|
My Navia
|
Łączenie Mio z PC inaczej niż USB / Oglądanie zawartości |
Autor |
Wiadomość |
mtd
Waypoint

|
Wysłany: 2008-10-15, 09:35 Łączenie Mio z PC inaczej niż USB / Oglądanie zawartości
|
|
|
Witam i zaraz na początek tematu taka ciekawostka. Mio C520. Spisuje się znakomicie, ma jednak przy tym brzydką przypadłość - nie współpracuje ze znanym powszechnie programikiem ActiveSync. A co to w praktyce znaczy wiedzą dobrze byli posiadacze, obecni posiadacze i wiedzieć też będą przyszli posiadacze zacnych akirek i nie tylko akirek. Więc pytanie raczej proste i łatwe: czy ktokolwiek wie co należy uczynić aby to C520 łaskawie zechciało nawiązać kontakt z ActiveS? Czy ktoś wie...? Może jakiś link, może osobiste doświadczenie? A wogóle coś mało na tym forum o Mio, a o C520 w szczególności. Czy to może świadczy o niewielkiej popularności firmy w naszym kraju, czy też marnym dość serwisie? Bo urządzonko jest chyba całkiem, całkiem...? |
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2011-11-29, 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
XTROnETS
Waypoint

|
Wysłany: 2008-10-15, 12:31
|
|
|
wgraj sobie "MIO POCKET" tam jest opcja zmiany typu połączenia USB, i wiele innych przydatnych gadzetów.
KLIK |
_________________ Mio Moov 300+ AM 5.2b +IGO8 +MioMap2008 +Sygic 7.6 |
|
|
|
 |
mtd
Waypoint

|
Wysłany: 2008-10-20, 08:55
|
|
|
Z mojej skromnej praktyki wynika, że wszystkie te złote, cudowne, powalające sposoby odblokowania naszych ukochanych urządzonek w gruncie rzeczy zawierają sporo zwyczajnych niedoróbek przynoszących czasami dość nieoczekiwane "działania uboczne" zainstalowanych gadżetów. Właściwie od bubli aż roi się na GPSforach. Prosty przykład: AutoMapa o dość świeżym symbolu zainstalowana w całości na karcie, dotychczas bezbłędnie funkcjonująca - nagle po uruchomieniu nieskomplikowanej nakładki odblokowującej Mio C520 (niestety, nie zdradzę autora) przestała automatycznie przełączać interfejs w widok nocny. Można to zrobić ręcznie, i owszem, ale co to za atrakcja, nieprawdaż? Czy kogoś coś takiego spotkało i jak z tym sobie poradził? Bardzom ciekaw, wieczór zapada coraz wcześniej... |
|
|
|
 |
Sance
Maestro GPS Pulpit maniac

Pomógł: 142 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 2753 Skąd: marchewkowe pole
|
Wysłany: 2008-10-20, 11:30
|
|
|
mtd napisał/a: | Z mojej skromnej praktyki wynika, że wszystkie te złote, cudowne, powalające sposoby odblokowania naszych ukochanych urządzonek w gruncie rzeczy zawierają sporo zwyczajnych niedoróbek przynoszących czasami dość nieoczekiwane "działania uboczne"
|
Zrób wszystko wg instrukcji a żadnych działań ubocznych ani dywersji nie będzie a jeśli chcesz mieć 100% pewność poproś o odblokowanie czy zainstalowanie "wyleczonej" mapy autoryzowany serwis tam na pewno ci zrobią :D:D:D |
_________________ Używaj przycisku "pomógł"
Moje"maleństwa" |
|
|
|
 |
mtd
Waypoint

