Ogłoszenie 
Prosimy o zapoznanie się z nową wersją regulaminu forum (ver 003) oraz zasadami przetwarzania danych osobowych
Regulamin oraz zasady przetwarzania w dziale REGULAMIN

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Sance
2009-05-31, 11:47
Menu DavX do Lark 43 FreeBird + Aplikacje
Autor Wiadomość
BladeX 
Maestro GPS
Kamil



Pomógł: 730 razy
Wiek: 110
Dołączył: 22 Gru 2008
Posty: 9736
Wysłany: 2009-05-08, 13:35   

Wgrałeś do złego katalogu.
_________________
Instalacja Automapy i patchowanie
Navia Nv45 | Clarion MAP770 | Mio Moov 200
Jeśli o czymś zapomniałem to PW z linkiem do postu. Nie pomagam na PW
 
 
darkmen72
azymut


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-08, 14:05   

Możesz powiedzieć w takim razie jak to zrobić dokładniej
 
 
laiqus 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-08, 14:47   

Kopiujesz Folder "programy" na swoja kartę sd.
Potem włączasz nawigacje. Następnie Ustawienia -> wybierz nawigacje-> wchodzisz na kartę -> programy -> MENU -> i wybierasz SystemInformation.exe 8-)
 
 
tomek_tom 
azymut


Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 3
Skąd: Sanok
Wysłany: 2009-05-11, 09:35   

Co zrobić żeby działała AM z karty jak kliknę na ikonkę AM
 
 
tps4 
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 11 Maj 2009
Posty: 29
Wysłany: 2009-05-11, 09:43   

tomek_tom napisał/a:
Co zrobić żeby działała AM z karty jak kliknę na ikonkę AM

Witaj
Ustawienia > Wybierz nawig. > klikasz na strzałkę i podajesz ścieżkę , zatwierdzasz X i wychodzisz strzałką

edit
A spod ikonki , bo nie doczytałem :) to trzeba zmienić lokalizację skrótu
 
 
darkmen72
azymut


Dołączył: 17 Kwi 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-13, 18:19   

laiqus dzięki wielkie zrobiłem tak jak napisałeś i wszystko działa
 
 
angelalopez
Waypoint
lark 35.3 lark 43.1



Dołączył: 09 Paź 2008
Posty: 41
Skąd: Poznań
Wysłany: 2009-05-13, 21:16   

czy to menu działa w lark 43,1?
_________________

 
 
roberto6610
azymut


Dołączył: 27 Mar 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-13, 22:31   

angelalopez napisał/a:
czy to menu działa w lark 43,1?


Tak działa ...sprawdzone i przetestowane. Trzeba tylko pozamieniać ścieżki w plikach *.ini w katalogu "ikony". W starszych larkach było StorageCard a teraz powinno być SDMMC. Np. Command = \StorageCard\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe trzeba zamienić na
Command = \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe itd.
 
 
massii
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 05 Maj 2009
Posty: 10
Wysłany: 2009-05-14, 07:39   

Menu super, AutoMapa mi dziala przez to menu, ale problem z reszta aplikacji, wyskakuje mi info: cannot find np. player :cry: . Co robie nie tak??

Pozdro
 
 
laiqus 
młodszy inspektor GPS


Wiek: 31
Dołączył: 08 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-14, 10:27   

mssii wjedz w Programy->Menu->Ikony znajdz plik mul.ini otworz go. Znajdz w nim wpisy:
######################################
########## Programy MUL ##############
######################################

nastepnie pod nim sprwdz czy masz taki wpis:

ICONXPBUTTON
Command = \StorageCard\Programy\Media Player\Player.exe
x = 142
y = 58
SizeNormal = 63
SizePushed = 63
ScaleAlpha = 100
IconNormal = mul.ico
ScaleAlpha = 80
IconPushed = mul.ico

jeżeli tak, to sprawdz czy w folderze "programy" masz podfolder o nazwie "Media Player", a w nim plik PLAYER.EXE.
 
 
gosciukolorowy
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 5
Wysłany: 2009-05-14, 11:36   

A ja mam pytanie czy z Larkiem 43.1 działa komuś ta regulacja jasności ekranu? U mnie jekoś nie chce. Nie wyskakują żadne komunikaty po kliknieciu na ikonki rozjaśniania lub zciemniania, ale też nie widać reakcji panelu.

Upeniam sie tym pytaniem bo zdaje mi sie, ze autor menu pisał że działa tylko z Larkiem 43.0. Jeśli ktos mnie upewni czy mam racje to z góry dziekuje.


i
 
 
anrike
azymut


Dołączył: 14 Maj 2009
Posty: 1
Wysłany: 2009-05-14, 12:10   

Witam
Mam mały problem po wgraniu menu DavX na Larka 43.1, mianowicie przy próbie odtworzenia wmv wyrzuca błąd: "MPEG4 plugin is not compatibile with current player version. Please update". Przed wgraniem wystarczyło zamienić rozszerzenie avi->wmv i film byl odtwarzany. Czyżby coś zostało podmienione?
A i jeszcze komunikat z tekstem na początku: "NETWORK plugin is not..."
 
 
JaJ0
azymut


Dołączył: 13 Maj 2009
Posty: 4
Wysłany: 2009-05-14, 12:59   

gosciukolorowy napisał/a:
A ja mam pytanie czy z Larkiem 43.1 działa komuś ta regulacja jasności ekranu? U mnie jekoś nie chce. Nie wyskakują żadne komunikaty po kliknieciu na ikonki rozjaśniania lub zciemniania, ale też nie widać reakcji panelu.

Upeniam sie tym pytaniem bo zdaje mi sie, ze autor menu pisał że działa tylko z Larkiem 43.0. Jeśli ktos mnie upewni czy mam racje to z góry dziekuje.


i

Niestety nie działa, inna struktura katalogów w skryptach jest. nie ma prawa działać.
 
 
pyarek 
młodszy inspektor GPS


Dołączył: 18 Kwi 2009
Posty: 6
Skąd: Częstochowa
Wysłany: 2009-05-14, 13:17   

roberto6610 napisał/a:
angelalopez napisał/a:
czy to menu działa w lark 43,1?


Tak działa ...sprawdzone i przetestowane. Trzeba tylko pozamieniać ścieżki w plikach *.ini w katalogu "ikony". W starszych larkach było StorageCard a teraz powinno być SDMMC. Np. Command = \StorageCard\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe trzeba zamienić na
Command = \SDMMC\AutoMapa EU\AutoMapa EU.exe itd.


witam,
w imieniu ogromnej rzeszy przeciętnych użytkowników mała prośba do fachowców z tego forum i do DavX autora tego menu, czy nie mogli by "uzdrowić" tego menu dla Larka 43.1.

Z góry dzięki za pomoc!
 
 
maluman
Waypoint


Pomógł: 3 razy
Dołączył: 28 Kwi 2008
Posty: 79
Wysłany: 2009-05-14, 14:29   

pyarek napisał/a:

witam,
w imieniu ogromnej rzeszy przeciętnych użytkowników mała prośba do fachowców z tego forum i do DavX autora tego menu, czy nie mogli by "uzdrowić" tego menu dla Larka 43.1.
Z góry dzięki za pomoc!

W załączniku fix dla 43.1. Niestety zmiana podświetlenia nie działa. Poza tym skróty odnoszące się do folderów (gry i windows) wymagają, aby w tle chodził explorer.exe, to można osiągnąć np. dopisując w HKLM/init klucz Launch40:String "explorer.exe".

m.
edit:POPRAWIONY ZAŁĄCZNIK
edit2:Znów poprawki w załączniku (kolor baterii)

Lark43.1fix1.zip
Pobierz Plik ściągnięto 181 raz(y) 17,48 KB

Ostatnio zmieniony przez maluman 2009-05-14, 16:09, w całości zmieniany 2 razy  
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Nasi znajomi:
Strona wygenerowana w 0,09 sekundy. Zapytań do SQL: 12