Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2019-04-02, 20:02
Nawigacje Lark nie łapią fixa 14-06-2009
Autor Wiadomość
mikisan
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 264
Wysłany: 2009-06-14, 13:34   

No to mały wyłom zrobię -"Czesio znalazł satelitki"(ok 1-2min. na parapecie wewnętrznym przy otwartym oknie). Pozycję naniósł bezbłędnie....
EDIT -współrzędne podał N i E(nie zdradzę, bo nie mam tarczy antyrakietowej :lol: ), wysokość n.p.m.
Akurat na AM testowałem.
_________________
GC 5065BT, 5070

Ostatnio zmieniony przez mikisan 2009-06-14, 13:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
lennin
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 11 Wrz 2008
Posty: 7
Wysłany: 2009-06-14, 13:35   

Mój LARK 35.0 dzisiaj padł dokładnie tak samo. Współrzęne N pobiera bez problemu a E są zerowe :/ Garmin GPSmap 60 działa bez problemu :/
 
 
Michal2000
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 09 Cze 2009
Posty: 14
Wysłany: 2009-06-14, 13:36   

Lark 35.6 i to samo, łapie od 4 do 6 satelit lecz nie ustala pozycji...
Okolice Wa-wy, tydzień cieszyłem się nową nawigacją :-/
Ostatnio zmieniony przez Michal2000 2009-06-14, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
gzyms 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 16 Paź 2008
Posty: 6
Wysłany: 2009-06-14, 13:43   

Dzisiaj od 10:15 nie moge nic zlapac na LF 35.0. Tzn. mam jakies polaczenia, widzi nawet i 8-12 staelitow, ale nie laczy sie. Dobrze, ze mam stara, porwana mape w bagazniku. Tylko 2 razy zgubilem sie na trasie miedzy olsztynem a klebowem. A jeszcze dwa dni temu wszystko bylo w porzadku.
 
 
falitorek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-06-14, 13:49   

Według mnie to producent Larka coś sknocił idąc na łatwiznę.
Jak już pisałem Manta 030 (takie byle coś) łapie do strzału, Navibe Bluetooth GPS tak samo łapie od strzału.

Tu nie ma znaczenia jaki program, poprostu Larki przestały łapać fix'a jednocześnie widząc satelity.
 
 
mozik 
Waypoint
Storm Rider



Pomógł: 2 razy
Wiek: 35
Dołączył: 01 Maj 2009
Posty: 39
Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-14, 13:49   

mikisan, u mnie też chodzi. :)
AM, TT, iGO, MM się odnajdywały na mapie. ;)

Pozdro
 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-06-14, 13:50   

Na larku 35.6 to samo, wczoraj w pokoju spokojnie łapał mi 6 satelit.
Jak narazie jedyna wspólna cecha to oprogramowanie mesada.

Edit:
Chyba już dość potwierdzeń, wiadomo że siadły larki. Dostałem informacje że nokia n95 też długo łapie sygnał.
Próbowałem zmieniać date w larku, zakłądając że może to błąd w oprogramowaniu z tym z związany, jednak bez skutku, nic dziwnego cały system to jeden wielki 'zegarek'.

Może poszuka ktoś informacji czy nie było jakichś wybuchów na słońcu lub innych zjawisk co mogły zakłócać sygnał z satelit.
Ostatnio zmieniony przez @GUTEK@ 2009-06-14, 14:03, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
falitorek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 15 Mar 2008
Posty: 49
Wysłany: 2009-06-14, 13:53   

Kolejny Lark 35.0 potwierdzono ten sam problem
 
 
zaemka
Waypoint



Dołączył: 04 Maj 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-06-14, 14:08   

Mój Lark 35.0 dzisiaj to samo powrót do domu na nosa - mój nos chyba lepiej łapie :-( ,

w menu ustawienia/gps bez żadnego programu co chwila
kilka zapala na zielono i zaraz gaśnie :?:

po co mi taka navi co raz działa a raz nie :?:

może to warto zareklamować w ramach gwarancji :?:

pozdr. z.
_________________
 
 
Kazior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 6
Skąd: Jestem z Gdańska
Wysłany: 2009-06-14, 14:13   

No tak! jak zareklamujemy wszyscy na raz to to czas naprawy będzie zbliżony do nieskończoności. Chosi o to aby uniknąć walki z serwisami. Na tą chwile pozostaje poczekać, może coś się wyjaśni.
 
 
Skazony 
Waypoint



Dołączył: 14 Paź 2008
Posty: 24
Skąd: EL 169 xx
Wysłany: 2009-06-14, 14:19   

Lark 35.0
i ............ nie działa :(
AM (4.0; 5.1; 5.3)
oraz MM
wszystko leży :/
 
 
mikisan
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 10 Cze 2009
Posty: 264
Wysłany: 2009-06-14, 14:26   

U mnie ciągle dobrze -właśnie sprawdziłem prócz AM też TT, Mio2008, AM jeszcze raz. I jest ok -nawet jakoś długo nie łapie -na balkonie ok.1 min. co jak na niego jest "prawie hurra" :-P . Niemniej póki co nie skaczę z radości -bo o przypadkowości zdarzeń trudno tu mówić i moja radocha może być niestety krótka.
_________________
GC 5065BT, 5070

 
 
Kazior 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 46
Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 6
Skąd: Jestem z Gdańska
Wysłany: 2009-06-14, 14:28   

Podobno nic tak nie cieszy jak wspólne nieszczęście :-P
 
 
jkarl
Waypoint


Dołączył: 12 Mar 2009
Posty: 16
  Wysłany: 2009-06-14, 15:17   

Dzisiaj rano mój Lark 43.0 przestał łapać fixa.Objawy jak u innych. Dwa dni temu było wszystko OK. :evil:
 
 
Gelo707 
azymut


Dołączył: 14 Cze 2009
Posty: 3
Wysłany: 2009-06-14, 15:18   

Witam. Mój Lark 43 też nie działa. Nie pokazuje satelit tylko oczekuje na sygnał gps :evil:
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 10