Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: chris_m
2010-08-13, 22:55
Lark 70.0 LM z Real-a
Autor Wiadomość
fabio
Gość
  Wysłany: 2010-10-04, 02:27   Konwertowanie

Dobra,ale jak można to troszkę więcej na temat konwertowania poproszę!
Czym, do jakiego formatu, rozdzielczości itd...

Poza tym jest jeszcze jeden mały problem z tym modelem na szczęście nie moim lecz kolegi.
Zawiesił się na ekranie startowym i koniec!
Lark Let's start! i to wszystko na co go stać w tej chwili :-(
Niestety Active sync go nie widzi;-(
Pomocy!
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-04, 08:26   

fabio napisał/a:
Dobra,ale jak można to troszkę więcej na temat konwertowania poproszę!
Czym, do jakiego formatu, rozdzielczości itd...

Np. programem Format Factory, konwersja do Avi, rozdzielczość taka jak Twojej nawigacji, czyli 800 x 480.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
fabio
Gość
Wysłany: 2010-10-04, 15:50   Konwerter

Ok. Dzięki. Tyle to wiedziałem,ale innego konwertera używam.
Nie doprecyzowałem pytania:
chodzi mi o ustawienia na jakich konwertuje się np. film, bo pojechałem tym FF na takich ustawieniach na jakich go instalowałem i film tnie się dalej.
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-04, 16:02   Re: Konwertowanie

fabio napisał/a:
Lark Let's start! i to wszystko na co go stać w tej chwili :-(
Niestety Active sync go nie widzi;-(
Pomocy!

Ja zawsze służę FW. Z tym ze od innej nawigacji wiec jest wielkie ryzyko. Na początek to masz połączanie AS??
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-04, 16:03   

fabio, jakiego odtwarzacza używasz ?, może należało by zmienić na inny, można też zmniejszyć rozdzielczość i/lub wagę, przy tym drugim pogorszy się jakość filmu.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
gomez.pl 
Waypoint


Wiek: 38
Dołączył: 30 Wrz 2008
Posty: 53
Wysłany: 2010-10-05, 09:40   

Dasior czy udało Ci przygotować menu pod tego Larka ??
chętnie będę beta testerem jeśli zajdzie taka potrzeba.
bardzo mi zależy aby uruchomić na tym TT i AM
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-05, 09:49   

Odpalenie programów a menu to 2 różne sprawy.
Menu zacznę robić jak będę miał testera :-) , także zapraszam na GG.
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
sokoleokoo2 
Waypoint


Wiek: 40
Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 87
Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-10-05, 11:24   

Panowie

Czy już konkretnie tego Larka 7,0 dało się okiełznać do postaci Paska zadań lub nakładki systemowej, bo zamiaruję polecić go teściowi a jemu przydała by się właśnie taka nakładka z kilkoma nawigacjami do wyboru ?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2010-10-05, 12:10   

A czytałeś wątek od początku? Opisano, jak uzyskać Windowsa.

Panel - najpierw trzeba poznać procesy chodzące w tle (trzeba wyłączyć proces odpowiedzialny za pulpit Lata)
_________________

 
 
fabio
Gość
Wysłany: 2010-10-05, 12:16   Re: Konwertowanie

dasior591 napisał/a:
fabio napisał/a:
Lark Let's start! i to wszystko na co go stać w tej chwili :-(
Niestety Active sync go nie widzi;-(
Pomocy!

Ja zawsze służę FW. Z tym ze od innej nawigacji wiec jest wielkie ryzyko. Na początek to masz połączanie AS??



Nie ma żadnego połączenia z kompem.
Active sync go nie wykrywa tak jak zresztą pisałem.
Został odblokowany przez zakupione na Allegro odblokowanie od sprawdzonego sprzedawcy(to już 4-te odblokowanie).
Dotychczas tylko Manta zawiesiła się znajomemu w ten sam sposób będąc odblokowana w ten sposób, ale myślę, że akurat z odblokowaniem nie miało to nic wspólnego bo bezproblemowo działała przez 4 miesiące. Może coś namieszał...
Mój 70.0 też jest w ten sam sposób odblokowany i oprócz jednej zawieszki (myślę,że z mojej winy bo mu 10 razy w ciągu 15 minut trasy zmieniałem w AM bez ponownego uruchamiania) działa poprawnie.
Fakt,że męczyłem się ze 30 minut zanim ponownie zaskoczył,ale on się blokował z dostępem do Menu Larka i tylko poszczególne ikony nie reagowały, np.GPS, a ta właśnie pozwala się przełączyć do dokupionego menu.
 
 
renron 
Maestro GPS



Pomógł: 639 razy
Dołączył: 22 Lis 2008
Posty: 8835
Wysłany: 2010-10-05, 13:09   

sokoleokoo2, potrzebujesz odpowiedni skrypt i dowolny menu/panel, trochę popracujesz i dostosujesz go do rozdzielczości 7 calowego Larka (800 x 480), dla leniwych/wygodnych pozostaje Allegro ;-) , jak dobrze poszukasz to kupisz za 15 zł, nawet widziałem taki panel pod Larka 70.0.
_________________
Peiying 4301 WinCe 5.0 - AM 6.16
 
 
fabio
Gość
Wysłany: 2010-10-11, 12:56   Konwersja filmów (do płynnego obrazu)

renron napisał/a:
fabio, jakiego odtwarzacza używasz ?, może należało by zmienić na inny, można też zmniejszyć rozdzielczość i/lub wagę, przy tym drugim pogorszy się jakość filmu.


Używam odtwarzacza TCPMP v0.81.

Natomiast konwerter Xilisoft i polecony tu FactoryFormat.
Powiem tak: konwertowałem do 800x480 w jakości super,b.dobra, średnia, słaba itd. i efekt jest ten sam: filmy się tną!
Jedyne co pomaga to jak w ustawieniach TCPMC zejdę z jakości video "normal" o jedną w dół, ale pogorszenie obrazu jest na tyle duże,że nie bardzo chce mi się oglądać!

Macie tak samo, czy może znacie jakiś patent na ustawienie konwertera?
Powiem szczerze ,że trochę kombinowałem w ustawieniach konwerterów i dwa filmy zrobiłem lepiej niż pozostałe,ale może ktoś komu będę bardzo wdzięczny ma jakiś swój patent na ustawienia przy konwertowaniu lub jakikolwiek inny sposób na tnące się filmy?
 
 
dasior591 
Maestro GPS
GoClever 5065FMBT



Pomógł: 279 razy
Wiek: 29
Dołączył: 07 Cze 2008
Posty: 8301
Skąd: Poznań
Wysłany: 2010-10-11, 16:41   

fabio jak tam lark stojący na logo?? Mam kilka FW do testów :-)
_________________
Jeśli chcesz się odwdzięczyć zapraszam TUTAJ
Jak nie odpisuje w temacie lub na PW to się przypomnij :-)
 
 
 
fabio
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 13:22   Zawieszony Lark

dasior591 napisał/a:
fabio jak tam lark stojący na logo?? Mam kilka FW do testów :-)


Kolega wysłał do serwisu.

Wracając do kwestii,którą poruszałem powyżej, czy wszystkim wam tną się te 70-tki jak oglądacie filmy?
 
 
Qba6113
Gość
Wysłany: 2010-10-14, 21:17   

U mnie podobnie, filmy się tną i nic nie idzie oglądać. dwa dni spędziłem z różnymi konwerterami i ciągle to samo:(
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10