|
Wysłany: 2008-10-20, 12:05
|
|
|
Ehmm...mówisz, że diabliki nie próżnują? Sprawdzimy. Pozdr.
[ Dodano: 2008-10-20, 22:18 ]
Wychodzi na to, że Sance miał rację. Jeśli kogoś to interesuje, to po przeinstalowaniu nakładki (jej autor nie winien!) AMapa ruszyła może nawet bardziej z kopyta i jeszcze tego samego wieczora, nie ponaglana, ładnie ściemniła swoje obrazki. A mnie co nieco rozjaśniło się, przynajmniej w niektórych, "skutkach pobocznych" majdrowania przy delikatnym e-sprzęcie... |
|
|
|
 |
bartoss100
Waypoint

|
Wysłany: 2008-12-28, 13:56 ActiveSync na windows vista
|
|
|
mam taki problem bo z tego co zauważyłem to ActiveSync nie działa na viście co należy zrobić aby można było poprzez ten czy inny program zmienić coś jeszcze w nawigacji mio?
wpisując w google ten program z dopiskiem vista jakoś mi inny program nie chce działać!
narazie poradziłem sobie z odblokowaniem mio moov 300 ale do dalszych procesów potrzebuję ten program.
niech mi ktoś podpowie jaki program należy ściągnąć aby dalej sobie kombinować z navi
dzięki |
|
|
|
 |
harry
Maestro GPS Szukaj-czytaj-pytaj

Pomógł: 88 razy Dołączył: 03 Sty 2008 Posty: 3450 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2008-12-28, 14:47
|
|
|
bartoss100 napisał/a: | niech mi ktoś podpowie | Wpisz w forumową wyszukiwarkę "vista activesync" a otrzymasz masę materiału na temat wraz z nazwą programu już w pierwszym wyniku... |
|
 |
bartoss100
Waypoint

|
Wysłany: 2008-12-28, 15:24
|
|
|
ok dzięki oczywiście poszukam
a moge się zapytać o takie coś:
sciągnąłem na nawi apteczkę ale nie mogę jej otworzyć wyskakuje jakiś komunikat po angielsku bo jeszcze nie nie umiem zmienić języka, może jakaś podpowiedź dzięki |
|
|
|
 |
jacekp1313
Maestro GPS Samsug+NaviExpert

Pomógł: 529 razy Dołączył: 25 Wrz 2008 Posty: 18789 Skąd: 3City
|
Wysłany: 2008-12-28, 17:20
|
|
|
Najpierw rozpakuj plik (WinRar), a potem wgraj do navii |
|
 |
bartoss100
Waypoint

|
Wysłany: 2008-12-28, 19:19
|
|
|
właśnie do tego doszedłem że należy wszystko rozpakować a potem wrzucać na navi dzięki |
|
|
|
 |
robert4671
Młodszy Inspektor GPS

|
Wysłany: 2009-01-09, 21:56
|
|
|
harry napisał/a: | bartoss100 napisał/a: | niech mi ktoś podpowie | Wpisz w forumową wyszukiwarkę "vista activesync" a otrzymasz masę materiału na temat wraz z nazwą programu już w pierwszym wyniku... |
ale na Viste nie ma activesync tylko Windows Mobile :):):)
trochę spóźniony komentaż :(:):( |
|
|
|
 |
zbyszek460
Waypoint

|
Wysłany: 2009-02-03, 12:28 Jak i kiedy działa Activesync?
|
|
|
Witam mam pytanie czy jesli odblokuje mio tym panelem
http://peb.pl/programy-na...panel-mapy.html ktory wystawil na forum igor002 ,czy bedzie mozna sie polaczyc przez activesync z kompem ?? jesli tak to prosze o porady jak to zrobic . |
Ostatnio zmieniony przez harry 2009-02-03, 18:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adii86 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
zbyszek460
Waypoint

|
Wysłany: 2009-02-03, 14:09
|
|
|
hmm a jest jakis sposob zeby sie laczyl ?? |
|
|
|
 |
Adii86 [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-02-03, 14:39
|
|
|
najpierw odblokuj , sprobuj się połączyć i wtedy zobaczymy |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|