie, ze jestem zadowolony, mam Primo 2.4 oraz AM 6.19 i NextGen 9.19.2.
Nawigacja odblokowana na Win CE 6.0,
Polecam, wszystko ładnie działa oprócz podświetlania w Primo, ale to juz mały detal.

[ Dodano: 2016-03-04, 23:57 ]
Szanowni koledzy,
jeśli ktoś ma rozwiązanie dla podświetlenia w Igo primo 9.6.13 dla tego navi bardzo proszę o wskazówki.
Pozdrawiam
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-03-06, 12:14   

Zainstaluj, przetestuj, zobacz ;-)

Nie miałem z nią żadnych problemów :)

Jest to IGO PRIMO 9.6.5.245577
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
JuanLopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Skąd: zNienacka
Wysłany: 2016-03-06, 22:13   Kontrola podświetlenia

Kolego mrc,
przetestowałem -program śmiga..
ale kontrola podświetlania z poziomu Primo - nie działa ;(
Pisałem Ci, że zależy mi najbardziej na tym.
U Ciebie działa podświetlenie na Modecom SX2 ?
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
mrc 
Navi Expert
- VIP -


Pomógł: 8 razy
Dołączył: 26 Wrz 2008
Posty: 313
Skąd: ten mandat ?!
Wysłany: 2016-03-07, 10:43   

Wiesz co - nie wiem, bowiem kolega użytkuje to urządzenie i nie zgłaszał żadnych problemów.
Jest zadowolony z tej wersji programu...
_________________
Gość pamiętaj że nie ma problemu bez rozwiązania ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-03-08, 07:56   

Dyskusja o podświetleniu w iGO Primo przeniesiona do http://www.my-navia.pl/vi...p=459170#459170
_________________

 
 
JuanLopez 
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 25 Gru 2015
Posty: 88
Skąd: zNienacka
Wysłany: 2016-03-30, 23:43   

Kolego mrc,
czy możesz się odezwać?

jacekp1313 napisał/a:
Dyskusja o podświetleniu w iGO Primo przeniesiona do http://www.my-navia.pl/vi...p=459170#459170
_________________
Asus Nexus 7 (1280x800)->Igo Primo 9.6.29(404739)->Basarsoft 9.18.27(627562)**Becker Active 5 + Igo Primo 2.4**
 
 
Chmura-c3 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-10, 07:37   Wgranie najnowszego igo

Posiadam firmowe urządzenie nawigacyjne
modecom freeway sx2
Jest na tym urządzeniu nawigacja
Igo

Jak wchodzę w zakładkę informacje o programie

To mam takie info

NNG igo Amigo
9.6.13.351648
Dec4 2013

Widzę że są w niej mapy z roku 2016.q3
Chciałbym najnowsze jakie wgrać? Albo czy da się jakieś nowsze igo wgrać? Najlepiej wersję truck? I wrzucić najnowsze mapy
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
Samsug+NaviExpert


Pomógł: 529 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18789
Skąd: 3City
Wysłany: 2017-07-10, 08:13   

Najnowsze mapy: te z wyższym numerem (szczegóły opisano w wątku "iGO8.x \ Primo - typy plików" w dziale o iGO)

Najnowsze iGO - dział http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=228 , szukaj programu z najwyższym numerem.
Oczywiście, jeżeli musisz mieć coś większego od kumpla. W innym przypadku trzymaj się tej wersji programu, która działa (każde iGO 9.x trasy wyznacza tak samo, różni się nikomu nie potrzebnymi wodotryskami) - ja baaardzo długo używałem miałem 9.6.2, aż zmieniłem urządzenie na MX3 z WinCE6, a ta wersja kiepsko współpracowała z nowym systemem.

[ Dodano: 2017-07-10, 09:14 ]
P.S. Scalam z istniejącym wątkiem, prosząc o większy szacunek dla p.3 regulaminu
_________________

 
 
Chmura-c3 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-10, 17:14   

A na mojego modecoma wejdzie każde Igo? Nie będzie problemu? Z działaniem? Czyli polecasz igo8 najlepiej? Interesuja mnie wersję truck
 
 
Chmura-c3 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-11, 16:02   

A da się jakoś sprawdzić czy mapy są oryginalne czy nie?
 
 
Chmura-c3 
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 10 Lip 2017
Posty: 5
Wysłany: 2017-07-25, 19:31   

A jeszcze pytanko jakie mapy są lepsze? bo w tej nawigacji mam 2016.q3 Here
a sciągam

iGO+R3+TomTom+2017.Q1+EUROPE

[ Dodano: 2017-07-26, 13:30 ]
Odpowie ktoś? I czy pliki z mapami tomtom wrzucamy do tych samych folderów? Co here? Tzn wystarczy pliki here usunąć z poszczególnych folderów i wrzucić tam zamiast here tomtom?
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 100
Wysłany: 2017-10-05, 19:20   

Witam, nie wiem czy dobry dział czy lepiej w dziale o igo. Mam pytanie odnośnie tej nawigacji, wgrałem sobie igo nextgen, wszystko gra i buczy ale uruchamia się ponad minutę :/ Po kliknięciu na ikonę nawigacji jest czarny ekran z ikoną baterii w prawym górnym rogu i trwa to dobrą minutę. Po tym czasie włacza sie i działa bez problemu. Da się coś z tym zrobić? Może spróbować ze zwykłym primo? Dzięki za odp.
 
 
ma_ko
Waypoint


Dołączył: 25 Cze 2014
Posty: 100
Wysłany: 2017-10-05, 20:06   

Wgrałem igo Primo i ładuje się w ułamku sekundy więc albo Nextgen był za cieżki dla tego urządzenia albo nie wiem (może jakaś trefna wersja, chociaż pobierałem z chomika użytkownika jacek). W każdym razie dzięki
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: