Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2011-08-20, 21:55
lark 35.3 i używanie kilku map
Autor Wiadomość
rocker24
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 07 Sie 2008
Posty: 5
  Wysłany: 2008-08-08, 10:09   Lark 35.3 + AutoMapa + IGO

Witam wszystkich na forum.

Od kilku dni jestem posiadaczem Larka 35.3 i dzięki pomocnym radom zawartym na tym forum nie było problemu z uruchomieniem Automapy 5.0.5 oraz iGO8. Obie apkilacje działają znakomicie.

Problem który mi sie nasunął to chęć posiadania Automapy oraz iGO8 na jednym urzadzeniu w ten sposób żeby np.: po kliknięciu na Nawigacja odpalała się Automapa a po kliknięciu np na eBook odpalało sie IGO8. Z pierwszym zagadnieniem nie ma problemu wystarczy przeedytwować plik SHELL.INI ale nie wiem gdzie przechowywane są ścieżki do programów które są uruchamiane po kliknięciu na eBook, Wideo, Muzyka itp. Gdyby można było je edytować to podstawiłbym ścieżki pod te ikonki uruchamiające pliki *.exe innych programów nawigacyjnych.

Jeśli źle myślę to proszę o sprostowanie. Dodam ze urządzenie nieodblokowane.

Dziękuje za pomoc.
 
 
Glaser 
Waypoint


Pomógł: 7 razy
Dołączył: 20 Cze 2008
Posty: 78
Wysłany: 2008-08-10, 23:09   

Skorzystaj moze z pliku zamieszczonego w tym poscie i moze to cie zadowoli:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=4485
_________________
Lark 35.3 User
 
 
Robinson
Waypoint


Pomógł: 4 razy
Dołączył: 26 Lip 2008
Posty: 178
Wysłany: 2008-08-21, 14:30   Re: Lark 35.3 + AutoMapa + IGO

rocker24 napisał/a:

Od kilku dni jestem posiadaczem Larka 35.3 i dzięki pomocnym radom zawartym na tym forum nie było problemu z uruchomieniem Automapy 5.0.5 oraz iGO8. Obie apkilacje działają znakomicie.

A jeśli można spytać, którą bezinstalacyjną wersję iGO ściągnąłeś? Możesz podać linka?
No i jaką mapę załadowałeś?
Bo chcę zobić pierwsze kroki z iGo (z AM juz pierwsze kroki przeszedłem).
Pozdrawiam
_________________
Lark 35.3
 
 
El_Zdzichu
azymut


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-02-14, 18:51   lark 35.3 i używanie kilku map

Cześć!
Gdzieś czytałem, że można używać kilku map "na raz"- po kliknięciu w nawigację pojawia się menu z zainstalowanymi mapami i można wybrać czy ma ładować AM, MM, TT czy iGO.

Mógł bym prosic o jak najprostszą instrukcję krok po kroku jak to zrobić?
Ew jakieś inne pomysły?-słyszałem że odblokowanie windowsa CE nie jest za dobre bo skróty się nie chcą robić, pasek startu zostaje a po resecie wszystko się usuwa.
Z góry dziękuję za pomoc
 
 
 
Sahem 
Maestro GPS



Pomógł: 576 razy
Dołączył: 28 Maj 2008
Posty: 6442
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-02-14, 18:58   

El_Zdzichu napisał/a:
Gdzieś czytałem, że można używać kilku map "na raz"- po kliknięciu w nawigację pojawia się menu z zainstalowanymi mapami

Można wszystko czego dusza zapragnie :-)
Wysil się odrobinę kolego El_Zdzichu poczytaj dział poświęcony Larkom :-) , pobaw się funkcją "Szukaj" a znajdziesz odpowiedź na nurtujące Cię pytania.
_________________
Rem tene, verba sequentur.
 
 
ruto2
Waypoint


Dołączył: 01 Maj 2008
Posty: 61
Wysłany: 2009-02-15, 01:07   

No dobra El_Zdzisio zrób "cofnij" i na dzień dzisiejszy masz posta niżej....jak to odpalić,a jutro ...szukaj
 
 
El_Zdzichu
azymut


Dołączył: 13 Lut 2009
Posty: 2
Wysłany: 2009-02-15, 01:50   

wierz mi, że spędziłem 2 dni nad tym i nie dostałem jednoznacznej odpowiedzi.
Był 1 poradnik traktujący o tym ale pisany na kolanie i nie do przejścia.
Reszta mówi o odblokowaniu windowsa CE albo ogólnie o "odblokowaniu i nie wiadomo o co chodzi.

Chwilę wcześniej znalazłem ten wątek poniżej, ale nie wiedziałem czy to o to chodzi:]
Czyli rozumiem, że mam tak zrobić jak tam było podane i wszystko będzie ok? Więc nie ma możliwości wyboru map po kliknięciu w "nawigację?
 
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-02-15, 10:12   

Możesz dać pod guzik "nawigacja" jakieś menu z dwoma guzikami
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Pomógł: 528 razy
Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18907
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-02-15, 16:43   

El_Zdzichu, chyba kiepsko wykorzystałeś te dwa dni - menu do Larka jest na tym forum bardzo dużo. Jeśli nie chcesz się grzebać w sofie, najprościej ściągnij i zainstaluj któreś z gotowych menu:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=61950#61950
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=19872#19872
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=61940#61940
W dwóch pierwszych masz menu wyboru różnych programów nawigacyjnych, na przykład:
_________________

 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 11