My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podczas jazdy nie wszystkie głosy ostrzeżeń mówi IGO 8.3
Autor Wiadomość
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2010-07-04, 14:49   

witam, janusz to tez wywalić:

[warning.driveralert.settings]
preshow_distance_cat0="100"
preshow_distance_cat2="100"
preshow_distance_cat1="100"
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-07-04, 16:04   

dimekdimekdimek napisał/a:
to tez wywalić:

Wywal - niepotrzebne..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2010-07-04, 18:06   

witam, faktycznie zostawilem tylko te długa linie, zmodyfikowalem troche i pojechałem testować. Moje wnioski takie: wystarczy tylko to co pisałeś. Wydaje mi się że jak dodaje z panelu fotoradar to byc moze cos nie tak sie zapisuje bo jeden z dwoch problematycznych fotradwrów ktore mi sprawiaja kłopot mam liczbie całych dwoch niedaleko od siebie: "fotokamera-czerwone swiatło" Okazało sie ze te oryginalne wczytane z pliku spedcam.txt dobrze pokazuje i dobrze gada a przy tym co dodalem ja glupieje. Drugiego problematycznego fotoradaru "fotoadar przenosny" nie moglem przetestowac na oryginalnym wpisie ze spedcam.txt bo takich u mnie niema. Mam nadzieje że to bedzie wszystko latało jak bede tam gdzie sa oryginalne lokalizacje podane w pliku txt. pozdrawiam
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-07-04, 18:15   

dimekdimekdimek napisał/a:
jeden z dwoch problematycznych fotradwrów ktore mi sprawiaja kłopot
Jesli radary masz ustawine w malej odleglosci od siebie, to iGO czasem glupieje i o drugim potrafi nie ostrzec glosowo, ale ikona ostrzezenia pojawia sie zawsze.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
*columb*
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-04, 18:19   

janusz_40 gdzie edytuje się opóźnienie, które łączy dwie komendy, Fotoradar - cisza - zwolnij do xx.
W twojej modyfikacji folderu SpedCam jest niezłe, lecz w oryginale nakłada mi się głos Fotoradar przenośny - za mała cisza - zwolnij do xx.

Pozdrawiam.
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-07-04, 18:42   

*columb* napisał/a:
janusz_40 gdzie edytuje się opóźnienie, które łączy dwie komendy, Fotoradar - cisza - zwolnij do xx.
W pliku \Igo8\extension\speedcam\SpeedCams_Voice.ui
i kolejna modyfikacja w pliku \iGO8\Audio\PL\vioce_female\voice_script.ui
Porownaj moja wersje tych skryptow z oryginlana i zauwazysz roznice..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
*columb*
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-04, 18:53   

Cytat:
W pliku \Igo8\extension\speedcam\SpeedCams_Voice.ui


OK dzięki
 
 
dimekdimekdimek
Waypoint


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 17 Sty 2010
Posty: 134
Wysłany: 2010-07-04, 19:11   

witam, janusz_40 jakbyś zgadł miałem dosc blisko rozmiesczone te różne typy fotoradrów i byc może to byla głowna przyczyna.pozdrawiam
 
 
*columb*
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-05, 15:30   

Witam, janusz_40 - mam jeszcze takie pytanie - czy można dodać gdzieś wpis (sys.txt lub w którymś skrypcie), aby komunikat o fotoradarze był zawsze słyszalny, nie tylko przy przekroczeniu dozwolonej prędkości, dzisiaj potestowałem troszkę i faktycznie przy mniejszej prędkości nie gada, a przy przekroczonej gada, jak już pisałem wcześniej, mam folder SpeedCams (na którym jeździłem kawał czasu) datowany na 05.10.2009 i po podmianie tego folderu do folderu extension komunikat mam zawsze, lecz brak jest kilku funkcji w zakładce /../ostrzegaj przed kamerą prędkości - np. "dźwięk gdy mijasz radar".

