Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:26
Firmware do Manty - tworzenie
Autor Wiadomość
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-15, 11:04   

dvd79 napisał/a:
zgrywałeś może eboot'a? jak tak to go mi prześlij


Tak zgrałem, proszę :
Kod:
http://www.4shared.com/file/nzya5tv3/eboot_logo_dump_manta_2gb_ziel.html
_________________

 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-01-15, 12:20   

dzięki. rozumiem że masz wersję bez transmittera?
 
 
Marek_aa 
GPS instruktor


Pomógł: 6 razy
Dołączył: 09 Sie 2007
Posty: 834
Wysłany: 2011-01-15, 12:33   

dvd79 napisał/a:
rozumiem że masz wersję bez transmittera?

Tak, jest to wersja bez transmitera.
_________________

 
 
frawers68 
młodszy inspektor GPS


Pomógł: 2 razy
Wiek: 52
Dołączył: 31 Sie 2009
Posty: 7
Wysłany: 2011-01-17, 15:03   

Witam
Zrobiłem dampa z Manty GPS-440MS 512MB wersja bez transmitera

a tutaj link

http://www.filesonic.com/...transmitera.rar
 
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-01-19, 08:06   

frawers68, dzięki. punkcik dla ciebie :mrgreen:
Jak znajdę chwilę czasu to zrobię z tego użytek i na gryzoniu się pojawi.
 
 
Klipar 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 10 Gru 2007
Posty: 8
Wysłany: 2011-01-20, 10:10   

dvd79,na chomiku mam dump z Manty 510MS 512MB bez transmitera
z nowym firmware nie przyciemniającym się po uśpieniu (po serwisie)

link: http://chomikuj.pl/Klipar
 
 
Denarek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 32
Wysłany: 2011-02-11, 21:11   

Na Hotfile wrzuciłem to, co udało mi się zgrać z mojej Manty 440MS 512MB bez transmitera

http://hotfile.com/dl/103...transm.zip.html

Wygląda na to, że wszystko zgrało się bez błędów.
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-02-28, 10:23   

faktycznie. coś z tym fw. nie teges. jeszcze raz muszę go zrobić...

---

już na gryzoniu wrzuciłem wersję 3 tegoż firmwara. dodatkowo wrzuciłem z obsługą SHDC
 
 
rogi
azymut


Dołączył: 06 Mar 2011
Posty: 1
Wysłany: 2011-03-06, 20:55   

Witam,
na wstepie podziekowanie dla uzytkownikow forum za prace wlozona w rozwoj tematyki firmware'ow do Mant, w szczegolnosci dla dvd79.

Na forum trafilem w wyniku poszukiwania update'u romu dla mojej Manty 070 poniewaz zaczelo mnie juz draznic to, ze potrafi sie ona w najmniej spodziewanym momencie zawiesic (wywala blad aplikacji). Uzywam AutoMapy praktycznie od poczatku. Czasem jest przez caly dzien ok a czasem na krotkiej trasie trzeba ja pare razy resetowac. Przeczytalem gdzies w internecie, ze manta przyznala sie do bledu w modelach 070 i 430 i wypuscila poprawke softu. Znalazlem jednak pliki tylko dla 430 (niby to samo, kwestia rozdzielczosci i dogrania odpowiedniego menu) jednak ich nie wyprobowalem. I teraz pytanie - czy umieszczone na chomiku dvd79 romy dla 070 zawieraja w sobie juz ta poprawke? Wgrywalem zarowno v1 jak i v2 - na v2 nawigacja zawieszala sie po paru minutach podczas symulacji trasy (totalny brick), na v1 narazie jest ok, bede testowal dalej.

Dodam jeszcze, ze zrobilem backup ze swojej nawi, moge udostepnic.
Wersja oprogramowania ktora byla u mnie:
MANTA 20080702.B
MINI V3.0.D.I v2.0

Wersja v1:
MANTA 20080702.C
MINI V3.0.D.I

Wersja v2:
MANTA 20080702.E
MINI V3.0.D.I
 
 
dvd79 
GPS instruktor



Pomógł: 21 razy
Dołączył: 19 Paź 2008
Posty: 575
Skąd: nibyland
Wysłany: 2011-03-29, 16:10   

na moim chomiku udostepniłem wersję 3 firmwara do Manty GPS-070.
działa ono na urządzeniach w których po wgraniu wersji 1 lub 2 kolory na ekranie były "pomieszane".

wszystko za sprawą kol. seaman25 który podesłał mi dump flasha właśnie z takiego sprzętu.

jak zwykle życzę smacznego :mrgreen:

[ Dodano: 2011-03-29, 16:13 ]
rogi, firmwary które udostępniłem na chomiku mają już aktualizacje. w 070-tce i 430-stce aktualizowało się same menu. na forum manty niedawno widziałem temat z jeszcze aktywnymi linkami do samej aktualizacji.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2011-03-29, 17:05   

Poprawki (nowe menu z opcją wyboru programu nawigacyjnego) również na moim gryzoniu http://chomikuj.pl/jajacekpl/Inne - gdyby na forum manty zginęły linki
Pliki o nazwach zaczynających sie od "Soft_Manta"
_________________

 
 
bardzotrudny
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 7
Wysłany: 2011-06-01, 13:32   

Witam, pliczki z manty 510MST 2GB + Transmiter
wersja oprogramowania: 20110110 GX FM inand

http://hotfile.com/dl/119...510MST.rar.html

poprawiony link. po edycji coś mu się spspuło
Ostatnio zmieniony przez bardzotrudny 2011-06-01, 15:32, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
iSiek81
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 01 Cze 2011
Posty: 8
Wysłany: 2011-07-02, 19:53   

No i ja znowu w temacie Manta Easy Rider 510 MST :)
Wyslalem ja do serwisu na gwarancje i mi ja naprawili. Na pierwszy rzut oka, wyglada na moja. W opisie wykonanych czynnosci jest, flash'owanie urzadzenia oraz wgranie mapy :)

@dvd79: mozesz mnie przeprowadzic przez proces zgrywania wszystkich potrzebnych danych, tak by mozna bylo pozniej z tego zgotowac ROM dla innych?

Z gory wielkie dzieki,

Krzysiek
 
 
skuwiak
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 21 Sie 2011
Posty: 9
Wysłany: 2011-08-21, 19:07   

Znalałem taki FW

Kod:
http://chomikuj.pl/marivsz/Nawigacje/Manta/Manta+070/Firmware+Manta+GPS-070,383034060.rar
 
 
mateusz232
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 29 Sie 2010
Posty: 9
Wysłany: 2011-08-21, 19:24   

skuwiak napisał/a:
Znalałem taki FW

Kod:
http://chomikuj.pl/marivsz/Nawigacje/Manta/Manta+070/Firmware+Manta+GPS-070,383034060.rar


Dzieki!
Pytanie czy zawartość 510 MST będzie pasować do zwykłej manty 510 easy rider ?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10