Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
iGO Luna 9.35.2.153810 SMS ExtApp
Autor Wiadomość
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1573
Wysłany: 2021-03-06, 16:27   

Sam nie wie co jest grane. Pobrałem jeszcze raz, wrzuciłem i dalej to samo, ani ustawień, ani ikon na pulpicie.
Rano zrobiłem kopię pamięci - jak przywrócę ux to wszystko OK. Zobaczymy co inni powiedzą.
No chyba że save trzeba wykasować - i to był dobry pomysł. :mrgreen:
Musiała być totalna przebudowa jak na starym save nie chciało działać.
Wielkie dzięki @wal24.
Mała uwaga dla ustawienia kolorów.
Niektóre ustawienia powoduję restart i zastosowanie ustawień, a niektóre nie robią restartu mimo że się zmieniają. Mógłbyś to dopracować?
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 774
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-03-06, 17:00   

Niestety. Tak musi być. Tak to jest skonstruowane. Jestem jeszcze za słaby, aby to przeskoczyć. Ważne, że działa. :-P
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1573
Wysłany: 2021-03-06, 17:08   

Dla mnie to nieistotne bo wiem że działa, ale co się niektórzy naklupią żeby zadziałało . :mrgreen:
Jeszcze raz dzięki @wal24, świetna robota.
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2021-03-06, 17:31   

Z logo luny zrobiło się Igo Primo.
Tak się uruchamia

Po chwili wskakuje już na taki uboższy widok.
I jeszcze powiem tak po zamianie ux i lang wyzerowanie save mam problem ze zmianą wskaźnika klikam i nic nie można zrobić.





Wróciłem do poprzedniej wersji i jest ok.
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1573
Wysłany: 2021-03-06, 18:01   

Dziadek13 napisał/a:
mam problem ze zmianą wskaźnika klikam i nic nie można zrobić.

Tak się klika po rzyci. :mrgreen:
W menu głównym ikonka profilu, edycja i tam wybierasz wskaźnik.
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 300
Skąd: PL
Wysłany: 2021-03-06, 18:21   

Dziadek13 napisał/a:
Z logo luny zrobiło się Igo Primo.
Tak się uruchamia
Obrazek
Po chwili wskakuje już na taki uboższy widok.
I jeszcze powiem tak po zamianie ux i lang wyzerowanie save mam problem ze zmianą wskaźnika klikam i nic nie można zrobić.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek
Obrazek


Wróciłem do poprzedniej wersji i jest ok.


nie masz katalogu UX
prawdopodobnie skopiowałeś UX.zip
zamiast go rozpakować

to co wkleiłeś to IGO bez katalogu UX
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 774
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-03-06, 18:23   

Dziadek13 napisał/a:
Z logo luny zrobiło się Igo Primo.

Weź rozpakuj najpierw to co pobrałeś. A potem sam katalog ux z zawartością skopiuj do katalogu iGO_Luna.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2021-03-06, 21:25   

wal24 napisał/a:
Dziadek13 napisał/a:
Z logo luny zrobiło się Igo Primo.

Weź rozpakuj najpierw to co pobrałeś.


Nie róbcie mnie za tępego, tak zrobiłem nie robie tego pierwszy raz, logo startowe było igo luna okrągłe a teraz jest niebieskie Igo Primo kwadratowe reszta jak na fotkach. Robiłem to ze trzy razy na pamięci telefonu S7 Edge,efekt taki sam. A żeby mógł wrócić do poprzedniej wersji to muszę odinstalować igo luna bo inaczej zawsze startuje niebieskie logo igo Primo i są takie cyrki. Dziś troche późno rano mam jazde potrzebna navi jak wróce wykasuje wszystko i na nowo zapodam na pamięć tel lub na sd dam znać.
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Pomógł: 80 razy
Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6870
Skąd: znikąd
Wysłany: 2021-03-06, 21:40   

Dzadek. popelniasz jakiś bląd.
Pobralem, podmienilem.
Nie mam nawet takiego problemu jak szwagier, tzn pewnie później SAVE podmieniałem
Jedyny problem - część komunikatów po angielsku, ale nie podmieniałem langu

P.S Sprawdź, czy w katalogu programu masz folder UX, jesli tak, usuń go.. usuń SAVE, ściągnij raz jeszce paczkę i wgraj od nowa UX
_________________
 
 
geranium 
Navi Expert


Pomógł: 13 razy
Dołączył: 10 Cze 2008
Posty: 300
Skąd: PL
Wysłany: 2021-03-07, 10:17   

Jak dla mnie ma UX a w nim drugi UX

Prosty test
Wykasować lub zmienić nazwę UX na UX1
wtedy widać jak wygląda iGO bez UX i nie ma o czym dyskutować.
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2021-03-07, 10:43   

Zrobiłem wszystko na nowo czyszczenie i inne bzdury i jest ok, podziękował za pomoc.




A tu znalazłem taki babol nieczytelna klawiatura.



Po testach z ciemną klawiaturą wynika że raz działa a raz nie po zmianie lokalizacji.

Ostatnio zmieniony przez Dziadek13 2021-03-07, 10:58, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1573
Wysłany: 2021-03-07, 10:57   

Dziadek13 napisał/a:
A tu znalazłem taki babol nieczytelna klawiatura.

Jak najbardziej czytelna. Jak chcesz zapisać pod wyświetlaną nazwą klikasz zielonego ptaszka. Jak chcesz zmienić nazwę klikasz Back i wyświetla się klawiatura.
 
 
Dziadek13 
Waypoint


Wiek: 57
Dołączył: 22 Sie 2009
Posty: 105
Skąd: Galaktyki
Wysłany: 2021-03-07, 11:11   

To ja wiem żeby kliknąć wzielony ptaszek czy np dom
Chcąc dopisać dokładniejszy nr nie można bo nie działa klawiatura jak jest jasna aktywna mogę dopisać jedną cyfre lub litere i gaśnie jest zablokowana nic nie można poprawić.

 
 
szwagier22
guru


Pomógł: 5 razy
Dołączył: 13 Lip 2009
Posty: 1573
Wysłany: 2021-03-07, 11:24   

Dziadek13 napisał/a:
jak jest jasna aktywna mogę dopisać jedną cyfre lub litere i gaśnie jest zablokowana nic nie można poprawić.

Bo jest ograniczona liczba znaków które możesz wpisać. Wywal początek i dopisuj.
 
 
wal24 
GPS instruktor



Pomógł: 11 razy
Dołączył: 23 Lis 2008
Posty: 774
Skąd: Polska
Wysłany: 2021-03-07, 11:44   

Nazwę lokalizacji można zapisać aż 30 znakami. Nie wiem po co komu dłuższa nazwa dla zapisania lokalizacji. Mogę to zmienić, ale nie widzę powodu. Chyba że ktoś chce napisać w tym miejscu książkę.
_________________
Tachografy Taksometry
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11