My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO8 v.8.3.2.138649 Pda/Pna Version 19.04.2010
Autor Wiadomość
wadolek 
Waypoint
GOCLEVER 5040



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 09 Kwi 2010
Posty: 162
Skąd: Trójmiasto
Wysłany: 2010-06-11, 12:05   

Prosba do autora o wstawienie nowych linkow bo tamte padly.
_________________
Goclever 5040
 
 
rubin69 
Navi Expert



Pomógł: 8 razy
Dołączył: 19 Lip 2009
Posty: 364
Skąd: podkarpackie
Wysłany: 2010-06-11, 14:12   

No to i ja wrzucę swoją wersje,może komuś się przyda ;-) LINK
_________________


Ostatnio zmieniony przez rubin69 2010-07-21, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-11, 20:09   iGO8 v.8.3.2.138649 Pda

Witam chciałem zainstalować IGO z ostrzeżeniami radarów.
Wszystko zrobione poprawnie,ale nawigacja nie ostrzega mnie przed radarami.
Dodam,że mam włączone w opcjach ostrzegania.
Dzisiaj zauwazyłem że na starszej wersji IGO gdy przejeżdzałem radary były widziane na mapie a teraz już ich nie ma!
To jest bardzo dziwne,ponieważ używam tej samej mapy cały czas.
Moja mapa to teleatlas 2009.12
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Pomógł: 259 razy
Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9605
Skąd: znikąd
Wysłany: 2010-06-11, 20:11   

Radary nie są w mapie, ale w pliku speedcam.txt - przeniosłeś go do nowej wersji?
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-11, 20:13   

Jejku zapomniałem,przecież radary są w folderze poi... Zaraz sprawdze zawartość nawigacji
 
 
feliks 
Guru



Pomógł: 26 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 1593
Wysłany: 2010-06-11, 20:27   

Nie w POI a w Speedcams
_________________
MIO Moov 500v2 - AutoMapa 6.10 PL i Samsung Galaxy Note
http://w492.wrzuta.pl/aud...reussens_gloria
 
 
mateo1992
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 01 Kwi 2010
Posty: 399
Wysłany: 2010-06-11, 20:32   

Nie mam w tej chwili dostępu do tej nawigacji zobacze jutro przed trasą
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-06-11, 21:08   

mateo1992 napisał/a:
zauwazyłem że na starszej wersji IGO gdy przejeżdzałem radary były widziane na mapie a teraz już ich nie ma!
W starszej wersji czyli jakiej, bo jesli mowisz o 8.3.4.x to jest inna wersja niz 8.3.2.x - 8.3.4 to wersja testowa, ktora jakos wyciekla programistom iGO - testowa ale wzbogacona o kilka bajerow ktorych 8.3.2 nie ma.. 8.3.4 to przyszla wersja, ktora pojawi sie zapewne kiedys jako oficjalna, jesli w ogole iGO bedzie kontynowac linie 8.3.. w tej chwili oficjana jest wciaz 8.3.2.x, co wcale nie znaczy ze nowsza ;)
 
 
lucas.p 
Waypoint


Dołączył: 14 Lut 2010
Posty: 15
Wysłany: 2010-06-12, 16:06   

iGO8 ver. 8.3.2 + MAPA EUROPY(w tym UK) TA2009.12 [100312]

!!!Wystarczy skopiować na kartę!!!

Testowane na LARK 50.2 i LARK 43.2
Dodane dane naprawcze


Kod:

http://rapidshare.com/files/397845461/aj_go_.part1.rar
http://rapidshare.com/files/397847453/aj_go_.part2.rar
http://rapidshare.com/files/397842444/aj_go_.part3.rar
http://rapidshare.com/files/397843457/aj_go_.part4.rar
http://rapidshare.com/files/397844439/aj_go_.part5.rar
 
 
sopel87
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-14, 20:51   

Pytanko.
Mam wgraną tą wersję + skin Dimka megaduck1139, gdy ustawiam samochód 3d, to nawigacja mi głupieje, co chwilę znikają mi ulice, widzę tylko samochód i teren. Przy symulacji, wszystko jest ok.
Zmieniłem autko na 2d, to teraz pod autem mam kursor/strzałkę, jak go usunąć?
Jeszcze jedno, czy często się zdarza, że droga tak jakby wjeżdża w teren i znika na chwilę ? Widać sam teren, czy to wina pliku .dem? Sprawdzałem to na symulacji na górzystych terenach Bośni i Hercegowiny (czy raczej jest to wina map do tego kraju?)
I jeszcze jedno pytanie, czy da się zwiększyć trochę te ikonki z prawej strony (menu, zapis, kursor etc) również z short menu.

