Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Szybki sposób na IGO 2006 My Way
Autor Wiadomość
muzior 
Waypoint
Założyciel



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 170
Skąd: Kraina Oz
  Wysłany: 2007-08-17, 13:57   Szybki sposób na IGO 2006 My Way

Ściągamy ztąd http://www.sendspace.com/file/7zvsmz , rozpakowujemy katalog na kartę, odpalamy i w drogę ;-)

Miłej zabawy :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2008-05-08, 15:06, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
fox2plus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-17, 15:22   

muzior mozesz blizej napisac co to jest? bo nieche mi sie 77mb sciagac

P.S. jak sie nie myle jestes z Jaro jak tak to najszybszy sposob na najaktualniejsze mapki to reszty sie domysl :d
 
 
dzwonek 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-08-17, 15:38   

Igo to jest także program do nawigacji podobny do miomap :P
_________________
NAVIA
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-17, 15:50   

...acha....tylko że programik krawacik w kropki przywdział i lepszego gościa udaje... :-P ;-)
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
muzior 
Waypoint
Założyciel



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 170
Skąd: Kraina Oz
Wysłany: 2007-08-17, 17:01   

fox2plus napisał/a:
muzior mozesz blizej napisac co to jest? bo nieche mi sie 77mb sciagac

P.S. jak sie nie myle jestes z Jaro jak tak to najszybszy sposob na najaktualniejsze mapki to reszty sie domysl :d


Wersja programu - IGO 2006 My Way
mapy - ver. Poland_2007.01_070516.fbl
POI - ver. 07.2007
voices - poprawiony głos Anny

Co do drugiej cześci twojej wypowiedzi to nie bardzo rozumiem co masz na myśli :-/ Niestety nie jestem z żadnego Jaro tylko z Łodzi jeżeli już i nie sadze żeby miało jakieś znaczenie miejsce mojego zamieszkania. Jeżeli nie chcesz to nie musisz ściagać tego pliku :-P
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-17, 17:06   

no daj na luz... facet pyta czy podejdzie mu ta mapka i co w niej ciekawego błyska... no i co tam przyspieszonego, czyli jak tam przy tej instalacji szósty bieg włączyłeś.... no tak myslę przynajmniej... :mrgreen:

---
a i mnie ciekawość zjada jak nie przebierając rdza moją karocę.... właśnie miała 10-te urodziny i świeczki zdmuchiwaliśmy w garażu... :-P
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
fox2plus
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-17, 17:53   

zasugerowalem sie zdjeciem u mnie w miesie jest ktoś bardzo podobny do twojej fotki, sorry :D
Mapki mam jak najbardziej aktualne na bierzaco aktualizowane zreszta linki sa w podpisie :D
co to tego pliku myslalem ze jest to jakis programik sciagajacy najnowsze mapki cos takiego jak w orginalnym igo
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2007-08-17, 18:04, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-17, 18:00   

...czyli muzior nauczka dla wynalazcy szóstego biegu:
opisuj choć trochę co zapodajesz bo, jak tu gdzies dzwonek nadmienił, kuli co by wróżyła jak na razie na wyposażeniu forum brak...(no ale z czasem kto wie... wszystko możliwe) :-P


kilka słów więcej, minuta czy dwie klikania...no i krzesełko (ewentualnie skórzany fotel w gabinecie :-) ) cieplejsze odrobinę... wiec mała jednostkowa strata a zysk dla ogółu wielki 8-)

----
fox2plus a co do fotki to ranczerów nie znajdziesz wielu...wybrańcy...ot co... :evil: :roll:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
levy_inf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-18, 09:39   

Witma wszystkich użytkowników tego forum.

Zassałem te 77MB z podanego linku i wrzucilem na karte mojej Akiry MM 512. Kiedy uruchomie program zawiesza się w momencie ładowania GEODB CTOR.
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-18, 09:55   

proszę o wypowiedzi jeżeli jeszcze ktoś wypróbował działenie powyższego... potrzebne kilka opinii na forum na YES lub NO (odpukać w niemalowane :-P )


no i muzior zaglądnij do ogródka i poprowadź ludzi przez głęboką wodę,

co do mnie to mam iGO zainstalowane na piechotkę jak tu gdzieś było również podane, no i działa ok... ale user muzior wspominał, że swój kapelusz położy na pieńku jeżeli jego ekspresy nie zadziałają....
... w pobliżu mam lasek więc o pieniek nie trudno... :mrgreen:
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
dzwonek 
Waypoint



Pomógł: 1 raz
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 173
Wysłany: 2007-08-18, 10:10   

ja pobrałem i zainstalowałem igo z tego tematu (tam jest opis -przeze mnie napisany) i Działa idealnie http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=14
_________________
NAVIA
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-18, 10:14   

no ja też mam to samo... ale dzwonek, może różne drogi prowadzą do tego samego celu... a jeżeli ktoś mówi że będzie szybciej i łatwiej to możnaby wypróbować...

no ale własciciela pomysłu brak jak na razie...


