Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: jacekp1313
2013-06-28, 12:55
Mortscript - regulacja głosności
Autor Wiadomość
Bashiok
azymut


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-06-28, 11:14   Mortscript - regulacja głosności

Witam.
Na szybko, używam tego skryptu:

RegWriteDWord("HKCU","CONTROLPANEL\VOLUME","MUTE", "7")
Run( "ctlpnl.exe", "\Windows\cplmain.cpl"& ",10" )
SendKeys("p")
SendOK()
Run("\storage card\automapa eu\wceam.exe")
Run("\storage card\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)

Gdy odpalam go z folderu Komputer\WindowsCE\Storage Card\Autorun.exe (explorere) to wszystko działa elegancko i normalnie odpala się dzwięk
Natomiast gdy skopiowałem te same pliki potrzebne do odpalenia skryptu do folderu
Komputer\WindowsCE\My Flash Disk\MNAV i zmieniłem in nazwę na MNAVDCE.exe żeby można było odpalać automate z głównego menu, to gdy chcę odpalić skrypt on włącza się zaznacza co trzeba ale nie chce nacisnąć guzika OK. po prostu zostawia to i włącza automape.

Dlaczego z menu głównego nie działa a z explorera działa ?

Próbowałem dać sleep 2 sekundy i usunąłem tą cześć
Run("\storage card\automapa eu\wceam.exe")
Run("\storage card\mem.exe", TotalDiskSpace+8192)
ale nic nie dało, jakieś pomysły ?
Ostatnio zmieniony przez jacekp1313 2013-06-28, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-06-28, 12:51   

Bashiok napisał/a:
te same pliki
Konkretnie które?
Bashiok napisał/a:
zmieniłem in nazwę
Któym? I na co? mnavi co dalej? jakie rozszerzenie?

Bashiok napisał/a:
ie chce nacisnąć guzika OK. po prostu zostawia to i włącza automape.
Bo skrypt sam klika w OK (polecenie SendOK() )
A głosność w obu przypadkach jest poprawna?

P.S Foldery to nie Komputer\WindowsCE\Storage Card\Autorun.exe tylko Storage Card\Autorun.exe - poczytaj o pojęciu ścieżki dostepu
_________________

 
 
Bashiok
azymut


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-06-28, 14:16   

jacekp1313 napisał/a:
Bashiok napisał/a:
te same pliki
Konkretnie które?
Bashiok napisał/a:
zmieniłem in nazwę
Któym? I na co? mnavi co dalej? jakie rozszerzenie?

Bashiok napisał/a:
ie chce nacisnąć guzika OK. po prostu zostawia to i włącza automape.
Bo skrypt sam klika w OK (polecenie SendOK() )
A głosność w obu przypadkach jest poprawna?

P.S Foldery to nie Komputer\WindowsCE\Storage Card\Autorun.exe tylko Storage Card\Autorun.exe - poczytaj o pojęciu ścieżki dostepu


Dobra to jeszcze raz.
Ściągnąłem MortScript-4.3b11.rar
Tam w bin/pna były pliki Autorun.exe, killproc.exe, mortscript.exe, mortzip.dll, setup.dll
Te wszystkie pliki skopiowałem do folderu WindowsCE\My Flash Disk\MNAV (wiem że powinno być bez Komputer tylko nie chciało mi się usuwać).
Autorun.exe zmieniłem mu nazwę na MNAVDCE.exe + stworzyłem skrypt o takiej samej nazwie MNAVDCE.mscr gdy odpalam NAWIGACJA w menu głównym odpala mi się ten panel do włączenia dźwięku (chodzi o głos pilota) zaznaczają się opcje które są potrzebne i gdy skrypt ma nacisnąć OK to tego nie robi a przeskakuje do następnej linijki kodu która w tym przypadku jest włączenie automapy.

Nie pisałem nic o pliku mnavi nie mam takiego chyba. chodziło mi o folder MNAV nie o plik.

Tyle, że właśnie skrypt nie chcę kliknąć OK i w tym cały problem bo tak to działa poprawnie. Jeśli już kliknie OK (tylko to działa jeśli odpalę skrypt który jest zapisany w
WindowsCE\Storage Card\Autorun.exe (przez explorer) (skrypt jest w Autorun.mscr zapisany)).

Nie wiem czy dokładnie wiesz o co mi może chodzić.
Dziwne tylko jest dla mnie to, że skrypt odpalany przez explorer (klikam 2 razy na autorun.exe i działa poprawnie), natomiast ten sam skrypt te same pliki skopiowane tak by działały po kliknięciu w Głównym MENU Brckera pod ikona NAGIACJA nie działa i to jest zastanawiające.

W razie pytań pisać.