Przy okazji, zdarza się, że po wyjściu z nawigacji zmieniają mi się ustawienia w moim HTC Tytn (wygaszanie ekranu po 30 sekundach etc) Da się jakoś zrobić, żeby IGO nie ingerowało mi w ustawienia komórki.

Jeszcze jedno. Jak zmieniać samochody 2d ? Mam wgrane w folderze igo8/cars pełno samochodów 2d, natomiast w ustawieniach samochodu 2d, mogę zmienić tylko padający cień i moc świateł.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-14, 21:40   

sopel87 napisał/a:
droga tak jakby wjeżdża w teren i znika na chwilę ?
sopel87 napisał/a:
Sprawdzałem to na symulacji na górzystych terenach Bośni i Hercegowiny
Jezdzac po gorach chcialbys droge, ktora znajduje sie za wzgorzem - tak sie nie da, chyba ze przestaniesz uzywac uksztaltowania terenu *.dem i bedziesz mial teren plaski jak stol i bedzie widac az po horyzont.
sopel87 napisał/a:
czy da się zwiększyć trochę te ikonki z prawej strony (menu, zapis, kursor etc) również z short menu.
Bez edycji plikow sie nie da.
sopel87 napisał/a:
Zmieniłem autko na 2d, to teraz pod autem mam kursor/strzałkę, jak go usunąć?
Bylo milion razy - poszukaj - jest temat o autkach 3D
sopel87 napisał/a:
Jak zmieniać samochody 2d ? Mam wgrane w folderze igo8/cars pełno samochodów 2d, natomiast w ustawieniach samochodu 2d, mogę zmienić tylko padający cień i moc świateł.
Nie pamietam jak jest w Dimce, ale zle szukales - mzoan zminioc autko na takie jakie sie chce.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
sopel87
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-15, 13:51   

janusz_40 napisał/a:
Jezdzac po gorach chcialbys droge, ktora znajduje sie za wzgorzem - tak sie nie da, chyba ze przestaniesz uzywac uksztaltowania terenu *.dem i bedziesz mial teren plaski jak stol i bedzie widac az po horyzont.


Nie o to mi chodziło ;) Ale zmieniłem .dem na inny i jest lepiej, tak mi się wydaje

Cytat:
Bylo milion razy - poszukaj - jest temat o autkach 3D


Dodałem wpis
[map]
3dcarsizemax=50
bo taki znalazłem, który miał zlikwidować strzałkę i niestety nadal nic się nie dzieje.
Coś mi się wydaje, że moje igo, albo nie widzi niektórych wpisów w sys.txt, albo w ogóle olewa sys.txt... jak można sprawdzić czy igo odwołuje się do tego pliku ?
Czy jest jakaś komenda, dzięki której mogę sprawdzić czy faktycznie używa tego pliku (jakiś ekran, żeby wyskoczył czy coś) czy coś jest skopane ?
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-15, 14:47   

sopel87 napisał/a:
Dodałem wpis
sopel87 napisał/a:
niestety nadal nic się nie dzieje

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=4500
3dcarsizemax=10000
3dcarsizemul=25000
tymi wpisami sterujesz wilkoscia strzalki -zmniejsz paramety i schowa sie pod samochodzikiem np ustaw 1000, 2000, 10000 lub nawet mniej.
sopel87 napisał/a:
Coś mi się wydaje, że moje igo, albo nie widzi niektórych wpisów w sys.txt, albo w ogóle olewa sys.txt..

Na pewno nie olewa, conajwyzej wpisy w sys.txt moga byc bledne, wtedy iGO je zignoruje.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
sopel87
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 25 Lut 2009
Posty: 12
Wysłany: 2010-08-15, 18:40   

janusz_40 napisał/a:
Na pewno nie olewa, conajwyzej wpisy w sys.txt moga byc bledne, wtedy iGO je zignoruje.