PS.
no i podejrzewam że po swojej wypowiedzi położyłes sprawę tych kolejnych opinii o produkcie ranczerskim... :-|


------
no cóż levy_inf, mi włazi jak na razie mozolnie to ekspresowe iGO na navię (wgrywam przez activesync więc i się wlecze)... z jakim wynikiem powiem wkrótce...


.
[ Dodano: 2007-08-18, 11:33 ]
ano i to iGo mi zadziałało.... a jeżeli chodzi o ten komunikacik GEODB CTOR. to również jakby program przy wczytywaniu do pamięci zawieszał się... no ale nieodmiennie po dłuzszej chwili zawsze idzie dalej... więc może poczekaj... włącz go... idź zrób herbatkę i wróć ;-) ... bo nic jak na razie lepszego mi do głowy nie przychodzi :-?
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
Ostatnio zmieniony przez chris_m 2007-08-18, 18:38, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
 
levy_inf
[Usunięty]

Wysłany: 2007-08-18, 13:27   

Dzieki za pomoc Chrin_m, ale herbaty nie pijam :lol: (wole piwko) wiec zainstalowalem iGO MyWay 2006 z marca (Luccas) plus mapy z omawianej instalacji i śmiga bez najmniejszego problemu
 
 
chris_m
guru
-od podpierania muru



Pomógł: 36 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 1032
Skąd: Wrocław
Wysłany: 2007-08-18, 13:40   

nio i gra, pisałem właśnie o podobnej sprawie u mnie, tylko ze to tutaj i to tam to identyczne produkty ale chyba jedynie podejście ciut inne... ale jak choć jeden klik czy machnięcie rysikiem ubędzie to mozna się pokusić...czyż nie?... :-D


tylko szkoda levy_inf że nic nie napisałeś co z tą instalacją iGO z tego wątku... dobrze wiedzieć co u innych w trawie piszczy... :-(


PS.
apropo piwa, właśnie zastanawiam się czy nie nadużywasz... literówki ci się sypią kolego... :mrgreen:
> ja też co prawda wczoraj wypadłem prawie za burtę...ale jak widzisz twój nick jeszcze widzę... :-P
_________________
...łoncka łoncka nasa zielona
pod kazdym dzewkiem Kubuś w dzień i w noc

... a hen wysoko hen satelitek
wcionz dla nas kronzy łoj straśliwa moc...

>takiej łoncki sukać ze świecką<
;-)
 
 
 
muzior 
Waypoint
Założyciel



Pomógł: 2 razy
Dołączył: 20 Lip 2007
Posty: 170
Skąd: Kraina Oz
Wysłany: 2007-08-18, 17:49   

Posłuchajcie, nie zrażajcie się tym zawieszającym menu na geodb i coś tam :-) podczas pierwszego odpalenia. U mnie było dokładnie tak samo. Program coś sobie tam ustawia, najprawdopodobniej wyszukuje max liczbę satelit dlatego trwa to tak długo nawet do kilku minut. Po czym startuje normalnie i już za kazdym razem wchodzi szybko. Myśle że warto zaczekać i chlapnąć w tym czasie browarka :mrgreen:

Przepraszam wszystkich zainteresowanych że zapomniałem w pierwszym poście o tym wspomnieć :-P
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Administracja nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych,
Administracja Forum nie przekazuje informacji odnośnie użytkowników instytucjom, firmom, osobom prywatnym etc.
Hasła są szyfrowane w bazie danych, a numery IP są tylko i wyłącznie do wglądu Administracji.
Jeżeli znalazłeś na forum wiadomość, która narusza Twoje dobra osobiste, prosimy o kontakt.

Kopiowanie treści forum bez zgody administracji zabronione!

Copyright © 2022 | www.my-navia.pl | ® Wszelkie prawa zastrzeżone