Pozdrawiam, Krzysiek
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-07-05, 17:46   

*columb* napisał/a:
aby komunikat o fotoradarze był zawsze słyszalny, nie tylko przy przekroczeniu dozwolonej prędkości
No niestety nie doszedlem dlacZego tak dziala - standardowy dodatek do Gurjon'a "speedcams" ostrzega glosowo zawsze, a ten rozszerzony, tylko jak predkosc jest wieksza niz zdfiniowana dla radaru.. W sumie nie wglebialem sie w to za bardzo. bo mi takie ustawienia odpowiada.
Mozna poeksperymentowac z ustawieniami "strategia (delta) przekroczenia predkosci - zmniejszyc to i bedzie ostrzegalo, w kazdej sytuacji.
To ustawienie reguluje wlasnie predkosc przy jakiej ma ostrzegac - "0" to predkosc zgodna ze zdefiniowana dla danego radaru, przesuwajac w kierunki "-" uzyskujemy ostrzezenie przy nizszej predkosci..
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
*columb*
[Usunięty]

Wysłany: 2010-07-05, 17:59   

Cytat:
No niestety nie doszedlem dlacZego tak dziala


No tak, ale jak mu zaniżę deltę, to będzie się darł już od np. 30/km/h, a będzie dozwolona np. 50 - bo mam zaptaszkowaną pozycję - "Ostrzegaj przy przekroczeniu".

A jak kiedyś dojdziesz do tego to daj znać na PW. :-)

Pozdrawiam.
 
 
darras
Waypoint


Dołączył: 28 Kwi 2009
Posty: 92
Wysłany: 2010-07-16, 22:49   

Witam. Mam takie pytanie. Czy to jest normalny objaw działania nawigacji, przykładowo jadę 50km/h, a nawigacja mówi mi np zwolnij do 70km/h? (komunikat ten nie dotyczy radarów)
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-07-17, 12:11   Zniknęły ostrzeżenia głosowe o typie kamery prędkości

Witam,

Bardzo proszę o pomoc w ustawieniu ostrzeżeń głosowych w Ustawienia kamery prędkości -> Test dźwięku
Zanim zresetowałem iGO8 do ustawień fabrycznych (musiałem to zrobić bo z nie wiadomych mi powodów ciągle się wieszała) podczas testowania Pani miłym głosem mówiła mi "Fotoradar stacjonarny zwolnij do 50 km/h" i tym podobne komunikaty. To samo podczas zbliżania się do fotoradaru. Teraz mam tylko takie miękkie pikanie. Nie pamiętam już jakie pliki i od kogo pobrałem i wrzuciłem, że to działało.

Plik data.zip i branding.zip zmieniałem tylko w taki sposób aby wyświetlały mi POI z POIPlaza (wgrałem tam ikonki). I uważam, że to nie ma na to wpływu. Zresztą to nie usunęło tych dźwięków, bo jadąc na wczasy komunikaty były.

Próbowałem też zastąpić EXTENSIONS/SpeedCams tym co miałem w pliku SpeedCams_GrRusel.rar i nic.

Nie wiem skąd te pliki głosowe wziąć. Pomoże ktoś?

Pozdrawiam
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-07-17, 13:53   

*columb* napisał/a:
mam zaptaszkowaną pozycję - "Ostrzegaj przy przekroczeniu
Odznacz "ostrzegaj przy przekroczeniu", delte ustaw np na 30 km i od tej predkosci otrzymasz komunikat o radarze.. "Ostrzegaj przy przekroczeniu" to funkcja wlaczjaca nie glos ostrzegania lecz dodatkowy dzwiek zdefiniowany w ustawieniach dla tej opcji.
DonCamillo napisał/a:
Nie wiem skąd te pliki głosowe wziąć. Pomoże ktoś?
Sciagnij cla paczke stad:
http://www.multiupload.com/K33Y55Y0R0
A komplet dzwiekow masz tutaj:
http://www.multiupload.com/UP2RCIINW1
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
DonCamillo 
Waypoint


Dołączył: 11 Sty 2010
Posty: 24
Wysłany: 2010-07-17, 15:21   

janusz_40 napisał/a:
komplet dzwiekow masz tutaj:
http://www.multiupload.com/UP2RCIINW1


Ten link już nie działa, osiągnięto limit 10 pobrań. Możesz zapodać ten plik (jeśli go masz, w co nie wątpię) jeszcze raz? Ewentualnie jakiś inny link?
Thnx

PS.: Przy okazji mam pytanie dotyczące personalizacji ikon. Miałem przyporządkowane ikony z POIplaza do odpowiednich POI - wszystko to ręcznie zrobiłem i zabrało to mnóstwo czasu. Na przyszłość chciałbym się uchronić przed utratą tych przyporządkowań. Który plik przechowuje te dane? Rozumiem, że to nie ten dział(post), dlatego w PS
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: