My Navia Strona Główna My Navia


FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Podczas jazdy nie wszystkie głosy ostrzeżeń mówi IGO 8.3
Autor Wiadomość
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-01, 21:31   

Cytat:
a czy w plikach dzwiekowych jest informacja o predkosci - chyba nie ma, za to jest w skryptach konfiguracyjnych..
Nie bardzo rozumiem. Oryginalny dźwięk brzmiał np: "fotoradar przenośny, zwolnij do 60 km/h". Po przeróbce pozostaje "fotoradar przenośny". Nadpisuję taki przerobiony dźwięk na wszystkie prędkości i po robocie.
Można oczywiście zrobić to inaczej, ale ja nie wiem jak, bo nawet gdy prędkość nie jest podana, to odtwarzany jest oryginalnie dźwięk" fotoradar przenośny, prędkość nieokreślona". Ja osobiście nie chcę tego słuchać, bo iGO albo odtwarza właśnie ten dźwięk albo podaje prędkość z kosmosu, bo w speedcam.txt jest masa fotoradarów bez zdefiniowanej prędkości.
 
 
 
kuczol
Młodszy Inspektor GPS


Dołączył: 21 Maj 2008
Posty: 10
Wysłany: 2010-08-01, 21:41   

janusz_40 napisał/a:

Skin obsluguje rozdzielczosci jak na obrazku..


janusz_40 napisał/a:
Co nie zmienia faktu, ze skin jej nie obsluzy, bo nie zawiera tej rozdzielczosci


To ja już nie wiem o co chodzi - raz piszesz że obsługuje jak na obrazku - czyli Omnie też (240_400), a potem piszesz że nie. :evil:
Możesz to wyjaśnić?

rozdzialki_186.jpg
Plik ściągnięto 2638 raz(y) 10,15 KB

 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-02, 14:05   

Lewy1 napisał/a:
Oryginalny dźwięk brzmiał np: "fotoradar przenośny, zwolnij do 60 km/h". Po przeróbce pozostaje "fotoradar przenośny".
Cos chya nie zauwazyles i raczej nie wiesz o czym piszesz..
dzwiek "fotoradar przenosny, zwolnij do 60 kilkometrow na godzine skalada sie z dzwiekow:
"mobile_camera.ogg" - fotoradar przenosny,
oraz
"speed_limit_060_kph.ogg" - zwolnij do 60 kilometrow na godzine.
czyli to sa dwa dzwiki wysteopujace jeden po drugim a jak maja wystepowac struje tym skrypt..
Lewy1 napisał/a:
Po przeróbce pozostaje "fotoradar przenośny". Nadpisuję taki przerobiony dźwięk na wszystkie prędkości i po robocie.

Po robocie? nadpisujesz dzwiekiem "fotoradar przenosny" wszsytkie dzwieki typu "speed_limit_xxx_kph.ogg" jesli dobrze zrozumielem..
Nie zmienaac nic w skryptach teraz twoje ostrzezenie przed fotopradarem przenosnym brzmi tak:
"fotoradar przenosny, fotoradar przenoscny" - ok, jesli cvi sie to podoba, ale zauwaz ze po takiej przerobce ostrzeznie przed fotoradarem stacjonarnym brzmi tak:
"fotoradar, fotoradar, przenosny"
natomias ostrzezenie przed radiowozem z kamera brzmi:
"uwaga, mozliwy radiowoz z kamera. fotoradar przenosny"
Mam racje? Pewnie nie testowales nawet tego i wprowadzasz niezle zamiesznie..
Nic nie da przerobka dzwiekow, jesli zabierzemy sie za to od strony samych dzwiekow, zamiast przerobic skrypty sterujqace dzwiekami..
Skrypatmi mozna wszystko.. nie wiem czy zauwazyles, ze w mojej prtzerobce schematu dzwiekow i skina nie ma komunikatu "zwolnij do xx km/godz" dla ostrzezen np. o przejazdach kolejowych - nie ma bo sa usuniete nie z folderu z dzwiekami lecz ze skryptu sterujacego dla danego typu radaru..
kuczol napisał/a:
raz piszesz że obsługuje jak na obrazku - czyli Omnie też (240_400), a potem piszesz że nie.

Przeoraszam, nie zauwazylem, ze ta rozdzielczosc zawiera - jesli zawiera to obsluguje, a jesli nie obsluguje u Ciebie to pewnie masz konflikt pomiedzy plikiem skina i plikiem/plikami data.zip/branding.zip -sprawdz otwoerajac winrar,em (nie rozpakowujac) czy data.zip oraz branding.zip zawieraja folder \ui_igo8_da - byc mzoe ten folder u Ciebie nazywa sie \ui_igo8 (bez "da") - jesli brak "da" polecam aktualizacje iGO do wersji 8.3.4.14xx, bo nawet jesli juz masz ta wersje to masz pliki data.zip lub/i branding.zip z wersji starszej (8.3.2.x - ta wersja nie obslugieala DA)
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Jerzy_G1 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 89
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-08-02, 16:12   

janusz_40 napisał/a:
Skrypatmi mozna wszystko.. nie wiem czy zauwazyles, ze w mojej prtzerobce schematu dzwiekow i skina nie ma komunikatu "zwolnij do xx km/godz" dla ostrzezen np. o przejazdach kolejowych - nie ma bo sa usuniete nie z folderu z dzwiekami lecz ze skryptu sterujacego dla danego typu radaru..


