Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Otwarty przez: jacekp1313
2019-04-02, 20:02
Nawigacje Lark nie łapią fixa 14-06-2009
Autor Wiadomość
scar 
Navi Expert
miGOnister


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 217
Skąd: z miasta wiadać ;)
Wysłany: 2009-06-18, 21:45   

adonis20 napisał/a:

Sygnał łapie i go gubi satelity pokazuje na zielono i zachwile gasna i tak w kolko

wgraj aktualizacje bez pliku instrukcji na czysta kartę,
uruchom nawigację, po zaktualizowaniu oprogramowania i komunikacie "ok" czy "successfully"-jakośtak,
natychmiast wyłącz nawigację i uruchom ponownie bez karty.
_________________
123 wygrałeś Ty, proszę nie dawać mi "pomógł"
moje zwierzątko
 
 
adamo777
Waypoint


Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 19
Wysłany: 2009-06-18, 21:59   

panowie czy ktoś instalował tę poprawke na 43.1 i czy to coś polepszyło łapanie satelit
 
 
Saitek22
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 17 Cze 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-06-18, 22:01   

na 43.1chyba nie pójdzie nie ten chip gps mogę sie mylić ;(
 
 
djblok
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Cze 2008
Posty: 12
Wysłany: 2009-06-18, 22:09   

a w LARK 35.3 byl jakis problem???
 
 
nigraS 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-18, 23:40   

Mam Larka Voyage, dzisiaj przez cały dzień szukał połączenia, po wejściu do ustawień w Larku kliknąłem na GPS i było 7 satelit mrugających z białego na zielony kolor.
Kolega kupił ten sam model, dziś mu doszedł i też sygnały nie było.

Czy ktoś też miał dziś taki problem?
Ciekawe jak będzie jutro...
_________________
Gość ! zobacz ŚMIESZNE OBRAZKI
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-18, 23:46   

adamo777 napisał/a:
panowie czy ktoś instalował tę poprawke na 43.1 i czy to coś polepszyło łapanie satelit


Ta poprawka była dla tych sprzętów , które przestały łapać fixa. Lark 43.1 nie należał do nich.
_________________

 
 
@GUTEK@ 
Waypoint



Pomógł: 19 razy
Dołączył: 29 Kwi 2009
Posty: 151
Wysłany: 2009-06-19, 00:34   

nigraS napisał/a:
Czy ktoś też miał dziś taki problem?
Ciekawe jak będzie jutro...

Wejdź na strone larka a wszystkiego sie dowiesz.
_________________
www.gutek.xt.pl
 
 
elektro69 
guru
Już czas !



Pomógł: 104 razy
Dołączył: 21 Cze 2008
Posty: 1409
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-19, 00:41   

Cytat:
Wejdź na strone larka a wszystkiego sie dowiesz.


Tu też wszystko jest :

http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10786
_________________

 
 
nigraS 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-19, 07:43   

dzięki
_________________
Gość ! zobacz ŚMIESZNE OBRAZKI
 
 
optimum
azymut


Dołączył: 16 Cze 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-06-19, 09:51   

To żadne problemy z nawigacjami - wystarczyło polatać i poszukać ...
Kilka dni temu wszystko było opisane. A mianowicie : Do 20.06.09 USA przeprowadza jakąś "renowację" satelit i są problemy w larkach z łapaniem fixxa.
Dziś włączyłem swoją i jest już ok. Znaczy się uwinęli się szybciej.
Ja też myślałem,że moja padła - dobrze,że poszukałem , poczytałem i nic nie grzebałem...
Pozdrowienia
 
 
spammtrapp
Waypoint


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 42
Wysłany: 2009-06-19, 10:40   

optimum napisał/a:
Do 20.06.09 USA przeprowadza jakąś "renowację" satelit i są problemy w larkach z łapaniem fixxa.


Widze ze jednak glupich nie sieja.
No chyba ze zartujesz (potwierdz, prosze....)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-19, 10:50   

Zajrzyj tu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=10786
i tu: http://www.lark.com.pl/ - ale najpierw Lark tłumaczył swoje problemy tak: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=97497#97497
_________________

 
 
EDZIO
Waypoint


Dołączył: 28 Lut 2009
Posty: 23
Wysłany: 2009-06-19, 12:39   

Panowie czy musimy grzebać w tych Larkach,czy w sobotę wróci wszystko na swoje miejsce? :roll: :roll:
 
 
harry 
Maestro GPS
Szukaj-czytaj-pytaj



Pomógł: 88 razy
Dołączył: 03 Sty 2008
Posty: 3457
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-06-19, 13:03   

EDZIO napisał/a:
czy musimy grzebać w tych Larkach
Nie musimy... :mrgreen:
Jeden nawet deklarował, że wyrzuci...
Poczekaj do soboty i napisz na forum o zmianach... :idea:
_________________

 
 
MaFi 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 38
Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 5
Skąd: Lublin
Wysłany: 2009-06-19, 13:43   

Witam po raz pierwszy!

Ja jestem co prawda posiadaczem Larka 43.1, ale mój brat ma 43.0.
Oczywiście w niedziele przestał Mu działać.
W poniedziałek brat zaaplikował zgodnie z instrukcją patcha ze strony Larka.
Niestety wystąpił u Niego ten sam problem co u użytkownika Mariusz005 tutaj.

Brat mieszka w Warszawie i podskoczył dzisiaj do siedziby LARKa.
Co ciekawe stwierdzili, że jego egzemplarz padł na AMEN.
Poprosili brata o paragon i wymienili Mu na nowego Larka 43.1.

Zatem jeśli pomimo poprawnie przeprowadzonej aplikacji patcha/fixa etc.
Wasz sprzęt wciąż wyświetla komunikat "Brak GPS".
A po wyznaczeniu trasy nie wykrywa żadnych satelitów
oraz nie pokazuje położenia na mapie, to proponowałbym oddać sprzęt do serwisu.
Albo wysłać go (bezpośrednio) do serwisu/siedziby Larka.

Pozdrawiam.
MaFi
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11