Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
MortScript - przykłady skryptów
Autor Wiadomość
matheoo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-05, 19:55   

Witajcie! W swojej nawi mam zastosowany ten fajny skrypcik na uśpienie po odłączeniu zasilania i działa pięknie ale zauważyłem że klatka ekranu przed wygaszeniem jest przechowywana i po wzbudzeniu jeszcze kilka sek 2-3 jest ten ekran i dopiero jak się nawigacja ogarnie to pokazuje świeży obraz i chciałem to wykorzystać do ekranu gaszenia i wzbudzania tzn, żeby dopisać do tego skrypu żeby przed wyłączeniem pokazał jakiś obraz na te 2-3 sek, i po wzbudzeniu ten obraz by się pokazał na kilka sekund i teraz nie wiem bo pewnie sam skrypt nie ma możliwości wyświetlenia obrazu na full screen i trzebaby było napisać jakiś prosty program i go wywołać dopiero skryptem? Pozdrawiam ;)
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-02-05, 20:42   

matheoo napisał/a:
ten fajny skrypcik na uśpienie
A konkretnie który skrypt ?
Jakie masz urządzenie?
_________________

 
 
matheoo 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 27
Dołączył: 14 Lut 2013
Posty: 9
Wysłany: 2014-02-05, 22:44   

While (DirExists("\ResidentFlash"))
If(ExternalPowered())
sleep 500
else
sleep 1000
PowerOff

EndIf
EndWhile

sprzęt to zabudowany w aucie GC 5066FMBT HD
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2014-02-11, 23:57   

Przeleciałem wiele postów ale nie znalazłem nigdzie skryptu który pozwalałby na odtworzenie dźwięku po wykryciu karty przez nawigację, da się zrobić coś takiego?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-02-12, 07:19   

To powinno byc w dźwiękach systemowych Windowsa - wejdź w Windowsa, potem w Panel Sterowania i zobacz ustawienia.
Bo skrypt musiałby byc w autostarcie i działać cały czas - co 0,5 sekundy sprawdzać obecność karty i robić PLIM jak wykryje kartę.
Oczywiście, z funkcją porównania z poprzednim stanem (żeby nie plimplało non-stop) - czyli jak raz wykrył kartę, PLIM dopiero jak wykryje jej brak
Ale to trochę zabawy
_________________

 
 
imar42 
guru
GC 5066FMBT



Wiek: 58
Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 1052
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2014-02-12, 08:09   

rolok82 - w najprostszej postaci zadziała jednorazowo po uruchomieniu skryptu:
Kod:
If DirExists (\SDMMC)
PlaySound (plik.wav)
EndIf
Gdzie zamiast "SDMMC" wpisz nazwę karty - pod jaką nazwą Twoje urządzenie widzi kartę, zamiast "plik.wav" wpisz pełną ścieżkę dostępu do pliku dźwiękowego.
Zależy to jeszcze od konkretnej "akcji w sytuacji". Najlepiej napisz dokładnie co chcesz osiągnąć.
_________________
Uniwersalne ImarMenuRC do urządzeń z ekranem 480x272 i 320x240

 
 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2014-02-12, 21:48   

Sytuacja wygląda tak, że zmodyfikowałem sobie panel Adji i okazjonalnie mam problem z karta pamięci w urządzeniu czasami (choć rzadko) nawigacja przestaje ją widzieć, jest to problem z navi bo na różnych kartach jest podobnie, dlatego też chciałbym mieć możliwość kontroli co się dzieje w ten właśnie sposób żeby nawigacja mogła mnie informować o włożeniu bądź wyjęciu karty. Gdzie mam wrzucić ten skrypt?
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18908
Skąd: 3City
Wysłany: 2014-02-13, 07:18   

W dowolne miejsce - tak, abys mógł go jakos uruchamiać przed startem panelu
_________________

 
 
rolok82 
Waypoint



Dołączył: 03 Gru 2009
Posty: 63
Wysłany: 2014-02-15, 16:04   

Coś mi jednak nie wychodzi, nie wiem czy mam wrzucić ten skrypt w plik ini uruchamiający adję czy oddzielnie, poza tym ten skrypt działa chyba jak wykryje sd a nie jak się kartę wyjmuje tak?
 
