Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2016-01-10, 16:26
Firmware do Manty - tworzenie
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2012-04-03, 11:51   

Jestem w trakcie dzielenia wątku na część z linkami i sposobami przygotowania FW (zostanie tutaj) i część poświęcona problemom z wgrywaniem i innym pytaniom http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=33427
_________________

 
 
Denarek
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 27 Lis 2009
Posty: 32
Wysłany: 2012-11-24, 23:22   

Wrzuciłem backup dla manty 440MS 512MB bez transmitera, software 2010-07-08:

http://www.sendspace.pl/f...e055807b3bb5395

Do tego jeszcze kopia "nandflash":

http://www.sendspace.pl/f...6d2edc03b001ceb

Mam nadzieję, że ktoś z tego potrafi coś stworzyć, bo niestety nie ja.
 
 
barred
azymut


Dołączył: 17 Mar 2013
Posty: 1
Wysłany: 2013-03-17, 13:25   

Witam, dostalem nawigacje manta gps440ms, konieczne bylo wgranie nowego oprogramowania poniewaz nie wlaczal sie program nawigacyjny i nie dalo sie jej wylaczyc, po przekopaniu internetu dowiedzialem sie ze ten model wystepowal w 2 wersjach co do pamieci wbudowanej, na kartoniku mojej navi byly jednak sprzeczne informacje tj. w jednym msc bylo napisane 2gb a na samej gorz naklejka "built in memory 128mb memory card 2gb", wiedzac ze navi ma transmiter postanowilem wgrac fw od ver 2gb z transmiterem. Jednak po komendzie wyjecia karty sd i uczynieniu tego.przeze mnie nawigacja nie chce sie juz wlaczyc, czy jest jakas szansa odratowania tego ustrojstwa?
 
 
marcos86 
azymut


Wiek: 35
Dołączył: 06 Paź 2011
Posty: 2
Skąd: Siemianowice Śląskie
Wysłany: 2013-03-19, 22:41   

Nie wiem czy ktoś się tym jeszcze zajmuje, ale tez mam nijaki problem, a po przeczytaniu tylu postów, martwi mnie fakt, że wciąż navi padaja, ale do rzeczy:

Mam od kolegi Navi Manta GPS EasyRider 440MS Pamięć operacyjna SDRAM 64MB (128MB built in memory) Wbudowany Flash 2GB ( przynajmniej tak pisze) z Transmiterem z pomaranczowa obwodka +2GB karta pamieci, menu jest jakies niebieskie, posiada pare dodatkowych funkcji, kalkulator, video, mp3, zdjecia, e-book, gry.
Problem mam w tym, ze Navi nie da sie wyłączyć. Odpala sie od razu, ale na wyłączenie przycisk nie reaguje, nie wyskakuje uspij ani nic, reset nie pomaga, trzeba czekać, aż sie rozładuje.
Chciałbym wgrać nowy soft, lecz tu jest wiele takich co mogą nie działać, więc zrobiłem to co napisał dvd79 obraz i dump, wstawiam go tu

http://przeklej.net/file_details/70704.html

jeśli może ktoś coś z tym zrobić, albo doradzić który soft mam dokladnie wgrać by nie bylo "czarny ekran, nie chce sie wlaczyc".
Jeżeli chodzi o wgrywanie firmware to na samym starcie postów dvd79 napisał też
Cytat:
Jeśli masz mantę z nowej serii MS (na procesorze MStar), czyli 440MS, 510MS i 070MS to procedura wygląda zupełnie inaczej. Nie będę tu opisywać bo każdy przypadek jest inny. Jednym się udaje od "strzała" a u innych trzeba kombinować z mieszaniem plików.

tu rodzi mi sie obawa przed wgrywaniem owych firmware. Jak to wgrać by bylo poprawnie...? o mieszaniu plików niewiele wiem...

Macie może jakieś rady, albo cokolwiek co moze zadzialac? :-| dziekuje z góry jak coś...
 
 
peteypee
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 02 Lip 2012
Posty: 13
Wysłany: 2013-04-09, 16:25   

dvd79 czym gotujesz romy? bo nie mogę znaleźć kuchni albo źle szukam albo ślepy jestem
 
 
mobista
azymut


Dołączył: 11 Paź 2010
Posty: 1
Wysłany: 2014-02-14, 09:11   

Mam problem z Mantá GPS070 - byl w niej deliktnie wylany LCD, kupilem druga na allegro z innym uszkodzeniem ze sprawnym LCD (navi odpala LCD dziala). Przelozylem LCD, ale ku mojemu zdziwieniu sprawny LCD wyswietla na bialo. Wrzucalem juz chyba wszystkie romy dostepne na chomiku, wrzucilem rom z GPS060 ale efekt taki sam. Mam backup z navi, w ktorej LCD dziala zrobiony diskrw/romreader (manta.20080702.b mini v3.0.d.i v2.0), ale nie bardzo wiem jak go przywrocic w drugiej lub ugotowac soft - prosze o wskazowki.
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,12 sekundy. Zapytań do SQL: 11