Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2010-10-07, 18:48
Problem z połączeniem z PC przez ActiveSync
Autor Wiadomość
RBodzio 
Waypoint
RBodzio


Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 22
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-04-01, 12:40   

ja miałem zainstalowanego activsycka 5 i kiedy mialem mediona nie bylo zadnego problemu lecz gdy zacząłem bawić się innymi nawigacjami zaczeły pojawiać się problemy z połączeniem i pomogło zainstalowanie starszej wersji, obecnie mam 4.2
_________________
ASUS A632n+AutoMapa 6.0
Medion GoPal E4110+AutoMapa 5.5.1
DELL Axim X51V+AutoMapa 6.0
 
 
 
rudee
Waypoint



Dołączył: 04 Cze 2008
Posty: 34
Wysłany: 2009-04-09, 17:14   

Należy zmienić w rejestrze na 0 wartość klucza
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\AFD\Parameters]
jest to Optymalizacja drivera afd.sys.

chodzi o wpis:
"DisableAddressSharing"=dword:00000001

Restart systemu i działa.
_________________
MIO Spirit 487 PL TMC
 
 
lo_bo
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 28 Sie 2008
Posty: 8
Wysłany: 2009-04-20, 09:08   

Dziękuje koledze rudee, zmiana w rejestrze pomogła
 
 
lelektro 

Wiek: 38
Dołączył: 17 Maj 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-05-17, 00:05   

Również, wielkie dzięki dla kolegi rudee
 
 
deberto 


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-06-13, 13:02   

Mam nową NAVIĘ.Przy pierwszym podłączeniu do kompa nie było problemu,dołożyłem kartę pamięci,zarejestrowałem na stronie producenta,aktualizacja.Potem wgrałem na kartę AYRĘ i wszystko ładnie śmiga.Gdy ponownie chciałem podłączyć ją do kompa aby uaktualnić do wersji TOP Activsync nie widzi już urządzenia.
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEMCurrentControlSet\\Servic es\AFD\Parameters]
jest to Optymalizacja drivera afd.sys. Nie znajduję u siebie tego rejestru jest tylko CurrentControlSet\Control\Layouts lub Power.
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-06-13, 13:21   

deberto, Zrestartuj PC
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
deberto 


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-06-13, 22:11   

Witam wszystkich,dzięki Dzakus za zainteresowanie.Mój problem okazał się banalny.
Wystarczyło w Navi włączyć połączenie z PC. Dla zielonych jak ja po kolei -z głównego meni SYSTEM\ NARZĘDZIA\ EXPLORER\ CONTROL PANEL\ PC CONNECTION zaznaczamy <Allow connection with desktop...> i tyle. Po KUBUSIU dla twórców AYRY. HOWK. :-D
 
 
rotombox2 
Waypoint


Dołączył: 03 Sty 2009
Posty: 16
Skąd: Kościerzyna
Wysłany: 2009-06-14, 06:53   

Brawo!!!!! "deberto" najprostsze rozwiązanie.
 
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-06-14, 07:22   

deberto napisał/a:
Po KUBUSIU dla twórców AYRY

No dobra pozostane skromny i nie będe się czepiał :F
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
deberto 


Dołączył: 13 Cze 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-06-14, 10:37   

SANCE guru dla Ciebie sześciopak ;-) W I E L K I E D Z I Ę K I :-D
 
 
Piotrek88 

Dołączył: 19 Gru 2008
Posty: 0
Skąd: Krosno
Wysłany: 2009-08-02, 14:08   Problem z ActiveSync 4.5 - przerywa połączenie

Witam.

Kupiłem sobie tydzień temu nawigację :mrgreen:
Ta nawigacja to Lark VOVAGE.

Mam jednak problem z programem do przesyłania danych, używam obecnie ActiveSync w wersji 4.5 i zarówno podczas kopiowania z GPS na komputer jak i z komputera na GPS przerywa połączenie. Podczas gdy kopiuje małe pliki do 0,5MB to zazwyczaj skopiuje z powodzeniem, natomiast z większymi ponad 2 MB już jest problem, czasami przerwie przy 50%, czasami na samym początku a niekiedy przy końcu.

Szukałem informacji na ten temat w internecie jednak nic nie znalazłem.
Tak w ogóle, może są jakieś inne programy do przesyłania dancyh, czy tylko ten ActiveSync ?

Z góry dziękuję za wszystkie porady i wskazówki.
 
 
Sance 
Maestro GPS
Pulpit maniac



Dołączył: 10 Paź 2008
Posty: 2754
Skąd: marchewkowe pole
Wysłany: 2009-08-02, 14:10   

Użyj innego kabelka. ten dołączony do nawigacji jest kiepskiej jakości
_________________
Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa"
 
 
 
Rafal90gg

Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-28, 21:01   Problem z połączeniem GPS <=> PC

Witam,
Jak w temacie mam problem z połączeniem nawigacji GPS z komputerem. Nie znam producenta nawigacji, jest to noname z USA. System który posiada nawigacja to Windows CE.
Próbowałem połączyć się przez ActiveSync ale program nie wykrywa nawigacji. Macie jakieś pomysły ? Ja już cały dzień siedzę z tą nawigacją i wymiękłem. Proszę o pomoc.
Jeśli potrzebujecie zdjęcia ( w celu ustalenia modelu ) to napiszcie.
Aha mam Windows XP SP 3, próbuję połączyć się za pomocą kabla USB.

Z góry dzięki
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-08-28, 21:06   

Wykrywa Ci w ogóle ze coś podłączasz?? co masz na karcie pamięci??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
Rafal90gg

Dołączył: 28 Sie 2009
Posty: 0
Wysłany: 2009-08-28, 21:12   

Słychać sygnał dzwiękowy gdy podłączam, na nawigacji mam nieaktualną AM i TomToma
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10