 
Czester 3477
azymut


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-15, 21:50   

Potrzebuję pomocy przy tworzeniu skryptu,który kopiowałby skróty z /SDMMC/Desktop do
Windows/Desktop.
Nawigacja z WinCE6.Nie zapamiętuje zmian w kluczu HLM.

Napisałem coś takiego,ale nie abla.
Copy("\SDMMC\Desktop\nazwaskrótu","\Windows\Desktop")

Może pomożecie?
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2015-04-16, 07:26   

Cos podobnego było w tych odblokowaniach (tam tez kopiowano skróty na pulpit Windowsa):
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=5859
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?t=9844
Na pierwszej stronie linki padły, ale może gdzies w środku znajdziesz - ew. może zacytowanyfragment.

Przegrzeb też bieżacy wątek

Posty z kopiownaiem:
http://www.my-navia.pl/viewtopic.php?p=53503#53503
http://www.my-navia.pl/vi...p=420199#420199
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6873
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-04-16, 15:17   

Czester 3477 napisał/a:
'
Napisałem coś takiego,ale nie abla.
Copy("\SDMMC\Desktop\nazwaskrótu","\Windows\Desktop")



A nie przypadkiem:
Kod:
Copy( "\SDMMC\Desktop\nazwaskrótu.lnk", "\Windows\Desktop\nazwaskrótu.lnk" )
;-)
http://www.hjgode.de/dev/...ript-Manual.pdf
strona 33

P.S. Możesz tez sprobować przekopiowac wszystkie skróty na raz
Kod:
XCopy( "\SDMMC\Desktop\*.lnk", "\Windows\Desktop" )
_________________
 
 
Czester 3477
azymut


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-16, 21:17   

Dzięki za odzew. Porada fachowa.
Niestety ,nie ogarniam jeszcze tematu.Nawet nie wiem gdzie właściwie ten skrypt ma być umieszczony.Jesli wrzucę go do głównego folderu ,to ginie po restarcie.Umieściłem go w ResidentFlash ,zostaje-ale nic się nie kopiuje.
Wgrywam taki zestaw:
Kopiuj.exe (MortRunner)
Kopiuj.mscr(tekstowy)
XCopy( "ResidentFlash\Desktop\OziExplorerCE_lnk, "Windows\Desktop\OziEksplorer_lnk")
Mortscript.exe(MortScript)
TOOLHELP.DLL

Co robię nie tak?
 
 
no_taki 
Maestro GPS



Dołączył: 10 Kwi 2011
Posty: 6873
Skąd: znikąd
Wysłany: 2015-04-16, 21:49   

Przeczytaj ten watek. :-) Pierwsze posty.
To naprawde nie boli ;-)

Masz tam wszystko, gdzie wgrać, jakie pliki byc musza i co zrobić by mortScript zatrybił.
I jeszce jedno.....

. Musisz jakoś ( czymś )uruchomic plik .exe Mortscripta, a .mscr zrobi resztę
Przy Twojej koncepcji ( uruchamianie programów z pulpitu poprzez skróty na nim ) musisz to przemyśleć.

Jesli masz Mio... to jest proste - jesli inna nawigację , trzeba czytac i kombinować jak to zrobic , chyba , ze masz navi fabrycznie odblokowaną , wtedy to tez jest proste ;-)
_________________
Ostatnio zmieniony przez no_taki 2015-04-16, 22:03, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Czester 3477
azymut


Dołączył: 23 Cze 2011
Posty: 2
Wysłany: 2015-04-16, 22:00   

Jeśli kliknę na plik kopiuj.mscr wyświetla komunikat Error -Comma expected i ścieżke pliku z wpisem
i drugi komunikat error -Invalid parameter count for copy i ścieżka wraz z wpisem
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 11