Edit: Właśnie zauważyłem, że to chodzi chyba o nazwę ten cały Mort Script działa chyba tylko jak skrypt jest zapisany pod nazwą Autorun wydaje mi się. Może tak być ?

Edit2: To może istnieje możliwość zmiany ścieżki tego guzika NAWIGACJA w menu głównym nawigacji po prostu z MNAVDCE.exe na Autorun.exe ? Tak było by najłatwiej.

Edit3: Znalazłem jeszcze taką linijkę kodu:
dasior591 napisał/a:
To najprościej tak:
Kod:
MouseClick( [ window title, ] x, y )

Tylko nie wiem jak określić w dokładnie X i Y jest program który mi to pokaże ? Czy może jest jakiś inny sposób. Chodzi o to żeby miejsce kliknięcia to był PRZYCISK OK po prostu.
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2013-07-01, 07:26   

Bashiok napisał/a:
zmiany ścieżki tego guzika NAWIGACJA w menu głównym
W fabrycznym menu Twojego urządzenia, czy jakimś dogranym pulpicie?
_________________

 
 
Bashiok
azymut


Dołączył: 13 Cze 2013
Posty: 3
Wysłany: 2013-07-13, 12:39   

jacekp1313 napisał/a:
Bashiok napisał/a:
zmiany ścieżki tego guzika NAWIGACJA w menu głównym
W fabrycznym menu Twojego urządzenia, czy jakimś dogranym pulpicie?

Fabrycznym
 
 
jestem_ktoś 
Maestro GPS


Dołączył: 28 Paź 2009
Posty: 9636
Wysłany: 2013-07-13, 16:08   

Nie da się.
_________________
Nie pomagam na PW
SITE:MY-NAVIA.PL xxx w googlach prawdę Ci powie
 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-26, 17:00   

Automapa uruchamia się na pioner avic f90bt uruchamia tylko brak jest głosu.


W .mscr mam taki wpis
Run( "\Windows\explorer.exe" )

CreateShortcut("\Windows\Desktop\Total Commander.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\cecmd.exe")
CreateShortcut("\Windows\Desktop\Tascal RegEdit.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\TRE.exe")
CreateShortcut("\Windows\Desktop\WR-Tools ResInfo.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\ResInfo.exe")
CreateShortcut("\Windows\Desktop\DiskRW.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\DiskRW.exe")
CreateShortcut("\Windows\Desktop\Restart.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\Restart.exe")

CreateShortcut("\Windows\Desktop\AUTOMAPA.lnk","\Storage Card\AutoMapa EU\wceAm.exe")

CreateShortcut("\Windows\Programs\Total Commander.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\cecmd.exe")
CreateShortcut("\Windows\Programs\Tascal RegEdit.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\TRE.exe")
CreateShortcut("\Windows\Programs\WR-Tools ResInfo.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\ResInfo.exe")
CreateShortcut("\Windows\Programs\DiskRW.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\DiskRW.exe")
CreateShortcut("\Windows\Programs\Restart.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\Restart.exe")

CreateShortcut("\Windows\Favorites\Total Commander.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\cecmd.exe")
CreateShortcut("\Windows\Favorites\Restart.lnk","\Storage Card\Testmode\Utils\Restart.exe")

RegWriteDWord("HKCU","CONTROLPANEL\VOLUME","MUTE", "7")
Run( "ctlpnl.exe", "\Windows\cplmain.cpl"& ",10" )
SendKeys("p")
SendOK()


W dalszym ciągu mama brak głosu. Może ktoś zz kolegów zobaczyć ostatnie 4 linijki i coś poradzić
Dziękuje i pozdrawiam !!
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-05-26, 17:11   

1. Jakie masz ustawienia w AM?
2. Jakie ustawienia w Avicu?
3. Gdzie brak głosu - w komunikatach nawigacyjnych, kliknięciach czy ostrzeżeniach o radarach?
_________________

 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-26, 17:30   

Dźwięku niema w ogóle. Cisza nic. Automapę uruchamiam w trybie testmode Czyli blokuje soft fabryczny, uruchamia CE i konfiguruje.
AM zainstalowana z ustawieniami po instalacji
 
 
jacekp1313 
Maestro GPS
T700+NE


Dołączył: 25 Wrz 2008
Posty: 18906
Skąd: 3City
Wysłany: 2016-05-26, 17:42   

A może w testmode w ogóle nie ma dźwięków? Uruchom jakiekolwiek pliki dźwiękowe wbudowane w Windowsie
_________________

 
 
robo1973
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 26 Maj 2016
Posty: 10
Wysłany: 2016-05-26, 17:45   

problem rozwiązany Tylko ryar_avicnet_14_08_14
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 12