Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2014-02-12, 14:04
Primo (ANDROID) i TMC
Autor Wiadomość
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-12-08, 18:24   

Tez się zdarza u mnie, ze czasem się łaczy , ale nie pobiera danych , a za chwilę potrafi pobrac.
Poprzerzucaj sobie serwery"
Kod:
[tmc-http]
profile_name="nng-igo-tmc-jci"
;profile_name="nng-igo-tmc-russia"
;profile_name="nng-igo-tmc-beckerfull"
;profile_name="nng-igo-tmc-iphone"
;profile_name="nng-igo-tmc-igoworld"

może na ktoryms będzie lepiej

P.S tak tez moze byc, jesli dojechales do celu, a nie skasowales/usunałeś trasy
Po usunięciu trasy- restart iGO
_________________
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 303
Skąd: PL
Wysłany: 2019-12-08, 20:15   

pakob napisał/a:
.. czy aby na pewno iGO Pal 719974...


sam używam tej wersji z uwagi że jest najlepsza i nie miałem najmniejszych problem z TMC..
 
 
metelan 
Waypoint


Dołączył: 23 Lis 2018
Posty: 47
Skąd: Polska
Wysłany: 2019-12-10, 06:52   

@geranium,
Po przeczytaniu:
Kod:
.. czy aby na pewno iGO Pal 719974..., sam używam tej wersji z uwagi że jest najlepsza

postanowiłem przetestować wersje: iGO_NextGen_9.18.27.687519_O.L_SD i iGO_PAL_9.18.27.719974 przy użyciu: Skin_iGO_Nextgen_by_pongo+ux_plugins_2019.12.06 (oczywiście w obu przypadkach jednocześnie) i nie zauważyłem jakichkolwiek różnic w działaniu.
Pozdrawiam
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2019-12-11, 16:57   

Kolejna ciekawostka ... robilem dzis trasę: w tamtą stronę zero komunikatów i czas przyjazdu zblizony do ETA.
Na miejscu bylem doslownie 20 minut i wracam ta sama drogą , a tu komunikaty ( roboty drogowe ) i przewidywane opoźnienie ok 20 minut. Oczywiscie nic nie bylo i przyjechalem te 20 minut przed wyjjściowym ETA.
Czy ktos to rozumie ?
_________________
 
 
pakob 
Waypoint


Dołączył: 25 Lip 2013
Posty: 111
Skąd: Lublin
Wysłany: 2019-12-11, 22:52   

wytłumaczcie mi jak to jest :trasa Lublin-Rzeszów przez Nisko na wszystkich nawigacjach typu Sygic,TT Go,Auto Mapa,MapaMap informują o opóźnieniach ze względu na roboty drogowe w ok. Kraśnika a iGO u mnie milczy jak zaklęte.
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-09, 16:54   

Jaką stabilną wersje Igo Primo 9.6 polecacie z działającym TMC? Zmiana wpisów opisane w tym wątku, nie pomagają. Korzystałem z wersji 9.6.29.468978.
Ostatnio zmieniony przez mareks1234 2020-02-09, 18:00, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-02-09, 17:47   

Żadna.
_________________
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-09, 17:59   

Czyli co, alternatywą tylko Nextgen? Korzystałem z takiej niedawno i tmc hula.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-02-09, 18:04   

Primo nie jest już wspierane.
Jesli korzystałeś i TMC dzialało to podaj wersję , może na jakiejś jeszce działa.
_________________
 
 
mareks1234
Navi Expert


Pomógł: 1 raz
Dołączył: 28 Wrz 2009
Posty: 287
Wysłany: 2020-02-09, 19:15   

9.18.27.736574 skin by pongo
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2020-02-09, 19:46   

ale to nextgen, a nie primo !
Dla primo serwery TMC nie dzialają i tyle
_________________
 
 
satman 
Waypoint


Dołączył: 29 Mar 2008
Posty: 171
Skąd: NL
Wysłany: 2021-01-28, 15:21   

Jak to jest naprawde z TMC Online? Jakis czas temu uzywałem, a raczej próbowalem uzywac, ale to bylo o kant d...y rozbic, czy może cos sie zmienilo? Czy ta usluga jest na tyle wiarygodna zeby jej uzywac na codzien w trucku?
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-04-09, 18:45   

Mam pytanie odnosnie traffica w Lunie, w google maps wykrylo mi blokade drogi przebudowy wiaduktu na Giszowcu w Katowicach, w lunie nie widzi zadnej blokady, mam cos zle z plikami, czy tak to po prostu dziala?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6871
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-04-09, 20:29   

http://www.my-navia.pl/vi...der=asc&start=0
Miłej lektury :-)
_________________
 
 
betek
Waypoint


Dołączył: 06 Sty 2011
Posty: 130
Wysłany: 2021-04-10, 09:12   

no_taki, czyli wychodzi na to, ze traffic w lunie jest slaby.. chyba jedynie co to pozostaje kupic oiryginal zeby dzialal?
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,1 sekundy. Zapytań do SQL: 11