Postanowiłem zrobić test, żeby to sprawdzić, z pomocą informacji z tego tematu: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9162 wkleiłem najpierw do sys.txt linijkę

[debug]
show_device_type=1

Przy uruchamianiu nic się nie wyświetliło, a powinno okienko z typem urządzenia, zrobiłem wytnij/wklej i wkleiłem to samo do system.ini i tutaj zadziałało... Więc coś jest nie tak.
Może wkleję swój sys.txt, żeby móc ocenić co z niego wywalić (pewnie coś się znajdzie niepotrzebnego, ale oprócz wcześniej wspomnianych problemów igo działa bardzo dobrze, więc nie chciałem nic ruszać)


Kod:

[folders]
app="Storage Card\iGO8"

[debug]
skip_eula=1
disable_outlookpoi=1
sound_q_length=200
queue_length=200
tts_min_ready_wav=1
tts_getaway_time=200
tts_expected_engine_delay=1400
reserve_memory=1835008
cache=262144
show_device_type="1"

[interface]
skin="ui_igo8"
newalignment=1
maxzoom2d=6000000
show_exit=1

[utility]
utilitymov=",1,%SDCARD%\iGO8,"
utilitydel=",2,%SDCARD%\iGO8,"

[3d_config]
roadsign_lines_per_screen=20
disable_roadsign_navigation_mode=0

[map]
3d_scale_carmodel=1
3dcarsizemin=500
3dcarsizemax=500
3dcarsizemul=500 

[smartzoom]
restore_smartzoom_on=1
minangle=85
maxangle=85
minzoom=40
maxzoom=60
speedzoom=10
speedangle=10

[roundaboutcam]
enabled=1
centery=50
centery=50

[sound]
sound_q_length=200
queue_length=200
ding=0

[3dcar]
work_dir="Storage Card\iGO8"
mortscript="Storage Card\iGO8\MortScript.exe"

[tts]
tts_buffer=131072
tts_logics=3
priority="HIGH"
always_say_road_names=1
announce_street_name=1
announce_exit_directions=1
skip_exit_numbers=0

[warning]
warn_distances="200:1000,190:900,180:800,170:700,160:500,150:500,140:400,
130:400,120:400,110:300,100:300,90:300,80:250,70:250,60:200,50:200,40:150,
30:150,20:150,10:100" 

[gps]
default_latitude="50.392697"
default_longitude="18.885991"

[switchmap]
changer="\Storage Card\iGO8\Extension\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,Storage Card\iGO8,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,Storage Card\iGO8,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,Storage Card\iGO8,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO8,Storage Card\iGO8,"

[themechanger]
work_dir="\Storage Card\iGO8"
mortscript="\Storage Card\iGO8\MortScript.exe"


Co powywalać?

Przy okazji jeszcze:
[gps]
default_latitude="50.392697"
default_longitude="18.885991"

ten wpis nie działa w ogóle, nawet w system.ini, niezależnie czy pisany w cudzysłowie czy bez niego.

Znalazłem na innym forum http://pdaclub.pl/forum/g...8763/#msg718763
Ktoś miał podobny problem, tylko inna wersja programu.
Chyba trzeba będzie poszukać innej wersji :/ A ta tak ładnie chodziła na 240x320 :/
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-15, 19:19   

sopel87 napisał/a:
wkleiłem najpierw do sys.txt linijkę
sopel87 napisał/a:
wkleiłem to samo do system.ini i tutaj zadziałało...

Byc mzoe eksperymentujac z system.ini zdublowales pewnie ustawienia z sys.txt i Twoje iGO troche "zglupialo" - system.ini to plik w ktorym wpsiy tworzy program i nie nalezy ruszac tego pliku, a wszelkie zmiany wykonawac wpisami w sys.txt
sopel87 napisał/a:
co z niego wywalić
Wiesz co.. ja bym wywalil 90% tego co tam masz - wiekszosc opcji to powielone ustawienia domyslne.. a np:
sopel87 napisał/a:
[gps]
default_latitude="50.392697"
default_longitude="18.885991"

do czego Ci to sluzy - powiem do czego - do tego,, zeby iGO bez zlapania sygnalu pokazywal zawsze zdefiniowana pozycje - jak zlapie sygnal to i tak pozycja bedzie brana z GPS a nie z wpisu, wiec wpis jest bezsensowny.
Ostrzezenia przed radarem [warning] - jezdisz 200 na godzine? i mnostwo innych niepotrzebnych opcji,..

[ Dodano: 2010-08-15, 20:23 ]
Domyslne ustawienia sa zapisane w data.zip, zmiany wprowadzone poprzez menu programu iGO zapisuje w system.ini a to czego nie da sie zmienic poprzez menu a ustawienia domyslne nam nie odpowiadaja wpisujemy w sys.txt.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: