Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MortScript - przykłady skryptów
Autor Wiadomość
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-06-20, 00:01   

Owszem, ale tu MS startuje podczas uruchamiania nakładki/pulpitu MioPocket.
Natomiast nigraS miał na myśli uruchamianie skryptów bezpośrednio podczas startu nawigacji, z poziomu Windowsa CE, bez żadnych nakładek.
Jeśłi chcesz się przekonać, uruchom np. MioAutoRun.mscr ZANIM uruchomisz MioPocket.
_________________

 
 
dexter74
Waypoint


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-07-14, 12:07   Jak zrobić ten skrypt z "jeżeli"?

Robiłem go już, ale mam pomproczność jasną...

Mam skrypt (plik mscr):
Run("\StorageCard\Startup\start.exe")


Jak leciał skrypt, który sprawdzi czy karta jest i w zależności od tego odpali coś z kart lub z flasha?


Czyli coś takiego:
Jeżeli istnieje ("\StorageCard\Startup\start.exe")
Run("\StorageCard\Startup\start.exe")

W przeciwnym razie
Run("\nandflash\start.exe")
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-07-14, 12:21   

Skrypt (oczywiście, ścieżko dostępu dostosuj do swoich potrzeb):

wersja = FileExists("\SDMMC\1.txt")
If (wersja=1)
Run("\SDMMC\Programy\Menu\start.exe")
EndIf
If (wersja=0)
Run("\SDMLC\MobileNavigator\mobilenavigator.exe")
EndIf

Na karcie musisz mieć plik 1.txt (dowolny)
Obok pliku mscr musi być plik exe (o identycznej nazwie jak mscr - nazwy dowolne) oraz mortscript.exe - komplet TUTAJ
_________________

 
 
dexter74
Waypoint


Dołączył: 30 Sty 2009
Posty: 63
Wysłany: 2009-07-14, 12:44   

Dzięki, punkcik poleciał.
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-26, 20:05   MortScript-nie moge skopiowac folderu na podany adres.

Bardzo prosze o pomoc,bo utkwilem w samym srodku mojego projektu.

Ot,nie moge przekopiowac folderu ze Storage Card do My Device.

Recznie oczywiscie sie da,wiec nie wierze ze za pomoca MortScripta sie nie da.
Czy myle adres?
Moj script:
Kod:
xCopy "\Storage Card\My Device\JVLite2Demo\*.*", "\My Device\JVLite2Demo"
Odpowiedz:
ERROR
Couldnt create directory.

Czy ktos naprowadzi mnie na wlasciwy tor?

Wykolejeniec ;-)
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2011-07-03, 14:44, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-09-26, 20:33   

Spróbuj wcześniej:
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-26, 21:06   

Obilo mi sie to o oczy.
Moze dysponujesz jakims przykladem?
Bylbym wdzieczny.

[ Dodano: 2009-09-26, 21:24 ]
Z NkDir raczej nic nie wyjdzie.
Chyba ze jestem noga.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-27, 08:21   

Spróbuj może tego, niestety sam tego sprawdzić nie mogę (mój podpis)
Kod:
path="\Katalog_Główny"
xCopy(path \  "\Storage Card\My Device\JVLite2Demo\*.*", "\My Device\JVLite2Demo",FALSE )

Oczywiście wszystko to powinno być w dwóch wierszach, czyli to co jest w trzecim - powinno być zakończeniem drugiego wiersza z zachowaniem spacji pomiędzy My Device.
Zamiast Katalog_Główny wpisz nazwę swojego Katalogu głównego, w Larku był to NANDFlash, a w GC 3535 ResidentFlash (Nie wiem, czy w Twoim Becker 7928 będzie też ResidentFlash ...) Ewentualnie jeszcze spróbuj przed \My Device\JVLite2Demo",FALSE ) dodać również nazwę katalogu głównego, czyli innymi słowy podać pełną ścieżkę dostępu do nowo utworzonego katalogu, mniej więcej tak:
Kod:
xCopy(path \  "\Storage Card\My Device\JVLite2Demo\*.*", "ResidentFlash\My Device\JVLite2Demo",FALSE )

Ostatnią deską ratunku może być zmiana parametru z FALSE na TRUE
Pozdrawiam :-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-27, 10:07   

Probowalem na rozne sposobyi niestety nic z tego.
Nawet bledu nie wywala. ;-)
Dzieki.
_________________
- Moje odblokowanie dla Beckera 7928 jest przeniesione tu:
http://www.my-navia.pl/vi...er=asc&start=15
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-27, 10:20   