Czy jest możliwym abyś podał w jaki sposób pozbyć się tego drugiego członu komunikatu tj. zwolnij do xxxkm/h. Sam pomysł z ostrzeżeniem o prędkości jest super, ale jak wspomniał Lewy1, irytują mnie również komunikaty aby zwolnić do np. 60 km/h w miejscu gdzie obowiązuje 50 km/h. Nie wspomnę że teleatlas ma z tym problem. U mnie na miejskich ulicach (np.wrocławska obwodnica sródmiejska) limit prędkości (w niektórych miejscach) wskazywany jest na 100 km/h paranoja.
_________________
GoClever 5066FMBT
 
 
ebenista
Waypoint


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 14 Gru 2008
Posty: 102
Wysłany: 2010-08-02, 16:52   

ja to po prostu usunąłem pliki audio z komunikatami "zwolnij do xx km/godz "
i teraz mam tylko komunikat " fotoradar"
_________________
FILEFOX
 
 
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-02, 18:28   

janusz_40 napisał/a:
Mam racje? Pewnie nie testowales nawet tego i wprowadzasz niezle zamiesznie..
Sorry za zamieszanie, ale robiłem tą przeróbkę dawno temu i lekko mi sie pomyliło :oops:
Oczywiście wszelkie dźwięki typu "speed_limit_060_kph.ogg" przerabiam na ciszę.
janusz_40 napisał/a:
Skrypatmi mozna wszystko.. nie wiem czy zauwazyles, ze w mojej prtzerobce schematu dzwiekow i skina nie ma komunikatu "zwolnij do xx km/godz" dla ostrzezen np. o przejazdach kolejowych - nie ma bo sa usuniete nie z folderu z dzwiekami lecz ze skryptu sterujacego dla danego typu radaru..
Nie zauważyłem, gdyż - słyszałbym i tak ciszę ;)
Jako, że nie chciało mi sie grzebać w skrypcie, zrobiłem tak jak zrobiłem. Działa jak należy, ale po tym co napisałeś, chetnie przerobię w/w skrypty ;)
 
 
 
Jerzy_G1 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 89
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-08-03, 13:12   

Lewy1 napisał/a:
chetnie przerobię w/w skrypty ;)


można troche dokładniej jak przerobić skrypt
_________________
GoClever 5066FMBT
 
 
Lewy1 
Waypoint
Lark 35.3


Pomógł: 2 razy
Dołączył: 31 Lip 2009
Posty: 107
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-03, 14:05   

Cytat:
można troche dokładniej jak przerobić skrypt
Póki co, trzeba pytać Janusza.
 
 
 
Jerzy_G1 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 89
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-08-03, 14:09   

Lewy1 napisał/a:
Póki co, trzeba pytać Janusza.


Ok, poczekam na opinię Janusza
_________________
GoClever 5066FMBT
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-03, 15:48   

Jerzy_G1 napisał/a:
można troche dokładniej jak przerobić skrypt
Skrypt odpowiadajacy za poszczegolne dzwieki ostrzezen przed radarmi to plik:
\iGO8\Extension\SpeedCams\SpeedCams_Voice.ui
natomiast ustawienia odpowiedzialne za ostrzezenia przed radarami zawart sa w pliku:
\iGO8\Extension\SpeedCams\SpeedCams_var.ui
Przenalizujcie jak to wyglada dla typu 1 - fotoradar stacjonarny (z komunikatem "fotoradar - zwolnij do xx km na godz.) i typ np "przejazd kolejwy" gdzie komunikat mowi tylko "uwaga przejazd kolejowy" (bez zwolnij do..).
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Jerzy_G1 
Waypoint


Dołączył: 30 Cze 2010
Posty: 89
Skąd: wrocław
Wysłany: 2010-08-03, 16:46   

ten plik u mnie wystepuje jako UltraIso, w jaki sposób go rozpakować?
_________________
GoClever 5066FMBT
 
 
janusz_40 
Maestro GPS
CM-7068, GC-5055+



Pomógł: 114 razy
Dołączył: 15 Cze 2008
Posty: 3913
Wysłany: 2010-08-03, 19:49   

Jerzy_G1 napisał/a:
ten plik u mnie wystepuje jako UltraIso, w jaki sposób go rozpakować?
Nie rozpakowac, tylko otworzyc w notatniku.
_________________
Zastrzegam sobie prawo do zmiany zdania w dowolnej chwili, wyrażona opinia jest aktualna tylko w chwili jej pisania..
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: