Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:26
Firmware do Manty - tworzenie
Autor Wiadomość
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-28, 14:36   

dvd79 napisał/a:
o TU jest Windowx XP Mode dla Windows 7


Dzieki dvd79.
Teraz mam dwa Windowsy na kompie.
XP dziala swietnie.
Mozna sobie przeskakiwac bez restartu z windy na winde.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2010-11-28, 17:13, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2010-11-28, 17:12   

mirko1 napisał/a:
Teraz mam dwa Windowsy na kompie.
Też mam, ale nie potrafię zainstalować ActiveSync :cry:
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-28, 17:14   

Zainstalowac,czy polaczyc z navi?
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2010-11-28, 17:21   

Żeby się połączyć z navi przez XP trzeba zainstalować ActiveSync :roll:
Jakoś nie mogę zainstalować przez XP w Virtual PC
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-28, 17:28   

Poprostu wejdz do XP,odpal InternetExplorer i sciagnij AS i zainstaluj.
Tak samo jak na zwyklym XP.
Mi AS dziala,lecz tylko z poziomu XP.
Normalnie programy zainstalowane na XP powinny dac sie uruchomic tez na Win7.
AS moge odpalic z poziomu Win7,lecz wtedy nie uzyskuje polaczenia z Navi.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2010-11-28, 18:45   

A ja nie mogę się połączyć z Mantą ani z poziomu Win 7, ani z poziomu Win XP.
"Urządzenie nie zostało wykryte" :-/
Lepiej zainstalować Win XP na osobnej partycji i mieć normalnie dwa systemy.
Miałem tak kiedyś, ale usunąłem XP i jak widać teraz by się przydał ;-)

Dam sobie spokój i poszukam tego programu o którym pisałem.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2010-11-28, 18:49   

a czy masz mantę przełączoną w tryb ActiveSync?
 
 
Grawer
Waypoint



Dołączył: 12 Lis 2008
Posty: 133
Skąd: Z drogi
Wysłany: 2010-11-28, 18:54   

dvd79 napisał/a:
a czy masz mantę przełączoną w tryb ActiveSync?
Tak, mam.
_________________
Tępi ludzie są jak tępe noże. Specjalnej krzywdy nie robią, ale jak wnerwiają.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2010-11-28, 20:41   

Grawer napisał/a:
A ja nie mogę się połączyć z Mantą ani z poziomu Win 7, ani z poziomu Win XP.
"Urządzenie nie zostało wykryte"


A poszperales w tym gornym pasku XP?
Tam jest USB ;-) trzeba to wlaczyc.

Po wlaczeniu wszystkich trzech opcji USB ma byc na wierzchu RELEASE.
Wtedy dziala AS.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-13, 20:45   

Kol. dvd79 , próbowałem sczytać ROM z navi gps 440 MS 2 GB (zielony panel z błędem podświetlania) i po użyciu DiskRead. wg. Twojego opisu otrzymałem taki komunikat
Theres is a tiny bug reading a Disk/Store with 4096 and higer bytes per sector.
Do you want to use the lowest possible buffer size to prevent possible error ?.
YES NO

-gdy wybrałem YES to DiskRead. sczytywał bardzo długo, pasek postępu pokazał dwie kreski aż do zawalenia na full karty. Plik na karcie miał 254 MB i wyskoczył kom.
Writen:257613824
Error code 112

- spróbowałem jeszcze raz, tym razem wybrałem NO, pasek postępu zaczął ochoczo się przesuwać jednak po chwili wyskoczył kom.

Error Writng to a file at
Offset: 0F580000h
Sector: 62848
Written: 257425408 bytes
Error Code:112

Moja prośba, napisz proszę czy jeśli ten pierwszy sposób "wybór YES" jest prawidłowy to ile powinien mieć MB ten utworzony plik. Pytam bo nie wiem czy mam przygotować więcej miejsca na karcie, czy coś może jest nie tak ?.
_________________

 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-01-14, 16:37   

a jaką masz kartę pamięć albo ile wolnego miejsca? 256 mb? bo taki komunikat wyskakuje jak jest za mało miejsca na dysku
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-14, 18:47   

dvd79 napisał/a:
ile wolnego miejsca? 256 mb? bo taki komunikat wyskakuje jak jest za mało miejsca na dysku

kartę mam 2 gb, ale miejsca miałem zwolnione właśnie około 256 mb, dlatego że nie mam pojęcia ile ten plik może "ważyć", muszę zwolnić całe 2 GB ?
_________________

 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-01-14, 19:12   

jak masz mantę dwugigową to tak, chyba że w polu Length ustawisz pojemność pliku wynikowego. wystarczy tylko 50 MB (52428800 bajtów)
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-14, 23:31   

dvd79 napisał/a:
Length ustawisz pojemność pliku wynikowego. wystarczy tylko 50 MB (52428800 bajtów)


I tak zrobiłem, wprawdzie też wyskoczył ten komunikat ale na końcu napisał że jest OK.
Prze-flashowałem ten zielony soft na niebieski od Ciebie i opalił, wprawdzie muszę rejestrować od nowa MapaMap i co ciekawe iGo 8 nie chce odpalić, coś mu tam nie pasuje ale za to Primo poszedł wiec nawet nie szukam przyczyny. Stary soft (zielony) zgrałem, ale pytanie czy Cię interesuje skoro jest z wadą? jeśli tak to napisz to Ci prześlę.
Dzięki wielkie za pomoc, Pozdrawiam.
_________________

 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-01-15, 08:34   

Marek_aa napisał/a:
Stary soft (zielony) zgrałem, ale pytanie czy Cię interesuje skoro jest z wadą? jeśli tak to napisz to Ci prześlę.


nie. mam ten stary soft. a zgrywałeś może eboot'a? jak tak to go mi prześlij
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 10