Trudno :-?
Nie odpuszczę, powertuję jeszcze ten temat, może coś mądrego i zrozumiałego uda mi się wyszukać... Jeśli sam znajdziesz rozwiązanie - to czywiście napisz jak to zrobiłeś (dla potomnych...)
Pozdrawiam ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2009-09-27, 10:21   

A masz w urządzeniu ten folder: \My Device\JVLite2Demo ?
Sprawdź dokładnie ścieżki dostępu
_________________

 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-27, 11:02   

sprawdź dokładnie, bo może np. masz StorageCard, albo Storage_Card a nie Storage Card. Ja również podobnie jak jacekp1313 obstawiałbym literówka i/lub ścieżka dostępu... ;-)
PS
Już znalazłem dość sporo o mortscripcie, teraz tylko to usystematyzować :shock:
Pozdrawiam :-)

[ Dodano: 2009-09-27, 12:33 ]
Na początek wypróbuj samą możliwość założenia nowego katalogu w pamięci ResidentFlash
Kod:
MkDir("ResidentFlash\My Device\JVLite2Demo")
Niestety, bez możliwości sprawdzenia na swoim urządzeniu trudno jest coś działającego poprawnie napisać. Potem spróbuj jeszcze tego co poniżej w paczuszce. Zmień tylko nazwę pliku proba.mscr na swoją, po jego wcześniejszym rozpakowaniu z archiwum WinRar.
Daj znać co i jak - będziemy myśleć dalej...
Pozdrawiam ;-)

proba.rar
Pobierz Plik ściągnięto 186 raz(y) 391 Bajtów

_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-27, 15:36   

jacekp1313 napisał/a:
A masz w urządzeniu ten folder: \My Device\JVLite2Demo ?
Sprawdź dokładnie ścieżki dostępu


Sciezka jest dobra,bo jak zmienie My Device na My Flash Disk albo Windows,to folder kopiuje sie i laduje gdzie trzeba.
To wygdada jakby MortScript mial zablokowany dostep do My Device.

Kolega Dzakus naprowadzil mnie troche na tor,bo za pomoca tego skryptu moge utworzyc folder w My Device ale pusty.
Oto on:


Kod:
#If the user did not copy the included Media folder, create it for the apps configured for it
If(not DirExists(Drive\"JVLite2Demo"))
MkDir(Drive\"JVLite2Demo")   
EndIf
Moze to jest jakis drogowskaz?
Z MortScriptem jestem poczatkujacy,wiec licze na was.

Proba.rar zaraz potestuje i dam znac.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Wywalil ze ta linia nie przejdzie,
MkDir(FlashDrive\"My Device\JVLite2Demo")
ERROR
Couldnt create directory"My Device......
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2011-07-03, 14:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2009-09-27, 16:01   

Więc w tej linii zmień na:
MkDir("StorageCard\My Device\JVLite2Demo")
sorry :oops:
MkDir("ResidentFlash\My Device\JVLite2Demo")

[ Dodano: 2009-09-27, 16:06 ]
Aha, podaj mi pod jaką nazwą Twój Becker 7928 widzi katalog główny i kartę SD

[ Dodano: 2009-09-27, 16:18 ]
Chyba znalazłem swój błąd :idea: Podaj mi jeszcze nazwy folderów z Katalogu Głównego czyli Twojego odpowiednika ResidentFlash ;-)
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
mirko1 
guru
Becker 7928



Dołączył: 18 Gru 2007
Posty: 1934
Wysłany: 2009-09-27, 16:40   

Mialem male klopoty z karta.
Nie moglem nic na niej zapisac ani jej sformatowac.
Ale chyba juz jest dobrze,kopiuje wszystkie pliki od nowa.

Czyli na My Device mam katalogi Windows i pare innych.
Znajduje sie tam tez My Flash Disk oraz karta Storage Card
>>>>>>>>>>>>>
Nie idzie ani z ResidentFlash ani My Flash Disk ani NAND Drive
Zawsze ERROR.
Imar42 Poddajesz sie?

Jest jeszcze opcja tak jak pisalem powyzej.
Pusty katalog moge utworzyc a potem CopyAll.... jak sie nie myle.
I folder sie zapelni.
Ostatnio zmieniony przez mirko1 2009-09-27, 17:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 11