Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MortScript - przykłady skryptów
Autor Wiadomość
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-11, 17:06   

Dzakus napisał/a:
Co masz w autorun.inf? co ci się pojawia nad paskiem.

kliknij na pasku na pokaz pulpit (prawy rog)


brak takowego pliku.

teraz po kliknieciu w Navigation mam juz menu i pod nim pasek start

Tu byla moja prozba: http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=7077
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-12, 17:20   

Włącz ResInfo -> Tasks -> Processes

Jaką masz nawigacje.Masz coś wrzucone do StartUp-a

Powyłączaj wszystko oprócz
NK.EXE
filesys.exe
device.exe
gwes.exe
Resinfo.exe - (...)
ScreenPrompter.exe
GPSMC.exe
explorer.exe
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-12, 18:26   

RAC SatNAV 210 aktualnie mecze:P

Startup puste.

reszte:



i dodaje topmenu.exe z nawigacji

http://rapidshare.com/files/182500071/topmenu.exe
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-12, 19:32   

Kod:
9.7.3  Minimalizuj/ukryj okno (Minimize)
Minimize( tytuł okna )
Minimalizuje (lub, na Windows Mobile, ukrywa) okno o danym tytule.

Nie tłumaczone
Kod:
 9.21.6  Kończy uruchomiony proces (Kill)
Kill( nazwa procesu )
Terminates the application. The parameter must be either the name of the exe without path (e.g.
solitare.exe) or include the entire path. Like with ProcExists, you should prefer the version without
path. See 9.21.2 Checking existence of a process (ProcExists) for more details.
WARNING: This command kills the process regardless of any losses!
It could cause data loss, crashes, or error messages.
Wherever possible, you should use Close instead, which allows the application to end gracefully
(save/close files, etc.).
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-12, 20:26   

hm..

no popatrz ,niby trudne a sie pulpit ukazal :-)

Kod:
Run( "\Windows\explorer.exe" )
Run( "\Windows\PWord.exe", "\My documents\doc.psw" )
Minimize( topmenu.exe )


teraz jeszcze na ustawienie tapety automatycznie tej ktora bede chcial i nic mi do zycia nie trzeba ;]

a i jeszze pytanie,da sie ustawic,aby automatycznie po wlaczeniu nawigacji odpalal sie sam skrypt ? rejestr odpada,bo urzadzenie kazdorazowo sie przywraca do ustawien fabrycznych,czego bym nie robil,ma wbudowany H'R reset a nie miekki ;/
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-13, 16:06   

Katalog StartUp lub jakiś plik (autorun.inf na flash*).
Podaj zrzut rejestru na rs

Manual 9.19

Kod:
 9.19  Rejestr
 9.19.1  Odczytywanie wpisu(RegRead)
wartość = RegRead(rejestr , klucz, nazwa wartości )
Odczytaj daną wartość z rejestru.
Dla wartości rejest są dozwolone:
HKCU............HKEY_CURRENT_USER
HKLM........... HKEY_LOCAL_MACHINE
HKCR............HKEY_CLASSES_ROOT
HKUS............ HKEY_USERS
Tylko cztery litery skróty są obsługiwane!  Pamiętaj, aby użyć cudzysłowów, jeśli nie chcesz korzystać z
prawdopodobnie niezdefiniowanej zmiennej (np. HKCU).
Jeśli wartość nazwa jest pusty ciąg (""), domyślną wartością jest "używany". (Wyświetlany zwykle jako
wyświetlany jako "<Default>" lub "@").
Typ wartości klucza jest automatycznie uznawany. DWords jest zwracane jako liczba całkowita, "wartośc ciągu"(tłum. XP->regedit) jako tekst, Dane binarne jako tekst zawierający dane hex dump (np. "010ACF")"), and
&#8220;MultiString&#8221; jako tablica z elementami

Dalej nie tłumaczyłem


Kod:
Run( "\Windows\explorer.exe" )
Minimize( topmenu.exe )
RegWriteString( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "Wallpaper", "Adres do pliku U mnie jest \FLASH_STORAGE\WINDOWS\01686_TUJAKISSYF" )
#Kasowanie windows build na tapecie
RegWriteDWord( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "Tile",0 )
 
 
gizmo121
[Usunięty]

Wysłany: 2009-01-13, 16:41   

cosik nie dziala tapeta

Kod:
Run( "\Windows\explorer.exe" )
Minimize( topmenu.exe )
RegWriteString( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "Wallpaper", "\ResidentFlash\SRF.BMP" )
RegWriteDWord( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "Tile",0 )
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-13, 17:37   

Reset i zobacz czy masz klucz HKCU\ControlPanel\Desktopn i co masz w nim?

edit:
To chyba działa na twojej nawigacji
Kod:
Run( "\Windows\explorer.exe" )
Minimize( topmenu.exe )
RegWriteString( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "wallpaper", "To skopiuj z tego samego klucza tylko po zmianie tapety Standarowo:\Windows\WindowsCE.bmp" )
RegWriteDWord( "HKCU", "ControlPanel\Desktop", "Tile",0 )
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-01-18, 12:39   

Jeśli ci pomogłem kliknij pomógł.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
nigraS 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-19, 08:32   mortscript

Witam, czy jest mortscript na kartę pamięci?
Potrzebny mi jest mortscript do zrobienia tego
http://www.my-navia.pl/vi...836785de1#99191
_________________
Gość ! zobacz ŚMIESZNE OBRAZKI
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-19, 08:46   

Aby MortScript działał, musi być zainstalowany w systemie. A skrypciki - programiki wykorzystujące polecenia MS - mogą być już w dowolnym miejscu.

To tak jak Windows i aplikacje. MS Office może być instalowany gdziekolwiek, natomiast Windows musi uruchamiać się przy starcie komputera.
_________________

 
 
nigraS 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-19, 08:51   

No tak, logiczne to co napisałeś dzęki

czy da się wgrać na Larka nieodblokowanego?
czy ingeruje to w gwarancję, po wgraniu MortScript tracę gwarancję?
_________________
Gość ! zobacz ŚMIESZNE OBRAZKI
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-19, 08:57   

Wydaje mi się, że tak. Ale trzeba wprowadzić małą zmianę w rejestrze (żeby nie znikał po resecie) - było to ćwiczone przy okazji ginących POI w AutoMapie - zajrzyj do http://www.my-navia.pl/vi...?p=53813#53813.
MortScript do pobrania TUTAJ
_________________

 
 
nigraS 
Waypoint


Wiek: 33
Dołączył: 21 Lis 2008
Posty: 21
Wysłany: 2009-06-19, 09:09   

dzięki WIELKIE
_________________
Gość ! zobacz ŚMIESZNE OBRAZKI
 
 
Medion
Navi Expert


Dołączył: 14 Sty 2009
Posty: 268
Wysłany: 2009-06-19, 15:24   

Witam
Myślę że da się uruchomić MortScripta z SD. Mam MioPockety (różne) na kartach SD które uruchamiane są przez MortScripta na karcie SD. Po kliknięciu w MioAutoRun.exe (razem są MioAutoRun.mscr i MortScript.exe) odpala się MioPocket na Medionie 3115 mimo tego iż MortScript.exe jest tylko na SD.
Pozdrawiam
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,14 sekundy. Zapytań do SQL: 9